خبرگزاری مهر - گروه استانها- آمنه سپهر: قصه پر غصه و صد البته تکراری نبود پزشک در تنها مرکز درمانی شهرستان زرین دشت و آوارگی مردم شهرستان نزدیک به ۸۰ هزار نفری زرین دشت سالهاست روایت شده است.
روایت روزگار مردمان محرومی که با داشتن بیمارستان ۶۴ تخت مصوب و ۳۲ تخت فعال مجبورند آواره شهرهای همجوار شوند چرا که بیمارستان این شهرستان بیشتر عملکرد درمانگاهی دارد تا بیمارستان. اما کلاف سردرگم کمبود پزشکان متخصص این بیمارستان این بار به پزشکان عمومی نیز رسیده است ،بطوریکه یکی از مشکلات و چالش های اساسی امروز مردم زرین دشت در جنوب شرقی استان فارس نبود یک بیمارستان مجهز با پزشکان متخصص و حتی پزشکان عمومی است.
ارتقای سطح سلامت مردم در هر کجای دنیا اولویت اول دولتمردان و نظام پزشکی آن است زیرا سلامتی محور توسعه در همه جوانب است.
توزیع عادلانه امکانات درمانی ضرورتی انکار ناپذیر
به نظر می رسد دسترسی عادلانه و به دور از هر گونه تبعیض در امکانات درمانی و بهداشتی کمترین خواسته مردم هر منطقه ای باشد که باید متولیان امور به آن توجه ویژه داشته باشند. اما این مهم در شهرستان ۸۰ هزار نفری زرین دشت باعث انتقاد مردم شده است. این شهرستان با دارا بودن تنها یک بیمارستان ۳۲ تختخوابی فعال (امام موسی کاظم علیه اسلام) همه روزه مملو از جمعیتی است که به بیماری کرونا مبتلا شده اند.
این شهرستان هم اکنون در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد و بیماران این شهرستان باید ساعتها در بیمارستان منتظر پزشکی باشند که به دلیل اعتصاب سراسری پزشکان در ساعاتی خاص از پذیرش بیماران ممانعت می کند.
زرین دشت یکی از شهرستانهای محروم در حوزه بهداشت و درمان است که باید زیر ساخت های لازم در آن برای استقرار پزشکان تقویت شوند تا سلامت افراد کمتر در خطر باشد.
شیوع دوباره کرونا درد و رنج مردم این شهرستان را با نبود پزشکعمومی و متخصص دوچندان می کند. شهرستانی که به دلیل وجود محرومیتهای زیاد در همه بخش ها پزشکان نیز بصورت مشارکتی و بعضا یک روز در هفته به این شهرستان سفر می کنند.
یکی از همراهان بیماری که در نبود پزشک برای مداوای مادرش به یکی از مراکز درمانی مراجعه کرده، اظهار کرد: بیشتر از چند ساعت است که در صف طویل پزشک مانده ایم و هیچکس جوابگو نیست.
او بیان داشت: بیمارستان زرین دشت هیچگونه امکانات درمانی ندارد و عملا یک درمانگاه بدون امکانات لازم است.
وی با ذکر این موضوع که دو تن از پزشکا عمومی سطح شهر نیز در اعتراض به وضعیت موجود و بدهی شرکتهای بیمه ای به پزشکان از سیستم پزشک خانواده خارج شده اند ، ابراز کرد: بهای گزاف ویزیت بیماران در مطب های خصوصی و امسائل دیگر باعث شده است تا مردم همه به بیمارستان هجومبیاورند.
وقتی درد و رنج مردم زرین دشت با نبود پزشک عمومی هم دوچندان می شود
یک بانوی زرین دشتی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، از مشکلات عدیده این بیمارستان سخن به میان آورد و گفت: رسیدگی به بیماران در بیمارستان زرین دشت اصلا مطلوب نیست و وجود یک پزشک با این حجم مراجعه کننده اصلا شدنی نیست.
در ادامه این گزارش رئیس بیمارستان امام موسی کاظم زرین دشت از رایزنی های مسئولان این مرکز درمانی برای تامین پزشک خبر داد و گفت: تامین پزشکان متخصص و عمومی در مراکز درمانی دولتی فقط از طریق نیروهای طرحی انجام می شود.
دکترعلی نجفی افزود: اولویت اختصاص پزشکان در وهله اول مراکزی درمانی قطب و پس از آن شهرهای درجه دو است.
رئیس بیمارستان امام موسی کاظم (ع) زرین دشت با بیان اینکه مرکز استان نیز با سختی زیادی در تامین پزشکان طرحی و مشارکتی روبرواست، عنوان کرد: در حال حاضر متخصص قلب فقط یک روز در هفته، متخصص اطفال همه روزه، متخص زنان و جراح عمومی بصورت مشارکتی با شهرستان داراب سه روز در هفته بیماران این شهرستان را ویزیت می کند.
وی از حضور متخصص رادیولوژی بصورت دو نیمروز در هفته خبر داد و گفت: متخصص رادیولوژی نیروی جذبی خرامه است که با خواهش وی را نگه داشته ایم.
رئیس بیمارستان زرین دشت اعترضا سراسری پزشکان خانواده را معضل اصلی این شهرستان برشمرد و اضافه کرد: اعتصاب پزشکان نسبت به وضعیت حقوق و مزایا باعث شده است تا مردم به تنها بیمارستان شهرستان هجوم بیاورند.
نجفی ابراز امیدواری کرد: در تلاش هستیم که نیروهای طرحی از دانشگاه علومپزشکی استان جذب کنیم و در همین زمینه نیز قول هایی برای تامین پزشک داده اند که امیدواریم هر چه سریعتر محقق شود.
رئیس تنها مرکز درمانی شهرستان زرین دشت در جنوب شرقی فارس ادامه داد: با دانشگاه علومپزشکی فسا وحتی اصفهان نیز رایزنی کرده ایم امامتاسفانه هیچ نتیجه مثبتی برای جذب پزشکان طرحی حاصل نشده است.
او تمایل پزشکان برای حضور در درمانگاهها را عامل دیگری برای بی اشتیاقی آنان در بیمارستانها عنوان کرد و گفت: اغلب پزشکان طرحی به دلیل اینکه حقوق بالایی از فعالیت در درمانگاهها دریافت میکنند، در همین مراکز مشغول می شوند.
این مقام مسئول همچنین به انتقاد برخی شهروندان در خصوص حواشی پیش آمده در خصوص رسیدگی نکردن پزشک این بیمارستان به بیماران و مشغولیت وی در شبکه های اجتماعی تصریح کرد: تکریم ارباب رجوع اولویت اصلی کادر درمان این شهرستان است و بنده این مساله را نه تایید و نه تکذیب میکنم .
نجفی اضافه کرد: گاها دیده ام که پزشکان برای ارسال نوار قلب و مشورتگرفتن از پزشکان دیگر در شبکه های اجتماعی با همکاران خود در ارتباط هستند.
وی گفت: البته قضاوتنمیکنم ممکن است برخی پزشکان با گوشی خود مشغول فعالیتهای شخصی باشند که در زمان خدمت این اقدام پذیرفته نیست.
شهرستان زرین دشت به مرکزیت حاجی آباد با جمعیتی نزدیک به ۸۰ هزار نفر در ۲۷۳ کیلومتری شهرستان شیراز مرکز استان فارس واقع شده است.