به گزارش خبرگزاری مهر، حسینعلی شهریاری، در همایش نکوداشت مشارکتهای اجتماعی حوزه سلامت در تالار امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار داشت: میخواستیم درآمد حاصل از مالیات بر سیگار را افزایش داده و به بودجه بهداشت و درمان کشور الحاق کنیم ولی مخالفتها مانع از این کار شد.
وی افزود: سالیانه ۵۰ تا ۶۰ هزار نفر بر اثر مصرف مواد دخانی میمیرند و ۴۰ هزار میلیارد تومان نیز هزینه درمان مصرف کنندگان مواد دخانی است که بر نظام سلامت تحمیل میشود.
شهریاری ادامه داد: با اینکه خیرین و سمنها سالانه هزاران میلیارد تومان به نظام سلامت کمک میکنند ولی هزینهها آنقدر زیاد است که هنوز کمبود بودجه داریم و باید با کمک چنین مصوباتی نظام سلامت را یاری کنیم.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بیان کرد: متأسفانه وزارت صمت و نماینده دولت در مجلس هم مخالفت کرده و اعلام کردند مصوبه مالیات بر سیگار موجب افزایش قاچاق میشود.
شهریاری افزود: با زمزمههایی که درباره حذف ارز ترجیحی میشنویم هزینههای نظام سلامت به ویژه در بخشهایی مثل درمان بیماران صعبالعلاج با مشکل مواجه خواهد شد که باید با مصوباتی نظیر مالیات بر سیگار آن را جبران کنیم.
وی بیان داشت: من پنج دوره در مجلس بودهام و تاکنون به دلیل همین مخالفتها و مقاومها نتوانستهایم در جهت کاهش مصرف مواد دخانی با تصویب مصوباتی نظیر مالیات بر سیگار گام اساسی برداریم.