به گزارش خبرنگار مهر، احمد وحیدی وزیر کشور امروز (شنبه) در نشست با فرهیختگان که در محل وزارت کشور برگزار شد، اظهار داشت: ما برای راه بزرگی که در پیش داریم به طور عادی نمیتوانیم حرکت کنیم بلکه حرکت ما باید جهشی باشد و این جهش شدنی است.
وی عنوان کرد: شرط جهش این است که ظرفیتها را خوب بشناسیم و آنها را مناسب معماری کنیم تا یک کل تشکیل شود. وقتی به وضعیت و مسائل جای، جای کشور مینگریم فقدان یک مسأله اساسی را احساس میکنیم و آن این است که هر مجموعه خودش باید مسأله خود را حل کند.
وزیر کشور تصریح کرد: بسیاری از استانهای ما ظرفیت بسیاری دارند اما انتظار دارند کسی از بیرون کاری کند. مثلاً دولت از مرکز به میدان بیاید و این احساس مشکل بزرگی است. یکی از بهترین ضربات رژیم پهلوی همین احساس وابستگی به دولت مرکزی است.
وحیدی با تاکید بر اینکه رسوخ این اندیشه در لایهها وجود دارد، بیان کرد: زمانی که بتوانیم این احساس را از بین ببریم نقطه جهش ما خواهد بود. مسأله مهم ما برای این جهش، باز کردن این زنجیر از فکر ما است.
وی افزود: بارها مقام معظم رهبری اشاره کردند نفت چه مشکلاتی برای ما ایجاد میکنند. منظور نتایج فکری و وابستگیهای ذهنی است که برای ما مشکل ایجاد کرده است. اینها در یک تعامل قوی، حساب شده و معماری شده بین مجموعههای موجود امکان پذیر است. یک فکر و ایده با یک آدم با همت یک روستا یا شهر را ایجاد کرده است.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: ما در وزارت کشور به دنبال شکل دادن این مجموعه و جا انداختن این موضوع هستیم تا این ترکیب را داشته باشیم و این ترکیب را بسازیم. همیشه وقتی از ظرفیتهای طبیعی و انسانی صحبت میکنیم اشکال کجاست که به هم زنجیر میشوند.
وحیدی با بیان اینکه ما چهل سال است که در تحریم به سر می بریم، گفت: این تحریم فشارهای عجیب و غریبی ایجاد میکند اما در عین حال استقامت و ایستادگی ایجاد کرده است. ما چنین رسالتی را در خود احساس میکنیم که با کمک همکاران خود در فرمانداریها، شهرداریها و استانداریها این بسیج شدن رقم بخورد و کفایت حکمرانی در سطوح مختلف متبلور شود.
وی اضافه کرد: در صورت تحقق جهش، خواهید دید که مسیر پیشرفت چه اندازه ساده و راحت است. جلسه و نشست ما به تعبیری نشست هم اندیشی است تا الگوهای و تعاملات موفق در راستای جهش را بشناسیم، تقویت و در کل کشور تکثیر کنیم.
وزیر کشور با ذکر مثال و تاکید بر دارا بودن ظرفیت علمی، گفت: حتماً این ظرفیت وجود دارد که بتوان در این زمینه گامهایی برداشت البته نیاز به تعامل هست. در زمینه سوخت و شدت مصرف انرژی هم این سوال را ایجاد میکنند که چرا باید هدر دهنده سوخت باشیم. آیا برای محیط زیست و هوای آلوده راه حلی نداریم؟ چرا راه حل هست و ایدههایی وجود دارد که به تولید محصول رسیدهاند.
وحیدی با تاکید بر اینکه استانداران باید خود را مسئول تولید علم، فناوری و ثروت در کشور بدانند، اظهار کرد: شرط این امر آن است که با حلقههای مرتبط به خوبی اتصال برقرار شود و ان شاالله از قِبَل این تعامل، استانداران پرچمدار و علمدار توسعه علم و فناوری در کشور خواهند بود.
وی تصریح کرد: ما باید یک برنامه ریزی ساختارمند داشته باشیم و برای آن هدف گذاری کنیم و این اهداف بر اساس خواستههای هر استان شکل بگیرد. در همه سطوح این مسائل باید شکل بگیرد. وزارت صنعت، وزارت جهاد، کانونهای کارآفرین، نخبگان ان شاالله کنار هم برای جهش ما را یاری کنند تا رشد کنیم.
وزیر کشور در پایان تاکید کرد: همت بلند و افقهایی که انقلاب اسلامی دارد فراتر از این اقدامات است و ان شاالله بتوانیم وظایف خود را نسبت به کشور، نظام و انقلاب به درستی ایفا کنیم.