به گزارش خبرگزاری مهر، ستاره شناسان دانشگاه راچستر به کمک ابزارهای طیف نمای فراسرخ تلسکوپ فضایی اسپاتزر موفق شدند تصاویری را از باران فراصوتی که روی حلقه سیاره ای اصلی یک ستاره بسیار جوان می بارید تهیه کنند.
همه ساله روی حلقه سیاره ای ستاره بسیار جوان IRAS 4B باران فراصوتی می بارد که جرم آن 23 برابر جرم زمین است.
ستاره شناسان دانشگاه راچستر که نتایج این رصد را در مجله نیچر منتشر کرده اند، دراین خصوص توضیح دادند ستاره جنین IRAS 4B که در شبه سحابی NGC 1333 در فاصله حدود هزار سال نوری از زمین واقع شده است، یکی از 30 ستاره مهمی است که با تلسکوپ فضایی اسپاتزر رصد شده اند.
مواد یخی حاضر در سطح خارجی این ستاره سقوط آزاد می کنند و با سرعت فراصوت روی حلقه این سیاره فرود می آیند. در اثر این برخورد، یخ بخار می شود که این بخار آب گرم با استفاده از ابزار طیف نمای فراسرخ اندازه گیری شده است.
این کشف می تواند برخی از جنبه های ناشناخته شکل گیری منظومه های سیاره ای به خصوص منظومه شمسی را روشن کند.
به گفته این ستاره شناسان، در منظومه شمسی تعداد زیادی از اجرام یخی وجود دارند و یخی که این اجرام از آن ساخته شده مستقیما از مرکز بین ستاره ای مشتق شده است. بنابراین اعتقاد براین است که با بررسی این یخ می توان به این مرکز دست یافت.
اما در مورد حلقه NGC 1333 IRAS 4B واضح است که آب به شکل بخار دریافت می شود و سپس در شرایط متفاوتی دوباره منجمد می شود. این بدان معنی است که میزان ماده شیمیایی اکسیژن و هیدروژن در این حلقه نسبت به یخ بین ستاره ای در حد صفر است. از یخ بین ستاره ای اولیه چیزی باقی نمانده است.