به گزارش خبرنگار مهر، مهدی بنکدار پیش از ظهر شنبه در نشست خبری سومین جشنواره تئاتر و نمایشنامه نویسی روح الله اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در ارتباط با امام خمینی (ره) جملهای کلیدی دارند و میفرمایند که «امام خمینی یک حقیقت همیشه زنده است» که اگر این جمله را در کنار جمله مهم «هر سخنی اگر در قالب هنر بیان شود ماندگار و جاویدان می شود» قرار دهیم رسالت و مأموریت مهم این مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) به خوبی محسوس خواهد بود.
وی افزود: امام خمینی (ره) تمام و کمال خود را فنای فی الله کرده و تمام اقدامات و اعمال سیاسی عرفانی، علمی و اخلاقی وی برای خدا بود و نسبتی که با حقایق الهی پیدا کرد خود تبدیل به یک حقیقت شد.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره روحالله با اشاره به اینکه با تاسی به این الگوی جاودان، هر علت و رویدادی از ما که در همین راستا باشد ماندگارتر خواهد بود، تاکید کرد: با الگو قرار دادن سخن رهبر انقلاب در ارتباط با نحوه بیان و انجام وظیفه در قالب هنر، اگر این هنر را مبنای رسیدن به حقیقت قرار دهیم به همان نسبت سریعتر و بهتر به حضرت حق نزدیک خواهیم شد.
ترویج و تنویر افکار و اندیشه و نظام فکری امام خمینی (ره) از طریق بیان هنری
وی اضافه کرد: اصفهان مهد هنر و فرهنگ و تمدن است و بر این اساس ترویج و تنویر افکار و اندیشه و نظام فکری امام خمینی (ره) از طریق بیان هنری در رشتههای مختلف هنرهای تجسمی، ادبی و نمایشی مانند تئاتر، نمایشنامهنویسی، سینما و فیلمنامه و در قالب رویداد و جشنواره مورد تاکید قرار گرفته است.
بنکدار با اشاره به اینکه جشنواره روح الله به دلیل شیوع کرونا دو سالی برگزار نشد، گفت: در سال ۹۸ فراخوان جشنواره سوم اعلام و تا مرحله بازبینی و انتخاب آثار برای مرحل داوری پیش رفته بود که برگزاری آن کنسل شد گرچه در بخش نمایشنامه نویسی داوری آثار و اهدای جوایز انجام شد.
وی ادامه داد: با توجه به محدودیتهای موجود با مشارکت و همیاری نهادهایی که همواره با ما همکاری داشتند و با نظرخواهی از اعضای شورای سیاست گذاری جشنواره تئاتر روح الله تصمیم بر آن شد که این کار نیمه تمام را به سرانجام برسانیم.
دبیرخانه دائمی جشنواره روح الله در اصفهان تأسیس میشود
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره روحالله با تاکید بر اینکه این جشنواره در هفته جاری برگزار میشود، تصریح کرد: امیدواریم در سال آینده جشنواره چهارم با شور بهتر و در سطح ملی برگزار و دبیرخانه دائمی جشنواره تئاتر روح الله در مؤسسه دایر شود.
وی با اشاره به اینکه از دیدگاه من هر رویداد فرهنگی و فعالیت هنری باید سه محور و زنجیره اصلی آموزش، تولید و عرضه را مدنظر داشته باشد، گفت: بر این اساس کارگاههای آموزشی همانند دورههای قبلی در حاشیه جشنواره برگزار شد و تولید محتوا انجام شده و اجرای تئاترها را نیز در طول جشنواره شاهد خواهیم بود.
بنکدار تصریح کرد: اطلاع رسانی به مخاطبان بخش مهمی از بخش عرضه در هر جشنوارهای خواهد بود تا یاد و خاطره حضرت امام در میان مخاطبان به ویژه نسل جوان زنده نگه داشته شود و در مسیر بیان حقیقتی است که ارتباط میان انقلاب و نسل آینده انقلاب را برقرار خواهد کرد.
در ادامه این نشست دبیر هنری جشنواره تئاتر روح الله اظهار کرد: این جشنواره با ۱۴۸ اثر در بخش نمایشنامه نویسی، ۱۸۴ اثر در بخش نمایش صحنهای و ۳۶ اثر در بخش نمایش خیابانی و ۱۵ مورد در بخش نمایشنامه خوانی با موضوع ترویج اندیشههای امام خمینی در سال ۱۳۹۶ کار خود را آغاز کرد.
هوشنگ جمشیدیان ادامه داد: در سال دوم، تعداد ۹۶ اثر در بخش نمایشنامهنویسی، ۱۰۲ نمایش صحنهای و ۳۱ نمایش خیابانی و دو اثر در بخش نمایش ویژه کودک و نوجوان به جشنواره ارسال شد.
دبیر هنری جشنواره تئاتر روح الله با اشاره به اینکه در سال با آغاز سومین جشنواره تئاتر روح الله، ۳۰ اثر در بخش نمایشنامه نویسی به دبیرخانه جشنواره رسید که ۶ اثر برگزیده شد، بیان کرد: در این سال همچنین از میان ۴۳ اثر در بخش نمایش صحنهای هفت اثر برای اجرا برگزیده شد و از میان ۳۱ اثر نیز در بخش نمایش خیابانی نیز ۶ اثر برای اجرا انتخاب شد.
اجرای نمایشهای جشنواره سوم پس از دو سال وقفه
وی با اشاره به اینکه به دلیل بروز کرونا تمامی اجراهای تئاتر از جمله نمایشهای جشنواره ناگهان به تعویق افتاد، تاکید کرد: امسال تصمیم گرفتیم ابتدا جشنواره سوم را به پایان برسانیم و سال آینده کلید جشنواره چهارم زده خواهد شد.
جمشیدیان بیان کرد: بخش نمایشنامه نویسی سومین جشنواره تئاتر روح الله در سال ۹۸ به دلیل عدم نیاز به حضور مخاطبان در همان سال به سرانجام رسید و برندگان جوایز خود را دریافت کردند.
وی گفت: به پاس قدردانی از حضور مابقی گروهها در جشنواره ۵۰ درصد ورودی به آنها پرداخت و اجرای نمایشها به تعویق افتاد و امسال ستاد برگزاری جشنواره تصمیم گرفت از گروهها دعوت کند تا در صورت آمادگی نمایشهای جشنواره سوم را اجرا کنند که با تلاش همگانی این امر محقق شد.
مکان و زمان اجرای نمایشهای صحنهای و خیابانی
دبیر هنری جشنواره تئاتر روح الله ادامه داد: نمایشهای خیابانی به شکل یک اجرا در دو سالن تماشاخانه ماه و حوزه هنری در روزهای ۱۶ و ۱۷ به روی صحنه میرود و نمایشهای خیابانی در چهار نقطه مرکزی و ۶ نقطه غیرمتمرکز شامل پل خواجو، ۳۳ پل، عالی قاپو، مسجد امام مسجد و شیخ لطف الله اجرا میشود.
جمشیدیان بیان کرد: اختتامیه سومین جشنواره نمایشنامه نویسی و تئاتر روح الله در سالن نگارستان امام خمینی از ساعت ۱۸ روز ۱۹ اسفندماه با حضور مسئولان برگزار میشود.