مختار احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: افراد بیکار بسیاری در استان کرمانشاه وجود دارد که یا وجود کاهش این آمار در سال ۹۹ اما همچنان بیکاری در استان از رقم بالایی برخوردار است.
وی افزود: طی سالهای اخیر برآوده شده که برای کاهش نرخ بیکاری در استان کرمانشاه به ازای هر درصد باید ۶ هزار و ۳۴۵ نفر از جمعیت بیکاران کاسته شود.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با بیان اینکه جایگاه استان کرمانشاه در کشور از سال ۹۳ تا ۹۸ رتبه اول را در بیکاری را داشته است، تصریح کرد: استان کرمانشاه از سال ۹۳ تا ۹۸ رتبه اول و در سال ۹۹ رتبه سوم را کشور برای نرخ بیکاری داشته و میانگین نرخ بیکاری طی سال ۹۹ در استان کرمانشاه ۱۴.۹ درصد است و میانگین نرخ بیکاری در کشور ۹.۶ درصد است که ۵.۳ درصد با میانگین کل کشور فاصله دارد.
احمدی با اشاره به تفکیک جنسیتی در آمار نرخ بیکاری استان کرمانشاه، بیان کرد: نرخ بیکاری استان کرمانشاه در سال ۹۹ با توجه به طرح نیروی کار برای بانوان ۱۸.۹ بوده و برای آقایان ۱۴ درصد ثبت شده است.
وی خاطر نشان کرد: نرخ بیکاری شهری در استان کرمانشاه ۱۸.۹ درصد و نرخ بیکاری در روستاها ۱۴ درصد تعیین شده است که علت این اختلاف مهاجرت از روستاها به داخل شهرها بوده که در صورت افزایش فعالیتهای حوزه کشاورزی میتوان این آمار را کاهش داد.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با بیان اینکه نرخ مشارکت یکی از مؤلفههای مهم در بازار کار محسوب میشود، گفت: استان کرمانشاه در سال ۹۹ روند کاهشی داشته ولی طی سنوات پیشین سیر نزولی داشته که این شاخص به عنوان یکی از عناوین اصلی در کاهش یا افزایش نرخ بیکاری محسوب میشود به طوری که هر چقدر نرخ مشارکت در حوزههای متفاوت بالاتر باشد میزان نرخ بیکاری حالت کاهشی خواهد داشت.
احمدی ادامه داد: به منظور کاهش نرخ بیکاری باید به میزان مشارکت در حوزههای مختلف از جمله صنعت، کشاورزی و خدمات که باید در این مورد برنامه منسجم صورت گیرد اما تاکنون سهم اشتغال استان کرمانشاه در نرخ مشارکت اشتغال در حوزه صنعت ۲۴ درصد، در حوزه کشاورزی ۲۸.۶ و در حوزه خدمات ۴۶.۷ درصد است که به طوری کلی میانگین نرخ مشارکت استان از میانگین نرخ مشارکت کشوری ۲ درصد بیشتر است که نشان دهنده قابلیت و ظرفیت استان در این حوزه است.
وی با اشاره به روند افزایشی اشتغال در حوزه صنعت، افزود: از سال ۹۷ تا ۹۹ نرخ اشتغال در حوزه صنعت افزایشی بوده و در حال حاضر ۵۰ درصد اشتغال استان کرمانشاه در حوزه خدمات بوده اما باید توجه داشت که مشاغل حوزه صنعت اشتغال پایدارتری را ایجاد میکند و باید برای افزایش ایجاد اشتغال در این حوزه بیشتر تلاش شود.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با تاکید بر وضعیت حاد بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی در استان کرمانشاه، عنوان کرد: تعداد کل فارغالتحصیلان سال ۹۹ در کل کشور ۱۳ میلیون نفر ۲۶۴ هزار نفر بوده که ۱۶۰ هزار نفر جمعیت فعال، ۱۲۰ هزار نفر شاغل و ۳۲ هزار و ۴۳۱ نفر بیکار هستند که حدود ۴۰ درصد بیکاران از جمعیت فارغالتحصیلان دانشگاهی هستند.
احمدی با بیان اینکه استان کرمانشاه در قرار گرفتن در جایگاه دوم کشوری برای داشتن بیشترین بیکاران فارغالتحصیلان، بیان کرد: استان کرمانشاه رتبه دوم در کشور را برای بیکاری فارغالتحصیلان خود داشته که نرخ بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی استان ۲۵۰ درصد بوده که به تفکیک جنسیت ۳۶ درصد نرخ بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی برای خانمها و ۱۹ درصد برای آقایان ثبت شده است.
وی با اشاره به هدف گذاریهای لازم برای کاهش نرخ بیکاری در استان طی چهار سال آینده، تاکید کرد: بر اساس برنامهریزی برای دستگاههای اجرایی به منظور کاهش نرخ بیکاری طی چهار سال آینده ۷.۳ درصد کاهش در نظر گرفته شده است که در سال ۱۴۰۱ با هدفگذاری برای دستگاه اجرایی باید ۲.۳ درصد، سال ۱۴۰۲ میزان ۲ درصد، در سال ۱۴۰۳ حدود ۱.۶ درصد و سال ۱۴۰۴ نیز ۱.۴ درصد برای کاهش نرخ بیکاری رقم بخورد.
احمدی بیان کرد: یکی از شرایط و برنامههایی که برای افزایش اشتغال در نظر گرفته شده و باید مورد توجه قرار گیرد افزایش بیمه جامعه هدف است که در حال هزار تنها چهار هزار نفر از کل جمعیت بیمه داشته و سرانه بسیار پایینی برای استان کرمانشاه است و برنامه دیگر برای کاهش بیکاری و افزایش اشتغال ایجاد کمیتههایی از جمله آموزشهای مهارتی با هدف آموزش از طریق ارائه سند مهارت، کمیته اطلاعرسانی، ترویج و فرهنگسازی، کمیته بازاریابی و فروش با هدف بهره گیری از ظرفیتهای ارزیابی بین المللی و تشکیل کمیتههایی که به رشد اقتصادی کمک میکنند.