به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه فضای مجازی، مهسا باغبان اورندی کارشناس معاونت فناوری مرکز ملی فضای مجازی در نشست حکمرانی سلامت دیجیتال گفت: استقرار نظام سلامت دیجیتال کشور باعث راهبری واحد و افزایش هم افزایی اجزای نظام سلامت فعلی و جلوگیری از عملکرد جزیرهای این نظام فعلی شده و خدمات سلامت عدالت محور و با کیفیت را در دسترس مردم قرار میدهد.
وی تاکید کرد: استفاده از فناوریهای ارتباطی و اطلاعاتی نظیر هوش مصنوعی، کلان داده، اینترنت اشیا و غیره برای ارائه خدمات سلامت و درمان به مردم که از آن به عنوان سلامت دیجیتال یاد میشود، یکی از نیازهای اساسی این حوزه است.
این کارشناس با بیان اینکه کشورها با توجه به محدودیت در منابع و افزایش انتظارات و تقاضا برای این نوع از خدمات به منظور تسهیل دسترسی به خدمات سلامت محور و ارائه خدمات مقرون به صرفه و با کیفیت چارهای جز روی آوردن به سلامت دیجیتال ندارند، تصریح کرد: مدلهای فعلی بهداشت و درمان و مراقبتهای اجتماعی یک کشور تحت فشارهای فزاینده قرار دارد.
باغبان افزود: با توجه به این موضوع، استقرار نظام سلامت دیجیتال مانند سایر خدمات مبتنی بر تکنولوژی با چالشهایی مواجه است که کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست. برای این منظور معاونت فنی مرکز ملی فضای مجازی با احصای محدودیتهای فعلی حوزه سلامت و مطالعه تطبیقی نظام سلامت دیجیتال کشورهایی که در این حوزه پیشرو هستند و کشورهایی که از جهاتی با ایران تشابه فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی دارد، ویژگیهای این نظام و نحوه توسعه آن را مورد بررسی قرار داده است.
کارشناس معاونت فناوری مرکز ملی فضای مجازی اظهار کرد: نتایج حاصل از بررسیها طی سلسله جلساتی با حضور نقش آفرینان حوزه سلامت به مباحثه گذاشته شد. بر همین اساس الزامات کلان نظام سلامت دیجیتال کشور در قالب الزامات بخش حاکمیت، ارائه دهندگان خدمات سلامت، ارائه دهندگان مجوز ارزیابی، ممیزی بخش آموزش و پژوهش و بخش زیرساخت فناوری که از ارکان اصلی نظام سلامت دیجیتال کشور هستند، تدوین شد.
به گزارش مهر، مجموعه نشستهای هفته حکمرانی فضای مجازی توسط پژوهشگاه فضای مجازی در حال برگزاری است.