به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، مجموعه «راه و بیان هوشمند (روبی)» با نام مستعار «سلام روبی» از سال ۱۳۹۸ فعالیتهای خود را در زمینه آموزش کدینگ و برنامهنویسی به کودکان آغاز کرده است. پایه اصلی تمامی دورههای «سلام روبی» در رده کودکان، بر اساس روش «علوم کامپیوتر بدون کامپیوتر» طراحی شده است. این روش موضوع جدیدی است که در دنیا بسیار مطرح بوده و برای آموزش کودکان و نوجوانان از این روش استفاده میشود.
وحیده عامل محبوب، بنیانگذار و مدیرعامل مجموعه «سلام روبی» درباره شکلگیری این مجموعه خلاق میگوید: شرکت «راه و بیان هوشمند» در واقع مخفف روبی است، این مجموعه سال ۹۸ تأسیس شد که در آن براساس بازیهای حرکتی و فکری یک سری مفاهیم مربوط به برنامهنویسی را با بچهها کار میکنیم.
یادگیری مهارت برنامه نویسی لازمه زندگی همه بچههاست
وی در ادامه افزود: در واقع برنامه نویسی، نوشتن برنامه بازیها، رباتها، انیمیشن و اپلیکیشنهای موجود در بازار است که همه آنها محصول ذهن یک برنامهنویس هستند. حالا مدتی است در دنیا باب شده که بچهها از سنین خردسالی یادگیری برنامهنویسی را آغاز کنند زیرا این علم یکی از مهارتهای ضروری دنیای آینده است و بچهها در هر صنفی که وارد کار شوند قطعاً رباتها و اپلیکیشنهایی کنارشان هستند که در آن حوزه به آنها کمک خواهند کرد. بنابراین یادگیری این مهارت لازمه زندگی همه بچههاست و حتی اگر نمیخواهند آن را به عنوان یک حرفه داشته باشند اما بهتر است آن را به عنوان یک ضرورت بیاموزند.
وی افزود: مجموعه Helloruby سال ۲۰۱۴ توسط لیندا لیوکاس در فنلاند کار خود را آغاز کرد. او یک مجموعه کتاب برای بچهها نوشته که بدون کامیپوتر و به وسیله بازی، طرح سوال و … آنها را وارد فضایی میکند که پایه نرمافزاریشان قوی شود و تفکر محاسباتی منطقی پیدا کنند. این کتابها به ۳۰ زبان ترجمه شد و مورد استقبال بسیاری قرار گرفت اما متأسفانه به زبان فارسی ترجمه نشده بود. من این کتاب را سال ۹۸ از آمازون خریداری کردم و نسخه ترجمه شده جلد یک آن از سوی انتشارات ایرانبان به زودی منتشر خواهد شد. ضمن اینکه مجموعه ما تنها نماینده رسمی مجموعه Helloruby در ایران است که مجوز ترجمه کتابها و مطالب آموزشی آن را دارد
یک کارآفرینی جذاب برای بچهها
وی تصریح کرد: دو برنامه نرمافزارنویسی کودکان وجود دارد که توسط دانشگاه MIT طراحی شده و مانند یک پازل است و خروجی آن یک بازی میشود، یا مثلاً بچهها کتاب داستانهایی را که خواندند میتوانند پیاده سازی میکنند، اما در ترمهای پیشرفتهتر بچهها بازی طراحی میکنند، در واقع هدفمان این است که بچهها به جای اینکه مصرف کننده بازی با نرم افزارها باشند خودشان بازی تولید کنند و این به نوعی کارآفرینی است.
وی با بیان اینکه نرمافزار اسکرچ پیشرفتهتر است و بچهها از هشت سالگی با آن کارشان را شروع میکنند یادآور شد: این نرم افزار به سی زبان ترجمه شده و کدها به فارسی هم نوشته میشود اما ما آن را پیشنهاد نمیکنیم و ترجیح بر این است که با بچهها انگلیسی کار کنیم، زیرا زبان پایه برنامهنویسی که بعدها هم با آن کار میکنند انگلیسی است و چه بهتر که از همین حالا با آن آشنا شوند.
