ازنا- جاده ازنا - شازند از پرترددترین و حادثه خیز ترین محورهای لرستان است، جاده‌ای که با گذشت سال‌ها از آغاز عملیات چهار خطه شدن، در پیچ وعده‌ها مانده و همچنان قربانی می‌گیرد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: عدم تعریض محور ازنا- شازند یکی از مشکلات مردم شهرستان ازنا است، محور ازنا - شازند به طول ۷۰ کیلومتر شهرستان ازنا را به استان مرکزی متصل می‌کند که بیش از ۳۵ کیلومتر از این محور در شهرستان ازنا واقع‌شده و هم‌اکنون چهار خطه شدن این محور همچنان نیمه‌تمام باقی‌مانده است.

مرگ‌های دردناک در جاده ازنا - شازند

جاده ازنا - اراک در ابتدا باهدف ایجاد ارتباط محلی بین شهرستان‌های ازنا و شازند ایجاد شد اما بعدها به دلایل مختلف ازجمله مسیر هموار و کاهش زمان سفر تبدیل به یک جاده ترانزیتی شده است به‌گونه‌ای که اکثر وسایل نقلیه عبوری از آن خودروهای سنگین بوده و همواره شاهد وقوع تصادفات ناگوار در این محور هستیم.

در حالی شاهد وقوع تصادفات ناگوار در این محور هستیم که متأسفانه همچنان عزمی برای تکمیل چهار خطه کردن کامل این جاده از سوی مسئولان و متولیان امر دیده نمی‌شود، موضوعی که همواره مورد انتقاد مردم و رانندگان این مسیر بوده است.

مرگ دردناک یک خانواده چهار نفره در جریان وقوع تصادف بین دو خودروی سمند و وانت نیسان، بار دیگر ضرورت چهار خطه کردن جاده نا ایمن ازنا- شازند را صد چندان کرد، حادثه‌ای که انتقاد تند «حسین گودرزی» نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس را به دنبال داشت.

سال‌ها انتظار برای چهارخطه کردن یک جاده

وی در نشست علنی نوبت صبح روز یکشنبه، ۸ اسفند ماه مجلس شورای اسلامی ضمن تسلیت شهادت امام موسی کاظم (ع) به مردم حوزه انتخابیه خود نیز بابت کشته شدن چهار نفر از هموطنانمان در تصادف زنجیره‌ای شب گذشته نزدیک شهر ازنا تسلیت گفت.

وی با یادآوری اینکه سال‌ها است وزارت راه و شهرسازی به دنبال چهار بانده کردن مسیر ازنا است، افزود: تمام رانندگان ترانزیتی بنادر و سمت تهران از همین مسیر عبور می‌کنند و نزدیک به ۲۰ سال است چهار بانده کردن ۶۰ کیلومتر بین ازنا و شازند آغاز شده ولی هنوز به نتیجه نرسیده است.

نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نیروی انتظامی نیز گویا گذرگاه آزادی برای ماشین‌های قاچاق قرار داده است و این ماشین‌ها به صورت کاروان در روز روشن با اسکورت عبور می‌کنند و نیروی انتظامی هیچ برخوردی با آنها ندارد.

گودرزی ادامه داد: ما هر هفته در این مسیر کشته می‌دهیم و مسئولین نیز هیچ اقدامی انجام نمی‌دهند.

تکمیل پروژه در انتظار اعتبار

این سخنان در حالی مطرح می‌شود که پیش از این وحید کرم الهی مدیرکل راه و شهرسازی لرستان در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به آخرین وضعیت پروژه راهسازی ازنا - شازند اظهار داشت: این پروژه در سال ۹۱ شروع شد و تا ۹۶، اعتبار آن فقط استانی بوده است.

وی عنوان کرد: اعتبار این پروژه در این سال‌ها، عدد کمی بود.

مدیرکل راه و شهرسازی لرستان با بیان اینکه کل این پروژه ۷۰ کیلومتر است افزود: ۳۵ کیلومتر از این پروژه در لرستان و ۳۵ کیلومتر نیز در استان مرکزی قرار دارد.

کرم الهی با تاکید بر اینکه از ۳۵ کیلومتر استان مرکزی هنوز یک وجب چهار خطه نشده است گفت: اما از ۳۵ کیلومتری که در لرستان قرار دارد، ۱۸ کیلومتر آن چهار خطه بوده و الان زیر بار ترافیک است.

وی با اشاره به اینکه چهار کیلومتر دیگر از این پروژه آماده آسفالت است تصریح کرد: بقیه این پروژه نیز در حال انجام است.

مدیرکل راه و شهرسازی لرستان افزود: اگر مقداری اعتبار به ما بدهند، کاملاً شدنی است که به طور مثال در هفته دولت ۱۴۰۱ پروژه چهار خطه ازنا - شازند در محدوده استان لرستان به اتمام برسد.

کرم الهی بیان داشت: برای اینکه این پروژه به اتمام برسد، حدود ۹۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر مورد نیاز است.

وی با بیان اینکه این اعتبار، علاوه بر مطالبات انباشته شده از پیمانکاران است گفت: این ۹۰ میلیارد تومان اعتبار برای باقی مانده پروژه مورد نیاز است.

بنابراین گزارش، با وجود اینکه طی سال‌های اخیر شاهد بهبود وضعیت راه‌ها و انجام طرح‌های چهار خطه به‌خصوص در استان لرستان بوده‌ایم اما چهار خطه شدن محور ازنا - شازند که از حدود ۹ سال قبل کلید خورده به دلایل مختلف از جمله کمبود اعتبارات با سرعتی لاک‌پشتی در حال انجام است و همواره شاهد تصادفات زیادی در این محور هستیم.

این طرح از جنبه‌های مختلفی حائز اهمیت است که از آن جمله کوتاه کردن مسیر ترانزیتی شمال - جنوب و نداشتن گردنه‌های صعب‌العبور است ضمن اینکه این محور تنها مسیر دسترسی مردم شهرستان ازنا به مرکز کشور است.

همین دلایل سبب شده تا شاهد تردد فراوان وسایل نقلیه سنگین از این محور باشیم اما در طرف مقابل عرض کم جاده باعث بروز تصادفات فراوان منجر به جرح و فوت در این جاده شده است که همین مسئله لزوم تسریع در تکمیل این طرح نیمه‌کاره را دوچندان کرده است.