به گزارش خبرنگار مهر، حسن اکبری بعد از ظهر چهارشنبه در مراسم تودیع و معارفه مدیران کل سابق و کنونی محیط زیست استان سمنان به میزبانی سالن همایشهای این اداره کل با بیان اینکه به دلیل خشکسالیهای اخیر و به خصوص نامهربانیهای انسان با طبیعت جمعیت وحوش کشور به طرز قابل ملاحظهای کاهش یافته است، ابراز کرد: مشارکت همگانی در حفاظت از محیطزیست از جمله نیازهای ما در این بخش است.
وی با بیان اینکه آگاهی رسانی و همچنین جلب مشارکتهای همگانی از جمله راهبردهای سازمان حفاظت از محیط زیست در زمینه کاهش جمعیت وحوشی مانند آهو، گورخر و یوزپلنگ آسیایی و… است، تاکید کرد: کم توجهی به دستورالعملهای زیست محیطی یکی از مهمترین معضل ما در حوزه حفاظت از محیط زیست است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به وجود تعداد دام مجاز در مراتع بیش از ظرفیت مجاز مراتع به مثابه یکی دیگر از تهدیدات وحوش و زیستگاه آنها در کشور، گفت: اصلاح و بازنگری مجوزها یکی از مهمترین راهکارهایی است که میبایست در این زمینه صورت گیرد.
اکبری با بیان اینکه توسعه معادن بدون توجه به دستورالعملهای زیست محیطی از جمله دیگر معضلاتی است که با آن روبرو هستیم، گفت: این قبیل دست اندازی بدون شک حیات محیط زیست را تحت تأثیر قرار میدهد.
وی با بیان اینکه وضعیت در برخی جانوران مانند یوز و گور که زیستگاه آنها استان سمنان نیز محسوب میشود، بحران است، گفت: سابقاً دیده میشد که دستهها دهها هزار راسی از گورها در عرصههای محیط زیست حضور داشتند اما امروز به دشواری این گونه ارزشمند به یک هزار رأس میرسد که نشان از کاهش شدید جمعیت این گونه ارزشمند دارد.
به گزارش مهر در این مراسم بهرام علی ظاهری به عنوان سرپرست جدید محیط زیست استان سمنان منصوب و از خدمات سه ساله عبدوس قدردانی شد.
تخریبهای عمده معدن بوکسیت در تاش شاهوار به مثابه یکی از بزرگترین منابع آب ساز و حیات بخش استان سمنان، کاهش جمعیت یوز و گور به مرز بحرانی، مقابله با کارخانههای آلاینده و… از مهمترین چالشهای پیش روی سرپرست جدید این اداره کل است.