به گزارش خبرنگار مهر، حمید خویی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در ویژه برنامه «از سلاله نور» که از رادیو گفت وگو، پخش شد ذکر این مطلب را ضروری دانست که همه دوازده امام عظیم الشأن از نظر مقام امامت و حجیت و وصایت رسول الله و ولایت ولی الله بودن مقام علی السویه دارند و هیچ امامی برتر از امام دیگر نیست.
وی افزود: برخی شیعیان با معیارهای ذهنی خود، امام حسین (ع) را یک امام انقلابی و پرجوش و خروش و امام حسن (ع) را یک امام محافظه کار و صلح طلب و سازشکار میشناسند درصورتی که این رویکرد غلط و ناشی از سو فهم دین است.
استاد دانشگاه به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) اشاره کرد: پیامبر (ص) در حدیثی فرمودند «حسن و حسین (علیهماالسلام) دو امام هستند که هم قیام و هم قعود دارند.» به این معنا که صلح امام حسن و قیام امام حسین هر یک، نقش یکسانی در حفظ دین خدا داشتند.
خویی افزود: اگر کسی به اندازه سر سوزن، امام حسین (ع) را امام تر از امام حسن مجتبی (ع) بداند یعنی فکر و فهم شیعی او اختلال دارد و سلامت نیست.
هلاکت مردم در سه رذیلت اخلاقی کبر، حرص و حسد است
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه «حسن» به معنای جامع صفات اخلاقی نیکو و پسندیده است گفت: امام حسن مجتبی در روایتی از پدر خود و جد بزرگوارشان نقل کردند که زیباترین زیور انسان، خلق نیکوست.
وی با بیان اینکه شجاعت امام حسن مجتبی (ع) سر سوزنی کمتر از شجاعت امام حسین (ع) نبود افزود: فرمانده جناح راست سپاه امیرالمومنین علی (ع) در جنگ صفین، امام حسن مجتبی (ع) بود. امام حسن (ع) در تاریخ اسلام معروف به «کریم اهل بیت» بودند، کرم یک صفت اخلاقی جامع و پسندیده است و البته حلم، شکیبایی و بردباری نیز از دیگر صفات امام حسن مجتبی میباشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به حدیثی از امام حسن (ع) اشاره کرد: حضرت فرمودند «هلاکت مردم در سه رذیلت اخلاقی کبر، حرص و حسد است؛ کبر باعث بر باد رفتن دین میشود و به همین دلیل ابلیس مورد لعنت پروردگار قرار گرفت. حرص دشمن انسانیت است و همین باعث رانده شدن حضرت آدم از بهشت شد و اما حسد پیشتاز زشتیهای انسان است و به خاطر حسد قابیل برادر خود هابیل را کشت.»
خویی درمورد شخصیت حضرت ابوالفضل (ع) اظهارکرد: بعد از مدار مرکزی عصمت که شامل چهارده معصوم است، مداری است که شخصیتهایی چون زینب کبری و قمر بنی هاشم و ام البنین (علیهم السلام) را در بر میگیرد کمااینکه در زیارتنامه حضرت میخوانیم شهادت میدهم که شما تسلیم مطلق ولی خدا، رسول خدا و امام زمان بودید و وفاداری و ادب کردید.