به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، این گزارش در پی بروز مجموعهای از آتش سوزیهای مرگبار در سراسر جهان در سالهای اخیر است که غرب آمریکا، بخشهای وسیعی از استرالیا و حتی قطب شمال را سوزانده است.
این گزارش که توسط بیش از ۵۰ محقق از شش قاره تهیه شده است، تخمین زده است که خطر آتشسوزیهای غیرقابل کنترل در سراسر جهان تا پایان قرن میتواند تا ۵۷ درصد افزایش یابد، اگرچه برخی مناطق احتمالاً شاهد آتشسوزی های بیشتری خواهند بود، در حالی که برخی دیگر ممکن است کمتر چنین فاجعهای را تجربه کنند.
«گلینیس هامفری»، عضو تیم تحقیق از دانشگاه کیپ تاون آفریقای جنوبی، گفت: «توجه درستی از سوی دولتها به آتش سوزیها وجود ندارد. هزینهها در کشورهای توسعه یافته همچنان به شدت به سمت اطفای حریق به جای مدیریت جنگل متمایل است.»
این گزارش نشان میدهد که در برخی مناطق با تاریخچه طولانی آتشسوزی، مانند شرق استرالیا و غرب ایالات متحده و کانادا، این آتشسوزیها در دهه گذشته شدیدتر شدهاند و مناطق وسیعتری را سوزاندهاند. اما آتشسوزیهای کنترلنشده در مکانهایی مانند روسیه، شمال هند و تبت نیز شروع به رخ دادن کردهاند. در همین حال، این گزارش نشان میدهد که در بخشهایی از جنوب صحرای آفریقا، بروز آتشسوزی در دو دهه گذشته کاهش یافته است، که تا حدی به این دلیل است که خشکسالی پوشش گیاهی بیشتری را از بین برده است.
محققان به این نتیجه رسیدند که موج گرمای شدید در شمال غربی اقیانوس آرام در سال گذشته تقریباً بدون گرم شدن سیاره ناشی از انتشار گازهای گلخانهای رخ نمیداد. و دانشمندان همچنین علائم تغییر آب و هوا را در آتش سوزی در استرالیا و گرمای شدید و سوزش در سیبری یافته اند. اما هوای گرم و بارندگی ضعیف نیز با کاهش میزان پوشش گیاهی میتواند موجب تشدید آتش سوزی شود. در جاهای دیگر، کاهش رطوبت میتواند پوشش گیاهی را قابل اشتعال تر کند و به گسترش آتش سوزی کمک کند.
این گزارش تخمین میزند که احتمال آتشسوزیهای فاجعهبار تا سال ۲۰۵۰ تا یک سوم و تا سال ۲۱۰۰ تا ۵۲ درصد افزایش مییابد. اگر انتشار گازهای گلخانهای مهار نشود و سیاره زمین بیشتر گرم شود، خطرات آتش سوزی تا پایان قرن تا ۵۷ درصد افزایش مییابد.