برای آشنایی با اصول مهم در نصب سنگ ساختمانی این مطلب را بخوانید.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، نصب سنگ ساختمانی یکی از مهم‌ترین مراحل ساخت و ساز ساختمان به شمار می‌آید. در هر کدام از بخش‌های ساختمان که می‌خواهید نصب را انجام دهید، باید حرفه و تبحر خاصی در نصب سنگ در آن بخش داشته باشید. اگر نصب سنگ در تمامی بخش‌های ساختمان به نحوه صحیح انجام نشود، باعث سقوط و تخریب سنگ می‌گردد، پس لازم است با این اصول به صورت کلی آشنا شوید.

نصب سنگ

نصب سنگ ساختمانی به عبارتی چسباندن و محکم کردن سنگ‌های ساختمانی در قسمت‌های مختلفی از ساختمان مانند کف، دیوار، راه پله، پارکینگ، پله و غیره می‌باشد. مهم‌ترین قسمتی که جهت نصب سنگ باید به آن دقت داشته باشید، نمای ساختمان است. با توجه به اینکه سنگ نمای رومی و سنگ نمای کلاسیک با هم در رنگ و جنس تفاوت دارند، می‌بایست این تفاوت را در نصب نیز در نظر داشته باشید.

در بخش‌های دیگر ساختمان نیز مانند کف ساختمان باید هم در انتخاب سنگ و هم در نصب آن دقت لازم را داشته باشید. امروزه سنگ گرانیت در بین سازندگان به عنوان بهترین سنگ کف شناسایی می‌شود. جهت شناخت بیشتر سنگ‌های ساختمانی در کاربری‌های مختلف، باید در مورد نصب آن‌ها نیز اطلاعاتی داشته باشید که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

سنگ باغ

سنگ و متریال‌های متعددی جهت نصب به عنوان سنگ باغ وجود دارند. سنگفرش‌ها به عنوان یکی از گزینه‌های اصلی در انتخاب سنگ مناسب باغ هستند. سنگفرش‌های ساختمانی در واقع تخته سنگ‌های طبیعی هستند که به صورت مسطح و صاف برش داده می‌شوند و در سایزهای متعددی به چشم می‌خورند. مزیتی که استفاده از سنگفرش به عنوان سنگ باغ دارد، این است که نصب آسان و راحتی دارد و با اندک دانشی می‌توان آن را نصب کرد. ویژگی دیگر این سنگ ساختمانی قیمت مناسب آن می‌باشد که با هر بودجه‌ای می‌توان آن را خریداری کرد.

سنگ سالن پذیرایی

یکی از قسمت‌هایی که در نصب سنگ ساختمانی باید در آن دقت کافی داشته باشیم، نصب سنگ سالن پذیرایی است. چرا که این سنگ‌ها به دلیل اینکه در جایگاه مهمان هستند و در معرض رفت و آمد بیشتری قرار دارند، می‌بایست به نحوه صحیح نصب شوند. در سالن‌های پذیرایی معمولاً از سنگ‌های فرشی یا حکمی استفاده می‌کنند. منظور از سنگ فرشی سنگی است که دارای ابعاد مشخصی مانند ۴۰ در ۴۰ یا ۶۰ در ۶۰ باشد. نکته مهمی که در مورد سنگ سالن پذیرایی می‌بایست بدانید این است که حتماً باید از سنگ‌های مقاوم و محکم در این قسمت استفاده کنید، زیرا این مسیر در معرض رفت و آمد و فشار بسیاری است و اگر از سنگ ضعیف استفاده شود، به زودی مورد آسیب قرار می‌گیرد و از بین خواهد رفت.

سنگ راه پله و نصب آن

انجام و اجرای سنگ‌های راه پله و پله‌ها معمولاً جز آخرین مرحله از ساخت و ساز می‌باشد. اگر بخواهید نصب سنگ پله و راه پله را در ابتدای کار انجام دهید، در حین کار و جا بجایی مصالح این سنگ‌ها ممکن است دچار آسیب و یا فرسودگی شوند. به همین سبب اجرای سنگ کاری راه پله و پاگردها را به آخرین مرحله ساخت و ساز موکول می‌کنند تا سنگ‌ها صحیح و سالم باقی بمانند.

سنگ پله

جهت نصب سنگ پله نکاتی وجود دارد که حتماً باید در زمان نصب به آن‌ها دقت کافی داشته باشید. اولین مورد این است که باید ارتفاع پله‌ها را در نظر داشته باشید. ارتفاع پله باید ۱۷.۵ سانتیمتر باشد تا بتوانید به راحتی از آن بالا بروید. قطر یا ضخامت پله‌ها را نیز باید ۳ تا ۳.۵ سانتیمتر در نظر بگیرید، تا با این ضخامت در برابر ضربه مقاوم باشند. عمق کف پله‌ها را نیز باید ۳۰ سانتیمتر در نظر داشته باشید. به این نکته نیز دقت کنید که ضخامت کف پله باید از ضخامت دیوار پله بیشتر باشد.

نکات مهم نصب سنگ ساختمانی

همانطور که می‌دانید سنگ یک نوع متریالی است که در گرما و سرما و یا فشار منبسط و منقبض می‌گردد. در این شرایط ممکن است که سنگ ترک بخورد. حال روشی که در نصب سنگ ساختمانی برای این موضوع پیشنهاد می‌شود، اسکوپ کردن سنگ یا همان شیار زدن سنگ می‌باشد. سنگ‌هایی مانند گرانیت و مرمریت‌ها که تراکم بالایی دارند، سنگ‌های سنگینی هستند بنابراین در دیوارهای ساختمان می‌توانند به خوبی خود را نگه دارند روش اسکوپ کردن می‌تواند برای این گونه سنگ‌ها گزینه بسیار مناسبی باشد.

دوغاب ریزی در پشت سنگ نیز یکی از نکات مهم در سنگ کاری و نصب سنگ ساختمان است که حتماً باید به آن توجه کرد. عدم توجه به این موضوع باعث می‌گردد که سنگ‌های ساختمان پس از مدتی از ساختمان جدا شوند و ریزش کنند. جهت درست کردن دوغاب باید از ماسه شسته شده استفاده کرد. دقت کنید که به هیچ عنوان نباید جهت پر کردن پشت سنگ از نخاله‌ها استفاده کنید زیرا چسبندگی دوغاب را نداشته و باعث جدا شدن سنگ از ساختمان و در نتیجه از بین رفتن آن می‌شود.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.