به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی کمساری، شامگاه پنج شنبه در مراسم اختتامیه سومین جشنواره نمایشنامهنویسی و تئاتر روح الله که با حضور مسئولان و هنرمندان در سالن اهل بیت اصفهان به همت مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) برگزار شد، اظهار کرد: ترویج سیره و اندیشه امام از دیدگاه هنرمندان جوان بسیار ارزشمند است، نهالی که با نام جشنواره نمایشنامه نویسی و تئاتر روح الله در این روزها به درخت بارور تبدیل شده است، ثمره تلاش و همراهی جمعی از همکاران ما در اصفهان و همراهی هنرمندان است.
وی افزود: سال ۹۶ برای نخستین بار تئاتر روح الله در مجموعه ما تعریف شد و در اصفهان شهر هنر و فرهنگ کلید خورد و اگر محدودیتهای ناشی از کرونا نبود امسال شاهد برگزاری پنجمین جشنواره بودیم.
مدیر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) ادامه داد: امیدواریم سال آینده جشنواره تئاتر روح الله به جشنواره ملی تبدیل شود و جمع بیشتری از اهالی هنر را با خود همراه کند.
وی در ادامه با بیان اینکه همه میدانیم که در دنیای امروز که به عصر ارتباطات موسوم است در ثانیه در معرض امواج اطلاعاتی قرار داریم، گفت: این ویژگی دوران حاضر است که تا یک دهه قبل حتی قابل تصور نبود.
نباید با مخاطب بی تفاوت و غیر مسئولانه برخورد کنیم
کمساری با اشاره به اینکه امروز دورانی را تجربه میکنیم که فضای مجازی همه اقتصائات سنتی را به هم ریخته است که امکان جدیدی است که باید بهتر و بیشتر از آن برای انتقال پیام به مخاطب استفاده شود، تاکید کرد: در این میان نکته مهم این است که نباید با مخاطب بی تفاوت و غیر مسئولانه برخورد کنیم بلکه لازم است برخورد اغنایی با مخاطب در ارسال پیام داشته باشیم.
وی با اشاره به این نکته که اگر باور و زبان مخاطب برای ما مهم نباشد نباید انتظار پذیرش پیام را داشته باشیم، بیان کرد: امروز نهادهای تأثیرگذار برای مخاطب افزون شده است و در این وانفسای بمباران اطلاعاتی از جای جای دنیا هرکس بهتر بتواند پیام خود را منتقل کند موفق تر خواهد بود.
دنیای امروز نسل جوان متفاوت از دنیای والدین است
مدیر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) دنیای امروز نسل جوان را متفاوت از دنیای والدین توصیف و تاکید کرد: باید این باور را داشته باشیم که با مخاطب متفاوت با سلایق و زبان و شناخت متفاوت روبرو هستیم و بر این اساس اگر قرار است نسل جوان را با اندیشه امام آشنا کنیم باید با زبان جوانان با آنها سخن بگوییم و اندیشه امام را بدون پیش داوری و به درستی و صداقت به این نسل منتقل کنیم.
وی تصریح کرد: اگر برخی رسانههای رسمی مخاطب خود را از دست میدهند به دلیل عملکرد نادرست و غیرکارشناسی خودشان است چراکه باور نداریم مخاطب متفاوتی را پیش رو داریم که بی صداقتی را تشخیص میدهد و زبان سخن گفتن با این نسل را نیز بلد نیستیم.
رساترین بیان برای انتقال مفاهیم زبان هنر است
کمساری با بیان اینکه زبان هنر همچنان رساترین زبان برای بیان مفهوم است و همان طور که رهبر انقلاب میفرمایند رساترین بیان در این راستا زبان هنر است، گفت: در این میان تئاتر از رساترین هنرهاست که بر ذهن مخاطب تأثیر عمیق و ماندگار دارد و باید از این زبان و هنر تأثیرگذار در انتقال پیام استفاده کنیم.
در ادامه مدیر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) اصفهان با بیان اینکه اندیشه امام خمینی (ره) در همه ابعاد زندگی بسیار تأثیرگذار است و در ذهن همه نسلهای زنده و پویا باقی خواهد ماند، ابراز کرد: مقام معظم رهبری در جملهای کلیدی امام را یک حقیقت زنده توصیف میکند و در جایی دیگر نیز میفرمایند که هر اندیشهای که در قالب هنر بیاید ماندگار میشود.
مهدی بنکدار افزود: این دو جمله در کنار یکدیگر یعنی بیان حقیقت از طریق هنر، رسالت و مأموریت مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی در اصفهان را تشکیل میدهد.
وی با بیان اینکه حضرت امام خمینی با روحی لطیف، درکی زیبا، زبانی نافذ و خطی خوش بر هر مخاطبی به فراخور فطرت پاک و الهی خویش تأثیرگذار است، تاکید کرد: ایشان حقیقت هنر را بیانی برای برطرف کردن معضلات و مشکلات جامعه میداند و هنری را ارزشمند توصیف میکند که روشنگر راه هدایت بوده و آدمی را از تاریکی جهل و پرستش نفس رهایی بخشیده و به مقام انسان کامل نزدیک کند.
مدیر مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) اصفهان ادامه داد: ایشان در پیامی میفرماید که هنرمندان زمانی میتوانند دغدغه کوله بار مسئولیت و امانت خود را را زمین بگذارند که مطمئن باشند مردمشان بدون اتکا به غیر تنها در چارچوب مکتبشان به حیات جاوید رسیدهاند.
دنیای چند رسانهای و فضای مجازی سایه بر حق و حقیقت افکنده است
بنکدار با اشاره به اینکه امروز دنیای چند رسانهای و فضای مجازی سایه بر حق و حقیقت افکنده است، تاکید کرد: ما نیز در حد بضاعت خود تلاش کردیم طی سه دوره جشنواره به عنوان سربازان روح الله در این جنگ نرم و بمباران اطلاعات، گل بارانی از آثار انسانی، دینی، عرفانی و معرفتی به سبک و سیره و اندیشه حضرت امام خمینی را به مخاطبان و نسل جوان امروز جامعه اسلامی هدیه کنیم.
وی ادامه داد: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی بر اساس رسالت اساسی خود مبنی بر استفاده حداکثری از بیان زبان نافذ هنر به ترویج اندیشه و معارف ناب اسلامی که همان اندیشه تابناک امام خمینی است، ادامه خواهد داد و با استفاده از تمام ظرفیتهای موجود و ایجاد زمینهای برای تعامل و مشارکت با تمامی نهادهای فرهنگی و صنعتی به حمایت آثاری که در ذیل تفکر و اندیشه امام قرار میگیرد همت میگماریم.