به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا معاف، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مسابقات بینالمللی قرآن کریم ایران در حال حاضر معتبرترین مسابقه جهان اسلام است. زمانی مسابقات عربستان، مصر، مالزی و کشورهای دیگر از مسابقات تهران معتبرتر بودند، اما امروز این مسابقات از اعتبار بیشتری در جهان اسلام برخوردار است که جای تحسین و تقدیر از برگزارکنندگان دارد.
وی اظهار کرد: مسابقات بینالمللی قرآن بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تحولات خوبی داشته است. به عنوان مثال از حیث رشتههای قرآنی، زمانی مسابقات محدود به حوزه تلاوت و حفظ بود، اما الآن در حوزههای مختلف از جمله تفسیر، مفاهیم و حفظ موضوعی توسعه و موضوع پیدا کرده و ما به سمت مباحث محتواییتر و موضوعیتر حرکت کردهایم.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با بیان اینکه مسابقات بینالمللی قرآن درواقع تحقق استراتژی قهرمانان قرآنی است، افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی چندسال قبل فرمودند: «وقتی شما قلهها را تکثیر میکنید، دامنهها و مجموعههای مرتبط با قلهها هم توسعه پیدا میکنند و جذابتر و زیباتر میشوند». در زمینه مسابقات قرآن، این سلسلهجبالی که شکل میگیرد و قهرمانانی که کنار هم قرار میگیرند به جذابیت تصویری که از امر قرائت، تلاوت و حفظ در حوزه قرآن در کشور میبینید منجر خواهد شد.
وی عنوان کرد: مسابقات قرآن درواقع تحقق استراتژی قهرمانپروری است. بسیاری از افرادی که جذب قرآن میشوند، ابتدا از مسابقات محلهای و دانشآموزی و شهرستانی شروع میکنند و مسابقه، خاصیت و جذابیتی دارد که باعث میشود افراد با قرآن ارتباط برقرار کنند و خیلی از افراد در همین محافل و مسابقات به قرآن جذب شدهاند.
معاف گفت: امتیازی که مسابقات بینالمللی قرآن دارد این است که از سطح شهرستان و استان به کشوری و بینالمللی میرسد و این یک امتیاز مسابقات است و استمرار مسابقات بین المللی قرآن و جدیت سازمان اوقاف و امور خیریه در برگزاری مسابقات جای تقدیر دارد و ما به عنوان وزارت ارشاد که سازمان اوقاف دستگاه همکار ماست، بسیار خوشحالیم که این رویداد بزرگ با جذابیت، خلاقیت و شکوه هرچه تمامتر برگزار شود.
وی در زمینه برگزاری مسابقات قرآن به صورت مجازی عنوان کرد: خوشبختانه با توجه به برگزاری مسابقات به صورت مجازی از شکوهش کاسته نشده، چون شکوه مسابقات فیزیکال نیست، بلکه به تلاوتهای برجسته قاریان و حافظانی است که در آن شرکت میکنند و همچنان برقرار است.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: اینکه مسابقات قرآن منشأ وحدت و اعتصام به حبل الهی و جمع شدن دور یک مرکز مشترک به نام قرآن میشود، حداقل انتظار ما از مسابقات است و بیش از اینها میشود برای دنیای اسلام از ظرفیت مسابقات بینالمللی قرآن استفاده کرد و ظرفیتهای تبلیغی و ترویجی متکثری را برای مسابقات در نظر گرفت.
وی تصریح کرد: روشن است که ما دو مسأله اصلی در تقریب و وحدت در جهان اسلام داریم. یکی موضوع تمسک و توسل به قرآن است و موضوع دیگر اهل بیت (ع) و علاقه به عترت حضرت رسول (ص) است که در بسیاری از برادران اهل سنت، مانند شیعیان، محبت به اهل بیت (ع) وجود دارد. مسأله قرآن برای وحدت سالهاست مطرح است و به عنوان یک کلان استراتژی نظام اسلامی مورد توجه بوده، اما اینکه از مسابقات صرفاً چنین توقعی داشته باشیم این گونه نیست و انشاالله میتوان طراحیهای حداکثری برای مسابقات داشت و این ظرفیت در سازمان اوقاف و امور خیریه وجود دارد.
گفتنی است، مرحله نهایی سی و هشتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران روزهای نهم تا چهاردهم اسفندماه با حضور ۶۲ شرکتکننده از ۲۹ کشور به صورت غیر حضوری در حال برگزاری است.