به گزارش خبرگزاری مهر، به همت اداره کل تبلیغ تخصصی معاونت فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و در راستای تقریب مذاهب بین علمای شیعه و سنّی، ۵ تن از علمای اهل سنت استان و سیستان و بلوچستان از تاریخ ۴ لغایت ۷ اسفندماه ۱۴۰۰ از مراکز فرهنگی، علمی و پژوهشی شهر مقدس قم دیدن کردند.
عبدالواحد بزرگزاده امام جمعه موقت چابهار، محمد نعیم رئیسی امام جمعه نیکشهر، فضل الله رئیسی امام جمعه قصرقند، اسماعیل آذین امام جمعه کنارک، مفتی عبدالغنی رئیسی امام جمعه موقت نیکشهر و عبدالله دوستی امام جمعه موقت چابهار در بازدید اول خود از مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی بازدید و ضمن آشنایی با فعالیتهای صورت گرفته و نحوه ارائه خدمات به کاربران، بر لزوم ارتباط بین علمای مذاهب و گفتگوهای علمی در بستر ارتباطات همدلانه تاکید کردند.
در ابتدای جلسه حجت الاسلام محمد پورنوروز سرپرست اداره برنامه ریزی و پشتیبانی مرکز، گزارشی از فعالیتها، سامانهها، مسیرهای ارتباطی و برنامههای مرکز ارائه کرد.
حجتالاسلام محمدجواد عبداللهی نماینده ولی فقیه در امور اهل سنت چابهار نیز در این جلسه ضمن تشکر از اقدامات مرکز ملی پاسخگویی، پاسخ به سوالات و شبهات امت اسلامی را امری مهم برشمرد و بر ارتباط دو طرف بین علمای مذاهب تاکید کرد.
علمای اهل سنت حاضر در این جلسه ضمن قدردانی از اقدامات مرکز ملی پاسخگویی، خواستار ارتباط بیشتر و گفتگوهای علمی فی ما بین شدند.
شایان ذکر است پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و دانشگاه باقرالعلوم (ع) مقصد بعدی از بازدیدها بوده و علمای اهل سنت استان سیستان و بلوچستان ضمن دیدارهای جداگانه با حجت الاسلام والمسلمین دکتر لک زایی رئیس پژوهشگاه و مسئولین و اساتید دانشگاه از آثار و فعالیتهای این دو مرکز اطلاع پیدا کردند.
علمای اهل سنت در گام بعدی سفر با حضور در مجتمع علمی آموزشی رصدخانه امام علی (ع) «مرکز مطالعات پژوهشی فلکی-نجومی» از این مرکز نیز بازدید نمودند.
لازم به ذکر است در ادامه این بازدیدها، ائمه جمعه بخشهای مختلف استان سیستان و بلوچستان از منزل بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) دیدن کرده و با سبک زندگی آن امام عزیز آشنا شدند.
گفتنی است بازدید از کتابخانه بزرگ آیت الله مرعشی نجفی، مقصد بعدی از بازدید علمای اهل سنت از مراکز فرهنگی قم بود، در این بازدید با بخشهای مختلف این کتابخانه بزرگ از جمله سالن نسخههای خطی، میکروگرافی و ریزه نگاری، تالار ورّاقان، بیمارستان کتاب، آزمایشگاه کتاب و … آشنا گردیدند.
ائمه جمعه و اساتید دانشگاه استان سیستان و بلوچستان با حضور در پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن، از نمایشگاه آثار پژوهشکده و کتابخانه غنی آن بازدید و از نزدیک در جریان فعالیتها ی پژوهشکده قرار گرفتند.
در ابتدای این دیدار حجت الاسلام یوسفی مقدم، رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن ضمن خیرمقدم، گزارشی از فعالیتهای کلان پژوهشکده در زمینه علوم و معارف قرآن، دایره المعارف ها، فرهنگ نامهها، معاجم قرآنی، مرجعیت علمی قرآن کریم و قرآن و است شراق ارائه و به تشریح فعالیتها، ظرفیتها و تواناییهای پژوهشکده جهت تعامل و راههای همکاری و ارتباط علمی باعلمای اهل سنت پرداخت.
در ادامه این جلسه حجت الاسلام عیسی زاده مدیر گروه فرهنگنامههای قرآنی، جهت دسترسی سریع و آسان به مباحث قرآنی به معرفی ۳۳ جلد فرهنگ قرآن، سه جلد فرهنگ موضوعی تفاسیر و فرهنگ نامه سبک زندگی بر اساس آموزههای قرآن و اهل بیت پرداخت.
در پایان علمای اهل سنت ضمن تاکید بر استفاده از ترجمه فارسی تفاسیر اهل سنت در پرتال جامع علوم و معارف قرآن از فعالیتهای انجام شده در پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن تشکر و قدردانی کردند.
علمای اهل سنت در مقصد آخرسفر خود با همراهی حجت الاسلام عبداللهی نماینده ولی فقیه در امور اهل سنت چابهار به مؤسسه آموزشی و پژوهشی مذاهب اسلامی، ضمن ملاقات با حجت الاسلام حسن ترکاشوند مدیر این مرکز از نزدیک شاهد فعالیتهای آموزشی و پژوهشی و ظرفیتهای این مرکز قرار گرفتند.