خبرگزاری مهر - گروه استانها: نیاز به مراکز درمانی در هر منطقه با میزان جمعیت آماری بالا جزئی از الزامات محسوب میشود به همین جهت ساخت درمانگاه در مناطقی که جمعیت قابل توجهی دارند همواره در دستور کار قرار داشته است.
اما در حالی که خیلی از مناطق در استان قزوین از نبود مراکز پزشکی و درمانی رنج میبرند درمانگاه عمومی ساخته شده بیدستان بعد از ۱۰ سال همچنان در پیچ و خم بوروکراسیهای اداری و کسب مجوز است.
در سال ۹۰ کلنگ اولین درمانگاه موقوفه توسط سازمان اوقاف با حضور استاندار و دیگر مسئولین شهری در زمینی و بالغ بر یکهزار و ۵۰۰ متر به زمین زده شد و بنا شد تا این درمانگاه بعد از دو سال با تجهیزات کامل به بهر برداری برسد.
این وعده نه تنها محقق نشد بلکه ۶ سال بعد و در هفدهم تیرماه ۹۶ رئیس اداره بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه اوقاف قزوین از تکمیل درمانگاه خیریه بیدستان در آبان ماه سال جاری خبر داد.
بیست و ششم آبان ماه سال ۹۶ مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان قزوین بیان کرد: درمانگاه خیریه استان با زیربنای ۱۳۵۰ متر مربع در سه طبقه با ۱۲ میلیارد ریال و با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجرا است.
بیست و دوم آذر ماه ۹۶ رئیس اداره بهره وری اقتصادی موقوفات قزوین در بازدید از پروژههای عمرانی و موقوفات شهرستان البرز چنین خبر داد: درمانگاه بیدستان یکی از پروژههایی است که دارای عقبماندگی است و باید رفع شود.
دوم بهمن ماه همان سال حجت الاسلام عادل، مدیرکل وقت اوقاف و امور خیریه قزوین در خبری ضمن بیان خدمترسانی درمانگاه موقوفه شهر بیدستان تا دو ماه آینده تصریح کرد: تمام تلاش این است که خدمات این درمانگاه با کمترین هزینه و حتی به صورت رایگان برای مردم آن منطقه ارائه شود.
یخشی از راهاندازی این درمانگاه ازجمله تجهیزات و نیرو مربوط به علومپزشکی بود اما علومپزشکی از این کار سرباز زد
پانزدهم فروردین ماه سال ۹۷ خبری با تیتر "افتتاح درمانگاه موقوفه بیدستان در هفته دولت" منتشر شد که در این خبر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از افتتاح درمانگاه موقوفه شهر بیدستان در در هفته دولت خبر داده بود.
این پایان کار نبود بلکه پانزدهم شهریورماه ۹۷ رئیس شورای شهر بیدستان چنین گفت: درمانگاه تخصصی بیمارستان امسال افتتاح میشود.
هجدهم آبانماه سال ۹۷ حجت الاسلام مجیدی، مدیرکل وقت اوقاف قزوین نیز در وعدهای جدید بیان کرد: درمانگاه خیریه بیدستان در دهه فجر امسال افتتاح میشود و تاکنون ساخت آن دو میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان هزینه دربرداشته است.
چهارم بهمن ماه سال ۹۷ مدیرکل اوقاف قزوین چنین از افتتاح این مرکز درمانی همزمان با جشن چهل سالگی انقلاب خبر داد.
هفتم بهمن ماه سال ۹۷ معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قزوین در خصوص افتتاح درمانگاه بیدستان تاکید کرد: درمانگاه موقوفه بیدستان که ساخت آن به پایان رسیده باید با اخذ مجوزهای لازم هرچه زودتر راه اندازی و مورد بهره برداری قرار بگیرد.
این آخرین خبری بود که از درمانگاه منتشر شد و حال مردم بیدستان پس از ۱۰ سال انتظار هنوز منتظر خدمات رسانی این درمانگاه هستند.
اما در بین تمام اخبار چند ماه پیش از برگزاری انتخابات مجلس درمانگاهی که قرار بود به مردم بیدستان خدمات ارائه دهد به مرکز توانبخشی مراقبت معلولان جسمی حرکتی بعد از چند ماه واگذار شد و در حال حاضر نیز این درمانگاه با گذشت بیش از ۱۰ سال بلاتکلیفی همچنان تعطیل است.
صادق قندی بخشدار محمدیه در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص افتتاح درمانگاه موقوفه اظهار کرد: فعالیت اصلی این درمانگاه به عهده اوقاف بوده و با توجه به اینکه بخشی از موقوفه هزینه اقدامات عامالمنفعه میشود این درمانگاه در سال ۹۰ کلنگزنی شد.
طبق نظام نامه خدمات بهداشت و درمان مناطق روستا ارائه خدمات در مناطق روستایی با سایر مناطق متفاوت است و از سوی دیگر با توجه به اینکه این درمانگاه بدون هماهنگی علومپزشکی ساخته شد چارت لازم برای ارائه خدمات تخصصی را نداشت وی گفت: با توجه به اینکه بخشی از راهاندازی این درمانگاه ازجمله تجهیزات و نیرو مربوط به علومپزشکی بود علومپزشکی از این کار سرباز زد.
