به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ محمد زارع، عصر شنبه در نشست خبری هفته منابع طبیعی با اشاره ه فعالیت شبانه روزی یگان حفاظت از محیط زیست استان یزد اظهار داشت: این یگان آمادگی دارد که هر گونه گزارش حریق یا تصرف و تجاوز در منابع طبیعی به ویژه در ایام تعطیلات نوروز را از طریق سامانه ۱۳۹ یا تلفن ۱۵۰۴ دریافت و رسیدگی کند.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه با فرا رسیدن سال نو، بسیاری از مردم از تفرجگاه ها و عرصه های طبیعی استفاده میکنند، امیدواریم امسال کمترین آسیب به مراتع و عرصه های منابع طبیعی را شاهد باشیم.
زارع، آمار گزارشهای واصله از طریق ۱۵۰۴ را ۴۳۹ مورد ذکر کرد که قریب ۹۰ درصد آنها اجرایی و نتیجه آنها نیز اعلام شده است.
وی، بیشترین تماسها را مربوط به تصرف اراضی ملی خواند و گفت: امسال ۱۵ مورد حریق در وسعت ۲۱ هکتار از عرصه های منابع طبیعی استان اتفاق افتاده است.
تشکیل ۳۴۰ پرونده تصرف عدوانی توسط منابع طبیعی یزد
کاظم اسلامی، رئیس اداره حقوقی منابع طبیعی استان نیز در این نشست اظهار داشت: در سال جاری ۳۴۰ پرونده فقره تصرف عدوانی توسط منابع طبیعی یزد افتتاح شد.
وی عنوان کرد: مساحت اراضی تصرف شده در این پرونده ها، ۶۲۷ هکتار است که ۶۱ اجرای حکم در سطح ۷۱.۹ هکتار صورت گرفته است.
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای مقابله با بیابان زدایی در یزد
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی استان نیز در این نشست با ارائه گزارشی از تلاش برای اتمام ممیزی تمام مراتع استان خبر داد و گفت: امیدواریم تا مردادماه سال آینده تمام مراتع استان دارای طرح شده باشد.
هدایت الله میرشمسی، از اجرای ۱۰۰ هکتار طرح بیولوژیکی و هزار هکتار طرح بیومکانیکی در سال جاری خبر داد و بیان کرد: در سفر ریاست جمهوری به استان ۱۰ میلیارد تومان برای مقابله با بیابان زدایی در استان تخصیص یافت .
وی همچنین از احیای ۱۰۰ هکتار جنگلهای استان و نیز تولید ۶۰ هزار اصله نهال در استان برای امسال خبر داد.
۲۲۰۰ طرح آبخیزداری طی سه دهه در یزد اجرا شد
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان یزد نیز در این نشست اظهار داشت: هر سال گزارشهایی در مورد وقوع سیلاب در مناطق خشک به دلیل نوسانات اقلیمی را شاهدیم.
سید رضا باقری عنوان کرد: بر این اساس با اقدامات آبخیزداری تلاش داریم که ضمن کنترل سیلابها و روانآبها، از بروز خسارت در منابع طبیعی و تاسیسات جلوگیری کنیم.
وی، آگاهی بخشی به مردم در مورد تاثیرات تغییر کاربری اراضی و کنترل گازهای گلخانه ای و اجرای طرح های کنترل و مهار روان آبها را اقدامات این معاونت خواند و گفت: از دهه ۶۰ تاکنون ۲۲۰۰ طرح آبخیرداری با ظرفیت ۴۰ میلیون مترمکعب در استان ایجاد شده که هر ساله ۱۰ تا ۱۵ میلیون مترمکعب از سیلابها و روانابها را مهار و کنترل میکند.
باقری عنوان کرد: امسال ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای آبخیزداری استان در نظر گرفته شده است و طرح های این بخش با ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال پیگیری است