به گزارش خبرنگار مهر، جمعی از موکب رابطین فرهنگی و روحانیون موکبهای استان قم گرد هم آمدند تا مسائل فرهنگی اربعین ۱۴۰۱ را مورد بحث و بررسی قرار دهند.
در این گردهمایی به بررسی وضیعت فعالیتهای فرهنگی و تبلیغی مواکب در سالهای گذشته پرداخته و گزارشی از سوی حجت الاسلام حسین احمدی رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قم ارائه شد. وضیعت مواکب استان و ضرورت توجه به مسأله ساماندهی مناسب و تدارک شایسته برای خدمات رسانی در ابعاد مختلف فرهنگی، تبلیغی و اجتماعی به زائران بر کسب آمادگیهای لازم توصیه کردند.
در ادامه حجت الاسلام حاج محمد حسین عسکری رئیس دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری به اهم مسائل و برنامههای فرهنگی در قم برای زائران اربعین که از شهرهای دیگر در مسیر عزیمت به عتبات به زیارت حرم فاطمه معصومه (س) شرف میشوند و در مراسم اربعین دهها موکب قمیها که به ارائه خدمات به زائران میپردازند را تبیین و نسبت به تشکیل جلسات و تدوین برنامهها و تجهیز مواکب برای ارائه خدمات فرهنگی شایسته به آنان تاکید کردند.
حجت الاسلام حمید احمدی رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین نیز در این گردهمایی به تبیین سیاستهای ستاد مرکزی اربعین در حوزه فرهنگی پرداخت و گفت: موکب ها باید کانون و قرارگاه فرهنگی اربعین باشند و همه برنامههای فرهنگی، تبلیغی و خدماتی در آن تدبیر و اجرا شود.
وی موکب ها را تجلی مدیریت مردمی حرکت بزرگ اربعین بر شمرد و گفت: اربعین با حضور مردم و توسط مردم اداره میشود و ستاد مرکزی و همه سازمانها و کمیتههای تخصصی صرفاً هماهنگ کننده مسائل کلان بین دو کشور و بخشهای مختلف و تسهیل گر امور هستند و در نهایت باید اطلاعات لازم به هنگام و کامل در اختیار مواکب و مردم قرار گیرد تا خودشان سفر و همه برنامههای خدماتی و معنوی این مراسم را مدیریت کنند.
حجت الاسلام احمدی با بیان سه اصل احترام به حاکمیت دولت عراق، تکریم مردم عراق به عنوان میزبانان اصلی این حرکت عظیم و تقویت مرجعیت دینی در عراق، همه را به توجه و حاکم کردن این اصول در کلیه اقدامها توصیه کرد و گفت: هیچ نهاد و سازمان و گروهی نباید خود را متکفل امر اربعین بداند. مانایی اربعین را در حفظ جوهره مردمی بودن آن است.
رئیس کمیته فرهنگی اربعین اظهار داشت: اگر بناست و همه دوست داریم که اربعین به یک حرکت جهانی تبدیل شود و معرف نهضت حضرت سید الشهدا علیه السلام در جهان باشد و به عنوان پیشران تمدن نوین اسلامی عمل کند، باید رفتار و منش ما و بر نامههای ما هم از سبک قومی و محلی و سلیقه شخصی خارج و شایسته این ادعا شود.
وی گفت: برای جهانی شدن و ارائه اربعینی که مدنیت اسلامی را متجلی سازد باید به مقدسات و عقاید همه مسلمانان اعم از شیعه و سنی و غیر مسلمانان و اقلیتهای مذهبی و دینی و پیروان فرق اسلامی احترام بگذاریم و از اهانت و رفتار موهن اجتناب شود. که الحمدلله اکثر قریب به اتفاق زائران و مواکب این گونه اند.
احمدی گفت: ما میزبان زائران نیستیم میزبان حضرت سید الشهدا علیه السلام و شهدای کربلا هستند. ما و همه زائران مهمان مائده کرم و لطف امام حسین و برادر ارجمند شأن قمر بنی هاشم علیهما السلام هستیم، لذا ادب مهمانی اجازه نمیدهد که مهمان سبب رنجش مهمان دیگر شود آن هم میزبانی که برای همه مهمانان عزیز است به مهمانانش بی احترامی و اهانت کند. قطعاً صاحب خانه و میزبان نمیپسندد که مهمانش مکدر و رنجیده شود.
حجت الاسلام احمدی حضور پرشور جوانان را سرمایه بزرگ این حماسه باشکوه خو اند و گفت: باید برای این قشر فرهیخته و پاک فضایی ایجاد کنیم تا از حضورش در آن احساس انبساط و نشاط معنوی کند.
ترسیم جلوههای زیبای اربعین با نگاه هنرمندانه و زیباشناسانه برای جهانیتر کردن این پدیده بی بدیل را ضروری دانست و پرداختن به عدهای انگشت شمار و قلیل دارای اعوجاج احتمالی و یا آسیبهای بسیار اندک را اتلاف سرمایه و تغییر اولویتها دانست و گفت: این امور باید به گروههای تخصصی خودش برای کارشناسی ارجاع شوند.اربعین برای ما فرصت و ظرفیت برای ساخت هویت جمعی و نمایش شکوه و عظمت همگرایی اسلامی و معرفی فرهنگ متعالی و نجات بخش مکتب اهل بیت (ع) صحنه تمرین زیست توحیدی برای ساخت تمدن نوین اسلامی و گام نهادن در مسیر تحقق آرمانشهر مهدوی است. لذا با آموزش و کسب آگاهی و آمادگی لازم در این رویداد بزرگ جهان شرکت کنیم و این حضور تحفه خداوند و قدر دان این توفیق بدانیم.
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۱
حجت الاسلام احمدی رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین در گردهمایی به تبیین سیاستهای ستاد مرکزی اربعین در حوزه فرهنگی پرداخت و گفت: موکب ها باید کانون و قرارگاه فرهنگی اربعین باشند.