دانشگاه های کشور اوکراین یک بار از سال ٢٠١٠ و یک بار نیز از سال ۲۰۱۸ از فهرست دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت حذف شده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، در سال ۱۳۹۰ فهرستی از سوی وزارت بهداشت منتشر شد که بر اساس آن دانشگاه های کشورهای اوکراین، ارمنستان، آذربایجان، هندوستان، مالزی، بلغارستان، امارات، فیلیپین و رومانی از فهرست دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت حذف شدند.

در همان زمان دانشگاه دولتی اوکراین با نام بوگومولتس یا Bogomolets National Medical University و آکادمی تخصصی پزشکی کیف با نام Kyiv Medical Academy of Post-Graduate Education
(P.L. Shupyk) از اول ژانویه سال ٢٠١٠ از لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت حذف شدند.

پس از آن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد افرادی که می خواهند با هزینه شخصی در خارج از کشور تحصیل کنند باید تنها در دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت تحصیل کنند و بر اساس ارزیابی های وزارت بهداشت در بازه های زمانی متفاوت فهرست دانشگاه‌های خارج از کشور مورد تایید منتشر شدند.

تاکنون مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت لیست دانشگاه های مورد تایید به ترتیب جهت ورودی های سال ۲۰۱۷- ۲۰۱۶ و ماقبل آن، ورودی های سال ۲۰۱۸ - ۲۰۱۷، ورودیهای سال ۲۰۱۹ - ۲۰۱۸، برای سال تحصیلی ۲۰۲۰-۲۰۱۹، ورودی‌های سال تحصیلی ۲۰۲۱-۲۰۲۰، ورودی‌های سال تحصیلی ۲۰۲۲-۲۰۲۱ را منتشر کرده است.

بررسی این فهرست ها نشان می دهد که در بازه زمانی سال ۲۰۱۸ - ۲۰۱۷ دانشگاه های کشور اوکراین شامل Ukraine Taras Shevchenko National University of Kyiv و V. N. Karazin Kharkiv National University و "National Technical University of Ukraine "Kyiv Polytechnic Institute" بر اساس مصوبه ۲۷ مهرماه ۱۳۹۵ مورد تایید بوده اند اما پس از آن این دانشگاه ها از فهرست دانشگاه های مورد تایید در سال های بعد خارج شدند.

همچنین بر اساس مصوبه هفتادمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی در ۷ شهریور سال ۱۳۹۷ از ابتدای سال ۲۰۱۹ میلادی (۱۱ دی ماه ۱۳۹۷) کلیه ضوابط و مقررات مربوط به امکان انتقال دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور در رشته های علوم پزشکی لغو و انتقال دانشجو در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در طول مدت تحصیل و قبل از فارغ التحصیلی به داخل کشور ممنوع است.

برای آن دسته از افرادی که تا قبل از شروع سال ۲۰۱۹ میلادی (۱۱ دی ماه ۱۳۹۷) تحصیل خود را در یکی از دانشگاه های مورد تائید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آغاز کرده و واجد شرایط انتقال دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل هستند، براساس ضوابط و مقررات مذکور اقدام خواهد شد.

کلیه دانش آموختگان ایرانی خارج از کشور در رشته های علوم پزشکی درصورت فارغ التحصیلی از دانشگاه های مورد تائید وزارت بهداشت، می توانند براساس مصوبات و ضوابط شورای عالی ارزشیابی مدارک تحصیلی خارج از کشور وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پس از ارزشیابی و تایید مدارک تحصیلی در کشور مشغول کار شوند.

نکته دیگری که مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت در بخش پاسخ به سوالات مطروحه از سوی دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور که متقاضی انتقال به دانشگاه های داخل کشور هستند درج کرده است نیز نشان می دهد امکان انتقال از دانشگاه های غیرمعتبر وجود ندارد.

در این پرسش آمده است: «دانشجویانی که به دلیل عدم اطلاع در دانشگاه های غیرمعتبر به تحصیل اشتغال دارند می توانند به یکی از دانشگاه ها انتقال یابند ؟

در پاسخ آمده است: «خیر به هیچ وجه، دانشجو می بایست قبل از عزیمت به خارج از کشور جهت ادامه تحصیل اطلاعات لازم را از طریق سایت وزارت بهداشت حاصل کنند و وزارت متبوع هیچگونه مسئولیتی در قبال عدم اطلاع دانشجو عهده دار نیست.

در صورت اشتغال به تحصیل در دانشگاه های نامعتبر صرفاً انتقال به یکی از دانشگاه های معتبر کشور محل تحصیل و در غیراینصورت به کشورهای دیگر انتقال یافته و در دانشگاه های معتبر کشور دوم ادامه تحصیل بدهند سپس پس از احراز شرایط انتقال درآئین نامه مربوطه رعایت موارد ورودی های ۲۱۷-۲۰۱۶ – ۲۰۱۸-۲۰۱۷ تقاضای انتقال کنند.»