به گزارش خبرنگار مهر، جعفر بیات شامگاه چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته منابع طبیعی، گفت: همزمان با بارندگیهای اواخر اسفند و اوایل فروردین، معمولاً با مخاطراتی نیز مواجه هستیم.
وی اظهار کرد: سدهای خاکی در ماههای اسفند و فروردین، نیاز به مراقبت بیشتری دارند، چراکه اهالی روستاها برای افزایش مخزن سدها، سرریز آنها را مسدود میکنند.
معاون آبخیزداری منابع طبیعی استان زنجان، گفت: از محل اعتبارات محرومیتزدایی ملی، حدود ۱۸ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ برای اجرای طرحهای آبخیزداری کنترل سیلاب و آبخوانداری در سطح استان در اختیار منابع طبیعی قرار گرفت و علاوه بر آن، مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان، مصوب اعتبارات سفر رییس جمهور به زنجان برای اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری استان را داشتیم که مبلغ ۲۵ میلیارد تومان از آن چندی پیش تخصیص یافت.
بیات تاکید کرد: این اعتبارات در بخش آبخیزداری هزینه میشود و این اعتبارات برای کنترل سیلابهای حوزههای آبخیز شهری در حوزههای آببر طارم و آبخیز شهری ابهر هزینه میشود.
وی تصریح کرد: تکمیل و ادامه پروژههای کنترل سیلاب و آبخوانداری، در روستاهای میراخور و مراش ماهنشان، حوزه چِسب واقع در محدوده شهرستانهای ایجرود و خدابنده و فاز پایانی کنترل سیلاب روستاهای هارون آباد و عزیزآباد طارم نیز از جمله طرحهای مشمول هزینه کرد این اعتبارات هستند.
معاون آبخیزداری منابع طبیعی استان زنجان افزود: مجموع اعتباراتی که از محل اعتبارات ۱۴۰۰ و احتساب اعتبارات استانی در اختیار ما قرار گرفته است، حدود ۶۰ میلیارد تومان است.
بیات به مکاتبات انجام شده با اعضای شوراهای اسلامی و دهیاران در روستاهای دارای سد خاکی اشاره کرد و یاد آور شد: احتمال وقوع بارشهای بهاری و پیامدهای خطرساز احتمالی آن اطلاع رسانی شده است.
وی گفت: مسدود کردن سرریز سدهای خاکی از سوی برخی روستاییان، خطر آفرین است و چنین اقداماتی سد را تهدید کرده، مناطق پایین دست را به مخاطره انداخته و شبه بحرانهایی را ایجاد میکند.
معاون آبخیزداری منابع طبیعی استان زنجان تصریح کرد: تاکنون ۳۱ دستگاه سد خاکی توسط منابع طبیعی و چند سد خاکی نیز توسط جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقهای استان زنجان احداث شده است.
.