به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، سید محمد مقیمی صبح امروز دوشنبه ۱۶ اسفند ماه در نشست شورای دانشگاه تهران که در محل آکادمی ملی المپیک برگزار شد، با اشاره به حضور دانشکدگان و دانشکدههای مستقل در ساختار صف دانشگاه تهران، گفت: نظر طراحان ایجاد دانشکدگان جدید در دانشگاه تهران این است که توازن مناسبی حتی بین دانشکدههای مستقل با یکدیگر وجود ندارد و از طرفی، چندپارچگی هم مورد نقد کارشناسی است.
وی تحقق ایدههای نو در دانشگاه را مستلزم بازآرایی و تحول ساختاری و واگذاری اختیارات ستاد دانشگاه دانست و افزود: این بازآرایی باید مبتنی بر مطالعه و مشورت باشد. بنابراین اقدامات بالا به پایین و توسعه دستوری و تصنعی، جایگاهی در این بازآرایی ندارد.
رئیس دانشگاه تهران با یادآوری اینکه یکی از مولفههای دانشگاه کارآفرین، توسعه میانرشتهایها است، خاطرنشان کرد: بررسی این موضوع که دانشکدههای مشابه ذیل یک چتر (دانشکدگان) قرار گیرند، مورد اهتمام شورای دانشگاه باشد، البته عجلهای برای این کار نداریم و بر تامل و بررسیهای بیشتر و حصول اقناع، اصرار داریم. البته این به معنای آن نیست که اختیارات این دانشکدهها محدود شود.
مقیمی افزود: به دنبال این هستیم که اختیارات ستاد دانشگاه تفویض شود. در فرآیند این تفویض اختیار باید نظارت کامل اعمال شود تا از تصمیمات جزیرهای جلوگیری شود.
رئیس دانشگاه تهران از دریافت پیشنهاداتی مبنی بر تشکیل دانشکدگان علوم محیطی متشکل از دانشکدگان جغرافیا، محیط زیست، منابع طبیعی و دانشکده گردشگری خبر داد و گفت: معاون برنامهریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران، مسئولیت بررسی و هماهنگی درباره این موضوع را با نگاه علمی و رویکرد اقناعی با مشارکت و همفکری همه ذینفعان دارند.
مقیمی با تاکید بر بهرهبرداری بهینه از ظرفیت علمی اساتید، تاکید کرد: باید در رشتههایی که بازار کار چندان خوبی ندارند، یک شیفت استراتژیک داشته باشیم تا این رشتهها را به حوزههای بینرشتهای وارد کنیم.
وی از بررسی ایده ایجاد دانشکدگان دیگری با سه دانشکده امور اداری، مدیریت کسبوکار و علوم مالی و حسابداری و همچنین دانشکدگان علوم و فناوریهای نوین با حضور مجموعهای از دانشکدههای مستقل دانشگاه تهران توسط شورای دانشگاه تهران با حضور روسای دانشکدگان، دانشکدهها، پردیسها، مراکز و موسسههای وابسته به دانشگاه خبر داد.
دکتر سید محمد مقیمی در بخش دیگر سخنانش در تبیین شورای راهبردی دانشکدگان و دانشکدهها، اظهار کرد: چشمانداز آینده دانشکدهها، چشمانداز کلان دانشگاه را تشکیل میدهد. بنابراین لازم است افرادی در شورای راهبردی دانشکدهها حضور داشته باشند که دارای توان تبیین رویکرد استراتژیک بازار و حائز ویژگیهای خبرگی و تخصصگرایی باشند.
رئیس دانشگاه تهران همچنین بر تدوین برنامه چهارم توسعه دانشگاه تهران با مشارکت شوراهای راهبردی دانشکدهها تاکید کرد.
مقیمی در ادامه با اشاره افتتاح ساختمانهای موقت دانشکدههای حکمرانی و گردشگری، گفت: تمهید درباره ساختمان موقت دانشکده تجارت و مالیه احداث ساختمان جدید این دانشکده را در دستور کار داریم.
وی راهاندازی دانشکدههای جدید در دانشگاه تهران را با رویکرد تقاضامحوری دانست و افزود: ساختمان جدید این دانشکده با حمایت مالی بخش خصوصی راهاندازی میشود. یکی از خیرین نیز برای احداث ساختمان دانشکده حکمرانی پیشقدم شده است.