به گزارش خبرنگار مهر، ماهر ماگابله در نشست خبری فدراسیون تکواندو در حاشیه جام ریاست اتحادیه جهانی که عصر امروز دوشنبه برگزار شد، گفت: ایران تاریخچه خوبی در تکواندو دارد. ایران چهار رویداد را همزمان برگزار می کند و باید به این توجه کنیم آن هم در دوران کرونا. سطح برگزاری این مسابقات از طرف کمیته برگزاری خوب بوده است. این یکی از طولانی ترین رویدادهای تکواندو بوده و حدود ۱۴ روز طول کشیده است.
وی در خصوص احتمال میزبانی ایران برای رقابت های جهانی و گرندپری افزود: اگر برای مسابقات جهانی و گرندپری میزبانی بگیریم، باید پیشنهادی را به فدراسیون جهانی بدهیم و از پس مسائل بازاریابی بر بیاییم و آن را گسترش بدهیم.
ماهر در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر دلیل افت تکواندو در کشورهای آسیایی همانند ایران، چین و کره جنوبی و راهکار اتحادیه آسیا و جهان برای حل این مشکل؟ گفت: به جمعبندی داده ها می پردازیم تا استراتژی آینده را تدوین کنیم. قبلا کشورهایی مثل ایران، کره، اردن، تایلند و چین خوب بودند و سطح تکواندو آسیا بالا بود اما زمانی که تکواندو به المپیک آمد کشورهای اروپایی مثل بریتانیا سرمایه گذاری کردند و بودجه کلانی را به این ورزش اختصاص دادند. آنها با سرمایه گذاری در مسابقات زیادی شرکت می کنند که امتیاز لازم را برای حضور در المپیک بگیرند. این نشان دهنده ضعیف شدن تکواندو آسیا نیست بلکه نشان از سرمایه گذاری و تلاش کشورهای اروپایی است.
وی در خصوص حساسیتش روی مسابقات پاراتکواندو اظهار کرد: این روزها تمرکز ما روی ورزش پاراتکواندو بیشتر شده است. از قوانین جدید استفاده می کنیم. در المپیک پاریس هم پاراتکواندو را خواهیم داشت. سه دسته پارا در بخش مردان و سه بخش در زنان بود. تلاش می کنیم پنج دسته در هر بخش زنان و مردان داشته باشیم. سیستم پاراتکواندو خاص است و باید خیلی روی آن تمرکز کنیم تا درست اجرا شود. تعداد نفرات و کشورها هر روز بیشتر می شوند. علاقه خانواده ها بیشتر می شود. امیدوارم در پارالمپیک ۲۰۲۴ تعداد بیشتری در پاراتکواندو شرکت کنند. قبل از این ورزشکاران پاراتکواندو کمی خجالتی بودند ولی الان ذهن آنها باز شده است و خیلی از کشورها سرمایه گذاری می کنند چون می توانند مدال بیشتری نسبت به کیوروگی بگیرند. علاوه بر مدال، برای سلامتی آنها هم خوب است. امیدوارم این فرصت را ایجاد کنیم تا آنها هم وارد ورزش حرفه ای شوند.
ناظر فدراسیون جهانی تکواندو درباره مسیر فرسایشی کسب سهمیه المپیک در تکواندو و آسیب دیدگی ورزشکاران، تاکید کرد: برای کسب سهمیه المپیک دو راه وجود دارد؛ یکی از راه امتیاز و رنکینگ و دیگری مسابقات انتخابی. اگر یک ورزشکار نخواهد مسیر طولانی را برود می تواند در مسابقات انتخابی شرکت کند مثل سال ۲۰۱۶ که شاهد بودیم یک ورزشکار اردنی مدال طلا گرفت در حالی که رنکینگ نداشت و در مسابقات آسیا شرکت کرد. این یک مسیر کوتاه است و بستگی به ورزشکار دارد. اگر بخواهید مدال المپیک بگیرید باید تلاش کنید و گلایه نداشته باشید. مدال المپیک ارزشمند است.
ماهر در پایان در خصوص تغییر قوانین تکواندو هم گفت: قرار است قوانین از ابتدای ماه ژوئن ۲۰۲۲ اعمال شود و تمام تغییرات برای بهبود سطح مسابقات است. قرار بود تغییر قوانین از اول ماه مارس باشد ولی خیلی از کشورها آمادگی را نداشتند. یکی از این قوانین در بخش نونهالان است. خیلی از مربیان در این سن برای اینکه ورزشکار به وزن برسد او را تحت فشار قرار می دهند و ورزشکار آسیب می بیند. قصد داریم در قوانین جدید وزن و قد ورزشکار را مدنظر قرار بدهیم تا جلوی فشار روی ورزشکار را بگیریم.