به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی درچارچوب اهداف و راهبرد تعیین شده خود تلاش می کند با اجرای برنامه های حمایتی از طرح های تحقیقاتی به رشد، توسعه، بومی سازی و تامین نیازهای مراکزعلمی و پژوهشی به تجهیزات ،ابزارها و سیستم های در حوزه شناختی در داخل کشور کمک کند.
دکتر محمد حسین مقامی کارشناس ستاد علوم شناختی گفت: امید است با تشکیل زیست بوم تجهیزات و سیستم های شناختی میزان وابستگی مراکزعلمی و تحقیقاتی برای تامین نیازها به خارج کاهش یابد و گام های موثری برای دستیابی به خودکفایی برداشته شود.
وی افزود: همزمان با رونمایی اخیر از سی دستآورد فنی و تخصصی حاصل از اجرای طرح های تحقیقاتی محققان و متخصصان حوزه علوم شناختی در نمایشگاه بین المللی تهران درخواست های مراکز علمی و دانشگاهی برای خرید تجهیزات و سیستم های شناختی افزایش یافت.
مقامی گفت: در این برنامه ۴۰ درخواست برای خرید ۱۹ محصول شناختی توسط ۹ شرکت دانش بنیان فعال در حوزه شناختی ارائه شد. از این رو اقدامات لازم برای تامین نیازهای این مراکز از سوی ستاد توسعه علوم شناختی و معاونت علمی و با کمک صندوق حمایت از سرمایه گذاری در زیست فناوری در جریان است.
به گفته وی مراکز علمی و تحقیقاتی خواهان خرید تجهیزات و ابزارهای شناختی در زمینه های ایمپلنت های مغزی، تحریک الکتریکی عمقی مغز، تحریک مغناطیسی مغز، واقعیت مجازی برای جوندگان، تحریک بویایی، رهگیر چشمی ، الکترود و سیستم های ثبت و تحریک مغزشده اند.
مقامی خاطر نشان کرد: با تشکیل زیست بوم شناختی تجهیزات و ابزارها درحوزه شناختی در آینده شاهد پیشرفت های چشمگیری درامر طراحی، تولید، ساخت و بومی سازی سیستم ها و نیز دستیابی به برنامه های خودکفایی در این زمینه خواهیم بود.