رشت- رئیس کل دادگستری گیلان با تاکید بر اینکه تصمیمات مردم ریشه در رسانه‌ها دارد، گفت: رسانه‌ها می‌توانند عاطفه و احساسات حقیقی انسان‌ها را هدایت کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حمزه خلیلی بعد از ظهر چهارشنبه در کارگاه حقوق در رسانه با بیان اینکه تبیین و احیای حقوق مردم یکی از نقش‌هایی است که رسانه‌های جمعی ایفا می‌کنند، گفت: رسانه یک رشته مناسب در علوم اجتماعی است که گرایشات زیادی نسبت به آن وجود دارد.

رئیس کل دادگستری گیلان با اشاره به اینکه رسانه تأثیر زیادی بر افکار عمومی و جامعه دارد و نمی‌توان منکر این موضوع شد، افزود: هیچ تأثیری در مقایسه با تأثیر رسانه قابل قیاس نیست و رسانه‌ها می‌تواند افکار عمومی را تسخیر کرده و به دنبال خود بکشاند.

وی با بیان اینکه رسانه حقیقت آفرین است و مصور کردن وقایع بزرگترین نقش را در جوامع انسانی دارد، بیان کرد: رسانه می‌تواند جامعه را به سوی نور و یا تاریکی ببرد و اگر مردم یک جامعه جاهل باشند یعنی رسانه آن جامعه نتوانسته به وظایف خود به درستی عمل کند.

حجت الاسلام خلیلی با اشاره به اینکه امروز با پدیده جهانی شدن مواجه هستیم و هویت‌ها تغییر کرده است، ادامه داد: در عصر بنی امیه رسانه تأثیر زیادی حتی بین صحابه پیامبر و دینداران آن زمان داشت و فضا سازی ها که به صورت خطبه بود، به حدی بود که ائمه اطهار نیز باید شهادتین می‌دادند.

وی در ادامه به سخنان شهید مطهری مبنی بر دو نقش مهم رسانه‌ها اشاره و بیان کرد: رسانه‌ها در ساخت پرورشی و صنعتی نقش دارند و اگر می‌خواهیم انسان‌ها را پرورش دهیم باید فطریات بشر را تقویت کنیم.

رئیس کل دادگستری گیلان با بیان اینکه کار پیامبران این بود دفینه وجودی انسان یعنی گنجینه عقل را شکوفا کنند، تصریح کرد: اگر رسانه بتواند در جهت شکوفا کردن عقول مردم حرکت کند به وظایف خود به درستی عمل کرده است.

وی با تاکید بر اینکه تصمیمات مردم ریشه در رسانه‌ها دارد، گفت: رسانه‌ها می‌توانند عاطفه و احساسات حقیقی انسان‌ها را هدایت کنند و اگر در جامعه‌ای مردم خوب انتخاب نکنند ریشه در عدم انجام رسالت رسانه‌ها است.

رئیس کل دادگستری گیلان با بیان اینکه امروز دیگر خانواده و دین هویت غیر انسانی نمی‌سازد بلکه رسانه هویت افراد را شکل می‌دهد، بیان کرد: واقعیت‌ها توسط رسانه‌ها ساخته می‌شود و ما به تبع آن حرکت می‌کنیم.

حجت الاسلام خلیلی با تاکید بر افزایش همکاری بین مسئولان و رسانه‌ها، تصریح کرد: هر قدر افکار عمومی را در فضای امن و دینی قرار دهیم تعداد مراجعان به محاکم قضائی کاهش می‌یابد و این وظیفه رسانه‌ها است.

وی با بیان اینکه اگر گردش اطلاعات عمومی‌تر و وسیع شود جامعه یک گام به جلو و توسعه می‌رود، افزود: اگر اطلاعات استان به بیرون درز یابد به دست بیگانگانی می‌رسد که برای تأمین امنیت خود از دشمنان باج خواری می‌کنند.