سوادکوه - پنجمین دوره جشنواره شعر تبری نوچ با معرفی برترین ها در سوادکوه به کار خود پایان داد.

به گزراش خبرنگار مهر، جابر خانلری دبیر اجرایی جشنواره شعر تبری نوچ ظهر یکشنبه در اختتامیه پنجمین دوره جشنواره شعر تبری نوج، با تأکید بر حفظ و انتقال فرهنگ و زبان بومی، این مهم را برعهده سه قشر سخنوران، داستان نویسان و شاعران دانست و افزود: در مازندران سخنوران کمتر مازندرانی صحبت می‌کنند و داستان نویسان نیز کمتر این کار را انجام می‌دهند، هرچند طی ده سال اخیر با تشکیل انجمن تبری سرایان اقدام به داستان سرایی به زبان محلی کردند و اما شاعران ما بیش از هر قشری شعر تبری می‌سرایند.

دبیر اجرایی جشنواره شعر تبری نوچ با اذعان بر اینکه هر چه شاعران تبری به این زبان بومی شعر بسرایند اما جایی برای حضور نداشته باشند، چنان مفید فایده نخواهد بود، برگزاری جشنواره شعر تبری نوچ را در راستای این مهم برشمرد و افزود: پس از یک دوره رکود شعر تبری، اما اکنون شاهد نوآوری و به روز آوری شعر تبری هستیم.

وی از ارسال ۱۶۰ اثر به این جشنواره خبر داد و تصریح کرد: این آثار نه تنها از استان مازندران بلکه از استان‌های گلستان، سمنان و تهران نیز بوده است که بیانگر آن است که شعر تبری در مازندران نمانده و در استان‌های دیگر نیز گسترش یافته است.

خانلری با بیان اینکه امثال محور استعدادهای نوین و نوظهور نیز به این جشنواره اضافه شده است، گفت: در محور اصلی (آزاد) ۴ برگزیده، محور دفاع مقدس ۳ برگزیده و استعدادهای نوظهور ۴ برگزیده داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه بخش نوظهور جایگزین بخش جوانان شده است، دلیل این جایگزینی را ترغیب و تشویق تمامی سنین دانست که حتی در میان سالی نیز آغاز به سرودن شعر می‌کنند.

انصارالحسینی فرماندار شهرستان سوادکوه شمالی جشنواره شعر تبری نوچ را فرصتی برای پیوند نسل جوان و نوجوان با زبان مادری، احیا فرهنگ و ادبیات مازندرانی و کشف استعدادهایی ادبی عنوان کرد.

فرماندار سوادکوه شمالی با اشاره به ظرفیت بالای منطقه در اشعار تبری، بر گسترش جغرافیای جشنواره و استفاده از ظرفیت دیگر شهرستان‌ها و حتی استان‌ها برای ترغیب عمومی و گرایش نونهال و نوجوان در نوشتار و گفتار این زبان تأکید کرد.