رضا نقی زاده مشاور معاون پژوهشی وزارت علوم در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مهمترین اولویتهای معاونت پژوهشی وزارت در دوره جدید گفت: تحقق مرجعیت علمی، افزایش کارآمدی و اثربخشی پژوهشهای علمی به ویژه در دورههای تحصیلات تکمیلی، نگاشت ظرفیتها و توانمندیهای کشور جهت بهره برداری حداکثری از ظرفیتها، توسعه و تحول پژوهشهای علوم انسانی و علوم پایه و فرهنگ سازی علم و پژوهش و ارتقا دیپلماسی علمی در کشور از مهمترین اولویتها به شمار میرود.
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور بیان کرد: در دوره جدید و با تاکید معاون پژوهشی وزارت، برنامه راهبردی پژوهش و مرجعیت علمی در وزارت عتف در حال تدوین و نهایی سازی است و به زودی رونمایی خواهد شد.
وی با اشاره به اهمیت این برنامه در حوزه پژوهشی وزارت علوم ویژگی اصلی آن را قابل ارزیابی بودن تحقق برنامه اعلام کرد.
دبیر اتاق فکر سیاستگذاری علم وزارت علوم موضوع مرجعیت علمی کشور را بسیار کلیدی عنوان کرد و گفت: هم اکنون نیازمند تعریف دقیق و جامعی از مرجعیت علمی در کشور هستیم. جامع بودن از این جهت است که نمیتوان مرجعیت علمی را صرفاً محدود به مقاله کرد بلکه گستره آن را باید جامعتر تعریف نمود.
مشاور معاون پژوهشی وزارت علوم با تاکید بر اینکه هم اکنون دانشمندان کشور در برخی از حوزههای علمی فاصلهای با مرجعیت علمی ندارند و مورد ارجاع جامعه جهانی قرار میگیرند از ارتقا رتبه استنادات کشور خبر داد.
وی با اشاره به اهمیت برابری رتبه کمی و رتبه استنادات مقالات علمی کشور در پایگاههای بین المللی، این دستاورد را آغازی بر مرجعیت علمی دانشمندان ایرانی قلمداد کرد.
نقی زاده تاکید کرد: در کنار مرجعیت علمی، هم اکنون زمان افزایش رفاه و توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور از طریق دستاوردهای علمی و پژوهشی است و دهه پیش رو باید دهه افزایش اثربخشی پژوهشها در زندگی مردم باشد.
وی ابراز امیدواری کرد که با برنامه ریزی دقیق، ورود به قرن جدید هجری شمسی همراه با ورود گستردهتر دستاوردهای علمی، پژوهشی و فناوری کشور به جامعه باشد.