به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهوری، نخستین جلسه ستاد هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی کشور در دولت سیزدهم عصر امروز (شنبه) به ریاست محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.
مخبر در این جلسه با اشاره به انتظارات جدی مردم از دولت نسبت به ساماندهی مباحث فرهنگی تأکید کرد: بستر سازی فرهنگی در کشور باید با اتخاذ اقدامات مناسب و برنامه ریزیهای متناسب با اقلیمهای فرهنگی و سرزمینی کشور انجام شود.
معاون اول رئیس جمهور اقتصاد و فرهنگ را از مسایل مهم کشور برشمرد و افزود: بسیاری از مشکلات کشور و دغدغههای مقام معظم رهبری مربوط به همین دو حوزه است که متأسفانه تاکنون به تأکیدات و منویات اقتصادی و فرهنگی ایشان توجه کافی نشده است و ضروری است با برنامه ریزی و اولویت بندی اهداف با توجه به اسناد بالادستی کاستیهای گذشته جبران شود.
مخبر از دستگاههای ذیربط فرهنگی خواست تا با احصاء مشکلات و برنامه ریزی های مشخص، افق راه و چشم انداز رفع مشکلات فرهنگی کشور را تهیه نمایند.
حجت الاسلام والمسلمین سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این جلسه با اشاره به نگاه رهبر معظم انقلاب مبنی بر تدوین پیوست فرهنگی در طرحهای بزرگ و کلان کشوری، گفت: اطمینان داریم با نگاه عملیاتی معاون اول رئیس جمهور و همچنین تأکیدات رئیس جمهور در دولت سیزدهم شاهد اقدامات عملی و تأثیرگذار در حوزه فرهنگ باشیم تا نگرانیها و دغدغههای فرهنگی مورد نظر مقام معظم رهبری و مردم رفع شود.
در این جلسه که وزرای کشور، ورزش و جوانان، علوم تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین مسئولان دستگاههای مربوطه حضور داشتند، دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارشی از اقدامات انجام شده برای اجرایی شدن نقشه مهندسی فرهنگی کشور ارائه کرد و همچنین ماده واحده های لازم برای الزام در اجرای برنامههای نقشه مهندسی فرهنگی کشور و همچنین بودجه ریزی های سالانه با رویکرد برش استانی و نگاه به الزامات زیست بوم فرهنگی هر نقطه از کشور بحث، بررسی و تصمیم گیری شد.
در این جلسه تأکید شد که نقشه مهندسی فرهنگی کشور بر اساس برش استانی مسأله محور و با توجه به نظرات کنشگران اصلی استانها با همکاری و هماهنگی استانداریها تدوین شود.
در ادامه نیز اعضای جلسه نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص چگونگی اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور در زمینههای لزوم بسترسازی فرهنگی براساس آمایش سرزمینی، پاسخگویی دستگاهها در قبال تخصیص بودجه، اتخاذ اقدامات عملیاتی و قانونی در مسیر فرهنگ سازی، تبیین مباحث فرهنگی در جامعه علمی و اساتید کشور، توجه به انسجام فرهنگی، چگونگی تخصیص اعتبارات و اتخاذ رویکرد برنامه و نتیجه محور مطرح کردند.