خبرگزاری مهر-گروه استانها- عصمت اسماعیلی؛ بندر گناوه یکی از مهمترین بنادر کشور در شمال استان بوشهر و به عنوان یکی از مهمترین درگاههای تجاری جنوب محسوب میشود.
تجارت و دریانوردی شغل اصلی مردم این شهرستان که بندر گناوه مرکز آن است محسوب میشود و بیشتر مردم از طریق تجارت دریایی و صید و صیادی امرار معاش میکنند.
به دلیل حجم بالای تردد شناورها در خور (آبراه ورودی و خروجی) بندر گناوه اهمیت حفظ ایمنی آن برای مردم این بندر، مالکان شناورها، تجار و مردمی که زندگی آنها از این طریق تأمین میشود بسیار حائز اهمیت است.
وجود شناورهای مغروق، نیمه مغروق و فرسوده و رها شده یکی از مشکلاتی که سالها است در این خور دیده میشود.
وجود این شناورها در خور و آبراه ورودی و خروجی شناورها و در چند نقطه اسکله این بندر، مانعی برای عملیات امداد رسانی در زمان اضطرار و خدمات دهی مطلوب به دیگر شناورها و افراد آسیب دیده در صورت بروز حوادثی مانند آتش سوزی است.
در صورت رخ دادن اتفاقی در خور از قبیل آتش سوزی که قبلاً هم سابقه داشته است، همین لنجهای مستهلک عاملی جهت عدم کمک رسانی به موقعو امداد و واکنش سریع آتش نشانان و امدادگران هستند.
همچنین وجود این شناورها چهره نازیبایی در خور این بندر گردشگر پذیر که این بخش از بندر یکی از نقاط گردشگری آن به شمار میرود ایجاد کردهاست.
خارج کردن این شناورها که سالهاست به حال خود رها شدهاند هم به دلیل ایمنی دریانوردی وهم آلودگیهای زیست محیطی در بستر دریا و هم چهره و منظر نازیبا بسیار ضروری است.
اداره بنادر و دریانوردی گناوه به عنوان متولی اصلی خور و نهاد ناظر بر فعالیتهای شناورها در زمینه جمعآوری شناورهای مستهلک و لنجهای مغروق پیگیری و گامهایی برداشتهاست که باید همه مالکان شناورها و دستگاههای مرتبط همکاری لازم را در این زمینه برای خروج این شناورها داشته باشند تا مشکل چندین ساله بندر زیبای و گردشگر پذیر حل شود.
آغاز عملیات خروج شناورهای فرسوده
رئیس اداره بندر و دریانوردی گناوه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به درخواست دستگاههای ذیربط، مصوبه شورای تأمین شهرستان و درخواستهای همشهریان و پس از اخذ مجوزهای لازم از مرجع قضائی و پیگیریهای به عمل آمده و انجام روال اداری عملیات جمع آوری و خارج سازی شناورهای نیمه مغروق، فرسوده و رها شده در خور گناوه آغاز شده است.
داوود بهادری افزود: در این مرحله شرکت مروارید سپید لیان بوشهر برنده مناقصه، پس از انجام تشریفات لازم از تاریخ ۷ اسفندماه جاری عملیات خروج شناورهای فرسوده، نیمه مغروق و رها شده در خور (آبراه ورودی و خروجی) گناوه را آغاز کرده است.
۳۷ شناور از خور خارج میشوند
وی گفت: بر اساس قرارداد در این عملیات تعداد ۳۷ شناور شناسایی شده در مدت زمان یک ماه از خور خارج سازی خواهند شد.
مالکان همکاری کنند
رئیس اداره بندر و دریانوردی گناوه بیان کرد: ممانعت برخی از افراد که مدعی مالکیت برخی از این شناورها هستند کار را با تأخیر روبرو کرده است و یکی از مشکلات اجرای طرح است در حالی که در طول یک سال گذشته با مکاتبات متعدد با تعاونی لنج داران، نصب بنر و فضای مجازی اطلاع رسانی کامل انجام گرفته است تا مالکان نسبت به خارج سازی شناورهای خود اقدام کنند ولی اقدامی در این زمینه انجام نشده است.
وی یادآور شد: وجود این شناورها که در سالهای گذشته در کانال ورودی و خروجی بندر گناوه غرق و رها شده بودند، باعث مسدود شدن مسیر تردد شناورها، مانعی بزرگ در برابر اقدام مناسب در زمان بروز حوادث غیرمترقبه بخصوص آتش سوزی، گسترش حریق به شناورهای دیگر، جلوگیری از ارائه خدمات به موقع و مناسب شناورهای امدادی در حوادث و کاهش ضریب ایمنی خور هستند.
رئیس اداره بندر و دریانوردی گناوه با اشاره به اینکه حدود ۵۵۰ شناور فعال باری در این بندر فعالیت دارند گفت: با توجه به فعالیت گسترده تردد در بندر تجاری گناوه، تأخیر در خروج شناورهای مغروق و نیمه مغروق، میتواند خسارتهای غیرقابل جبرانی را در پی داشته باشد.
بهادری خاطرنشان کرد: انتظار میرود تا دستگاههای مربوطه و همچنین مالکان شناورها نیمه مغروق، رهاشده و فرسوده در خور گناوه همکاری لازم را برای خروج به موقع این شناورها داشته باشند.