ماهشهر- مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، صیانت از صنعت نفت را صیانت از محیط زیست دانست و گفت: توسعه‌ای که همراه با آلایندگی باشد، ممنوع است و باید مدنظر داشته باشیم که آلایندگی صفر باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن خجسته‌مهر پیش از ظهر امروز پنجشنبه در آئین بهره‌برداری از تأسیسات و مخازن صادراتی پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس و امضای قراردادهای جمع‌آوری گازهای شرق کارون اظهار کرد: مایه مباهات و خوشحالی است که امروز در آئین انعقاد صیانتی‌ترین قراردادهای بالادستی صنعت نفت جمع شده‌ایم.

وی افزود: من لازم می‌دانم در این نشست به نوبه خود از حمایت‌های همه جانبه صیانتی وزیر نفت، استاندار خوزستان، نمایندگان مجلس و همه آنهایی که در این نشست حضور دارند و در این پروژه بزرگ نقش داشتند، تشکر و قدردانی کنم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: امروز در آئین انعقاد این قرارداد ما می‌خواهیم از سه مؤلفه و عنصر مهم صیانتی صحبت کنیم؛ بنابراین وظیفه مهم حکومت اسلامی که دولت و وزارت نفت به نمایندگی از حکومت اسلامی باید از آن صیانت کند، ذخایر نفت و گاز است.

خجسته‌مهر اظهار کرد: ما در جمهوری اسلامی باید دارایی‌های زیرزمینی را به حداکثر ارزش رو زمینی تبدیل کنیم و بتوانیم به گونه‌ای مدیریت کنیم که کمترین آسیب‌دیدگی به مخازن ایجاد شود و به عبارتی حداکثر تولید را در عین جلوگیری از آسیب‌دیدگی به مخزن مدیریت کنیم که ما این را مدیریت صحیح مخزن می‌گوئیم.

وی ادامه داد: اما این کار در اینجا به اتمام نمی‌رسد بلکه این دارایی ارزشمند را وقتی روی زمین آوردیم باید به گونه‌ای از آن استفاده کنیم که حداکثر تولید ثروت در کشور را در بر داشته باشد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: گازهای مشعل یا گازهای همراه نفت که به صورت مشعل درآمده است یا باید به‌صورت گاز به میدان‌های نفتی تزریق شود که بتوانیم حداکثر استحصال را داشته باشیم یا اینکه این گازهای مشعل را به‌عنوان ارزش افزوده به منظور خوراک در اختیار واحدهای پایین‌دستی قرار دهیم.

خجسته‌مهر در ادامه دومین عنصر صیانت از صنعت نفت را صیانت از محیط زیست دانست و افزود: محیط زیست مقوله بسیار مهمی است که باید از سوی وزارت نفت دنبال شود. توسعه‌ای که همراه آن آلایندگی باشد، ممنوع است و ما در طرح‌های خود باید از امر را مدنظر قرار دهیم که آلایندگی صفر باشد برنامه ما نیز این است که ما آن را دنبال می‌کنیم.

وی همچنین سومین عنصر صیانت از صنعت نفت را عنصر سرمایه اجتماعی دانست و تصریح کرد: انعقاد این قرار داد حدود ۶ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم دارد این یکی از کارهایی است که به عنوان سرمایه اجتماعی تولید ثروت و همسو با رفع محرومیت‌زدایی باید برای آن گام برداریم.