ولادیمیر پوتین گفته که قصدی برای اشغال اوکراین ندارد و در دیپلماسی باز است اما درباره امنیت شهروندانش مصالحه نمی کند و کی یف باید از عضویت در ناتو صرف نظر کرده و سیاست بی طرفی را اتخاذ کند.

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: تا پیش از تصمیم امروز صبح روسیه مبنی بر آغاز عملیات ویژه در پاسخ به درخواست کمک رهبران جمهوری‌های دونتسک و لوهانسک، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه امیدوار بود که کی یف به پیمان مینسک- که ضامن حفظ آتش بس در این مناطق بود- بازگردد.

اما، پوتین به این نتیجه رسیده بود که رفتار دولت مرکزی اوکراین با روس تبارهای ساکن دونتسک و لوهانسک، مصداق نسل کشی است و کی یف به تحریک غرب و در سودای پیوستن به ناتو، قصد دارد تا برای سرکوب آنها به گزینه نظامی متوسل شود.

در نهایت، رئیس جمهور روسیه که چشم انداز توافق مینسک را تیره می‌دید، اقدام نظامی را تنها راه دفاع از امنیت روس تبارهای ساکن این مناطق تلقی کرد.

باید توجه داشت همانگونه که دولت چین پیشتر تذکر داده است، اقدام روسیه را نمی‌توان آنگونه که رسانه‌های غربی القا می‌کنند، تهاجم یا حمله فرض کرد چرا که عملیات فقط در همان دو منطقه‌ای در جریان است که اعلام استقلال کرده اند و استدلال مسکو هم این است که به دعوت رهبران دونتسک و لوهانسک و البته شهروندان روس تبارشان در آنجا حضور نظامی دارد.

پوتین پیشتر هم گفته بود که هدف از این اقدام، غیرنظامی سازی اوکراین و نازی زدایی کردن آن است- اشاره‌ای به رفتار به زعم روسیه، نژادپرستانه کی یف در قبال شهروندان روس تبار اوکراین.

نهایت آنکه رئیس جمهور روسیه به صراحت گفته که قصدی برای اشغال اوکراین ندارد و در دیپلماسی باز است اما او درباره امنیت شهروندانش مصالحه نمی‌کند و این یعنی اوکراین باید از عضویت در ناتو صرف نظر کرده و سیاست بی طرفی را اتخاذ کند.

در همین راستا، ساعاتی پیش کاخ کرملین اعلام کرد: روسیه آماده مذاکره با اوکراین است مشروط بر اینکه کی‌یف بی طرف باشد و با استقرار تجهیزات ناتو در خاک کشورش مخالفت کند. هدف خنثی سازی و از بین بردن توانمندی‌های نظامی کی‌یف است زیرا در حال حاضر، اوکراین تهدیدی برای امنیت ملی ما به شمار می‌رود.

چنانچه اوکراین به این خواسته روسیه تن ندهد، آن وقت شاهد آغاز جنگ واقعی با دخالت نیروی زمینی روسیه خواهیم بود که این می‌تواند به سرنگونی دولت فعلی کی یف منجر شود.

برچسب‌ها