افزایش خلاقیت و مهارت حل مسئله در «سلام روبی»
وی با اشاره به اینکه شروع این آموزشها از چهارسالگی است، ادامه داد: ما در این مجموعه برای گروههای سنی ۴ تا ۶، ۶ تا ۸ و ۸ تا ۱۰ سال با یک سری مقدمات و به صورت آموزش غیرمستقیم شروع میکنیم و بچهها در یک بازی یا نمایش خلاق قرار میگیرند و در حین این بازی مهارت تفکر محاسباتی منطقی آنها شکل میگیرد، آنها در این مسیر مهارت حل مسئله پیدا میکنند و خلاقیتشان افزایش مییابد و بعد از آن به خواست خودشان وارد فضای نرم افزار میشوند.
عامل با بیان اینکه اولین طراحی این دوره به شکل بازی در فضای باز بود، گفت: قبل از کرونا چند دوره به این شکل برگزار شد که مورد استقبال خانوادهها و بچهها قرار گرفت اما بعد که درگیر کرونا شدیم تصمیم گرفتیم که آن را به صورت آنلاین هم امتحان کنیم و خوشبختانه کارایی خوبی داشت و توانستیم در حوزه آنلاین هم موفق باشیم.
بچهها با ریتم، الگوریتم را آموزش میبیند
وی یادآور شد: در گروه سنی ۴ تا ۶ سال، کلاسها به صورت چهار نفره برگزار میشود که شامل ریتم و حرکت است و بچهها با ریتم، الگوریتم را آموزش میبیند و همه اینها در بستر زندگی اتفاق میافتد و طی آموزش جلو میرویم تا آنها را وارد محیط نرم افزار کنیم. این سیر برای آنها بسیار ملموس است و سرعت رشدشان را در آن زمینه بالا میبرد.
وی با اشاره به حضور یکی از دانش آموزان «سلام روبی» در مسابقات بین المللی IKCC گفت: شادی که در این مسابقه جهانی شرکت کرده و از ابتدا با ما کارش را از دوره مقدماتی آغاز کرد و در سن شش سالگی وارد نرم افزار اصلی شد که برای هشت سالهها طراحی شده بود اما به دلیل اینکه او کودکی دو زبانه است و خودش هم استعداد بسیاری در یادگیری داشت به خوبی از پس آن برآمد. یک مسابقه بین المللی تحت عنوان IKCC به صورت آنلاین برگزار میشد و به بچهها گفتیم هر کس علاقمند است شرکت کند که سه نفر شرکت کردند و شادی رتبه دوم در دنیا را به دست آورد.
شرایط ثبت نام در «سلام روبی»
عامل درباره شرایط ثبت نام و حضور در این کلاسها گفت: برای شرکت در این کلاسها هیچ پیش زمینه خاصی نیاز نیست، بچهها فقط ثبت نام میکند و در گروه سنی خودشان قرار میگیرند، آنها در این مسیر یک نقشه راه دارند که آن را طی میکنند تا به آن مرحلهای که مورد نیاز است برسند.
مدیرعامل مجموعه «سلام روبی» در پایان تاکید کرد: علاقمندان میتوانند از طریق سایت ثبتنام کنند. در حال حاضر دو دوره اصلی «کدینگ و برنامهنویسی» و «مبانی کامپیوتر» برگزار میشود که به زودی دورههای دیگری از مباحث مختلف کامپیوتر و بر اساس همین متد، به آن اضافه خواهد شد. دورهها هم به صورت آنلاین و هم به صورت حضوری با تاکید بر فعالیتهای حرکتی در فضای باز برگزار میشود.
آدرس سایت: https://salamruby.ir/