این مسئول تصریح کرد: علوم پزشکی مدعی بود که در این حوزه امکان تخصیص نیرو ندارد و با توجه به نزدیک بودن این منطقه با استان احداث این درمانگاه به صرفه نیست.
وی با اشاره به اینکه برای حل مشکلات درمانگاه مسئله به نمایندگان هم منتقل شده است گفت: درمانگاه بعد از سالها به بهزیستی و مرکز توانبخشی معلولین واگذار شد اما متأسفانه بعد از مدتی به طور کلی این ساختمان خالی شد که این امر نیز سبب اعتراض مردم شد.
ساخت درمانگاه با مجوز و هماهنگی علوم پزشکی نبوده است
دکتر محمد علی معصومیفر در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: طبق نظام نامه خدمات بهداشت و درمان مناطق روستا ارائه خدمات در مناطق روستایی با سایر مناطق متفاوت است و از سوی دیگر با توجه به اینکه این درمانگاه بدون هماهنگی علومپزشکی ساخته شد چارت لازم برای ارائه خدمات تخصصی را نداشت.
معاون توسعه مدیریت منابع و برنامهریزی دانشگاه علومپزشکی استان اذعان کرد: در نظام نامه خدمات سلامت ملاکهای بسیاری از جمله میزان جمعیت و فاصله شهری برای تأسیس مراکز درمانی مطرح شدهاست.
وی افزود: شرایط ساختمان برای خدمات تخصصی و احداث بیمارستان دارای لازمههای ویژهای از جمله بالاترین گرید زلزله است و مجوز ساخت آن باید از بخشهای مختلف دانشگاه علوم پزشکی دریافت شود.
این مسئول ابراز کرد: اگرچه این ساختمان درمانگاه بوده اما هماهنگیهای لازم برای تأسیس آن با دانشگاه انجام نشدهاست تا به طور کامل زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی احداث شود و با توجه به اینکه تمام مدیریت آن به عهده سازمان اوقاف بوده میتواند برای کسب مجوز احداث درمانگاه به دانشگاه مراجعه کند.
وی ضمن تقدیر از خیرین و تاکید به هماهنگی لازم با علوم پزشکی برای ساخت مراکز درمانی گفت: با توجه به چارت مشخص شده در نظام خدمات بهداشت و درمان امکان اداره درمانگاه توسط علوم پزشکی وجود ندارد چرا که از ابتدا با هماهنگی ما نبوده است اما این درمانگاه میتواند به صورت خصوصی اداره شود و برای دریافت مجوز از همکاری دانشگاه علوم پزشکی استفاده کند.
درمانگاه بیدستان پس از کسب مجوز اغاز به کار میکند
حجتالاسلام مصطفی مجیدی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: طبق برنامهریزیهای انجام شده بنا بود تا در سال ۹۰ یک درمانگاه سه طبقه توسط اوقاف برای مردم این منطقه احداث شود که هزینههای تأمین این درمانگاه از منابع دولتی موقوف قازان ابن ارغوان بود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین اذعان کرد: با توجه به اینکه بخشی از هزینههای این سازمان صرف ساخت درمانگاه میشد ساخت این درمانگاه چندین سال طول کشید و ما در سال ۹۷ درمانگاه را رها شده و نیمه کاره از دوره قبل تحویل گرفتیم.
وی گفت: حدود دو سال و نیم پیش این درمانگاه افتتاح شد اما با توجه به اینکه دانشگاه علوم پزشکی همراهی لازم در زمینه ارائه خدمات را نداشت در نتیجه طبقه اول این درمانگاه به بهزیستی برای بیماران درگیر با زخم بستر و مرکز توانبخشی جسمی و حرکتی واگذار شد.
این مسئول با اشاره به اینکه پس از یکسال درمانگاه به طور کامل تخلیه شد ابراز کرد: با توجه به اینکه رسالت اوقاف بررسی این مسئله نبود اما ما همچنان پیگیر راهاندازی این درمانگاه هستیم.
وی گفت: در این ایام با پزشکان مختلفی صحبت شد و در نهایت یک تیم پزشکی پذیرفت تا با توجه به شرایط موجود در درمانگاه حاضر شود.
این مسئول تصریح کرد: با هماهنگیهای انجام شده تلاش بر این است تا این درمانگاه بعد از دریافت مجوز از علوم پزشکی توسط تیم پزشکی خصوصی اداره شود.
وی در پایان گفت: پس از اخذ مجوز امیدواریم درمانگاه عمومی، دی کلینیک، پی کلینیک و داروخانه در منطقه بیدستان آغاز به کار کند.
نیاز مردم به دریافت خدمات پزشکی از جمله نیازهایی است که در سلامت مردم و حفظ آن بسیار اثرگذار است اما متأسفانه این امر مهم پس از گذشت ۱۰ سال همچنان مغفول مانده و نیاز مردم درگیر حواشی ساخت و ساز شدهاست.
آنچه مشخص است این است که افتتاح درمانگاه بیدستان منتظر رفع مناقشه بین دستگاهی است و ورود مدیران بالادستی استان در این حوزه میتواند پایانی بر این مناقشه بی نتیجه باشد.