قزوین - استان قزوین در سال های اخیر بیشتر معبر گردشگری بوده اما طبیعت ناب و بکر این استان می تواند زمینه را برای جذب گردشگر و تبدیل قزوین به مقصد گردشگران فراهم کند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: استان‌های شمالی کشور به واسطه داشتن طبیعتی زیبا همواره جزو استان‌های هدف و مقصد گردشگری برای عموم مردم مخصوصاً استان‌های مرکزی کشور بوده‌اند و در این بین قزوین نیز به عنوان گذرگاهی برای این گردشگران بوده است.

این در حالی است که در سالهای اخیر مسئولان استان قزوین همواره سعی کرده‌اند تا قزوین از گذرگاه و معبر به یک مقصد گردشگری تبدیل شود و در این راستا اقدامات بسیاری نیز صورت گرفته است.

بدون شک یکی از اصلی ترین راه‌های تبدیل قزوین با بیش از ۱۲۰۰ اثر تاریخی ثبت شده به مقصد گردشگری معرفی ظرفیت‌های بالای گردشگری این استان است.

مسافران در حالی از قزوین به بهانه دیدن طبیعت زیبا عبور می‌کنند که همین منطقه نیز مملو از آثار تاریخی ناب وطبیعت بکر است. طبیعتی که کمتر کسی به سراغ آن رفته و با آن روبرو شده است.

روستای زرشک «بام قزوین»

چنانچه به کوهستان علاقه دارید بدون شک روستای زرشک و طبیعت زیبای آن یکی از بهترین مقصدهای گردشگری برای شما محسوب می‌شود.

این منطقه توریستی که از آن به عنوان بام قزوین نیز یاد می‌کنند یکی از خوش آب و هوا ترین مناطق در استان قزوین و خیلی از مردم قزوین اوقات فراغت خود را در این مناطق می‌گذرانند.

مزرعه محمد زرشکی محلی سرسبز همراه با یک چشمه آب سرد که در بین مردم محلی به ملک محمد ارباب مشهور است و مکان تفریحی کدخدای زرشک بوده را می‌توان یکی از زیبایی‌های این منطقه دانست.

وجود تله‌کابین، تله‌سیژ، دو دریاچه معروف به بالین دریا و عندلیب دریا (دریابک)، پیست اسکی دومنظوره برف و چمن، کوه کافر میدان، گدوک و دو امامزاده درهم جوار روستا از دیگر جاذبه‌های گردشگری این روستاست.

چنانچه دل به جاده این روستا بزنید می‌توانید مسیر خود را تا منطقه زیبای الموت و استان‌های گیلان، شهر رحیم‌آباد و تنکابن نیز ادامه دهید که بدون شک زیبایی مسیر لذتی وصف‌نشدنی را برای شما در پی خواهد داشت.

راه دسترسی به روستای زرشک: از طریق اتوبان قزوین – زنجان، ۲ کیلومتر بعد از عوارضی، جاده فرعی باراجین و دانشگاه آزاد قزوین، روستای زرشک است.

پارک جنگلی باراجین و دهکده طبیعت

منطقه باراجین یکی از مهم‌ترین مناطق قزوین است که شهرتی ملی دارد. نزدیکی به شهر قزوین و سهل الوصول بودن باراجین برای مردم و گردشگران باعث شده تا علاقه مندان بیشتر از این منطقه دیدن کنند.

پارک جنگلی و دهکده طبیعت این منطقه می‌تواند تعطیلاتی لذت بخش را برای شما رقم بزند. علاقه مندان با حضور در این پارک می‌توانند از امکاناتی چون زمین چمن، پیست دوچرخه و موتورسواری و شهربازی و کمپین‌هایی باقیمت مناسب بهره ببرند.

دهکده طبیعت یکی از مهم‌ترین زیست‌بوم‌های کشور است که در پارک جنگلی باراجین قرار دارد، در این دهکده زیبا انواع حیوانات از گونه‌های مختلف نگهداری می‌شوند که برخی از آن‌ها در نوع خود بی‌نظیرند، این دهکده زیستگاه پرندگان شکاری ازجمله عقاب، شاهین و انواع شب‌پروازها، زیستگاه پرندگان تزئینی شامل انواع گونه‌های خشکی و آبی ازجمله طاووس، قرقاول، طوطی، فلامینگو، پلیکان، مرغابی و شترمرغ، زیستگاه نشخوارکنندگان کوهی شامل مارال، قوچ، میش، کل و بز، زیستگاه خزندگان شامل انواع گونه‌های مختلف ایرانی و خارجی مانند مار، تمساح و بزمچه، مزرعه آموزشی شامل محل نگهداری حیواناتی مانند گاو، گاومیش، بز، اسب و شتر، سالن آکواریوم محل نگهداری گونه‌های مختلف آبزیان ازجمله ماهی‌های آب‌های خلیج‌فارس و زیستگاه گرگ‌ها، روباه‌ها، شیرها، میمون‌ها و خرس‌ها است.

مسیر دسترسی: از طریق اتوبان قزوین – زنجان، ۲ کیلومتر بعد از عوارضی، جاده فرعی باراجین است.

آبشار ورچر

آبشار ورچر با ارتفاع بیش از ۳۰ متر در ۶ کیلومتری شرق روستای رزجرد قرار دارد، محصور شدن این آبشار در بین صخره‌های عظیم، زیبایی خاصی به این آبشار بخشیده است، در پایین دره و کنار آبشار، گونه‌های گیاهی متنوعی مانند بید، سرو کوهی، تمشک، گون، خاکشیر، سرخس، پونه و بادام وحشی یافت می‌شوند.

به دلیل دوری آبشار از مسیرهای اصلی طبیعت بکر این منطقه اغلب پذیرای کوهنوردان است.

مسیر دسترسی: ایران - قزوین - قزوین ابتدای جاده الموت، روستای رزجرد (پس از طی ۸۰۰ متر از ورودی جنوب غربی روستای رزجرد (خیابان ولی‌عصر) در مسیر جاده الموت فرعی خاکی امامزاده ابراهیم (ع))

تنگه کهنه باغستان «کهنه باغستان قزوین»

*کهنه باغستان نام تنگه‌ای سرسبز و خوش آب‌وهوا در شمال شهر قزوین است که از ابتدای جاده بهرام‌آباد آغاز و تا نزدیکی روستای نیاق امتداد دارد، با توجه به فضای سبز و آب‌وهوای خوب این منطقه در تمام فصول سال پذیرای گردشگران است.

مسیر دسترسی: باراجین- جاده بهرام اباد-روبروی ورودی روستای میزوج داخل دره به سمت آبشار- کهنه باغستان است.

الموت

در امتداد دره‌ای طولانی که از شمال قزوین شروع می‌شود و تا کناره‌های دریای خزر امتداد می‌باید روستاهای پراکنده‌ای وجود دارد که از قرن‌ها پیش الموت نامیده می‌شود، از شمال با استان‌های گیلان و مازندران، از شرق به استان البرز و از جنوب به استان قزوین محدود است.

در الموت بیش از پانصد روستا و ده‌ها مکان برای گشت و گزار وجود دارد که هرکدام می‌تواند مقصد خوبی برای سفر یک‌روزه باشد.

بازدید از قلعه‌ها و بناهای تاریخی و بافت روستایی، دیدن تخصصی پرندگان مثل عقاب، کبک و انواع دیگر، غارنوردی، صخره‌نوردی در منطقه نمونه اندج و گرمارود، ستاره نگری و رصد قمرهای منظومه شمسی ازجمله مواردی است که در سفر به الموت می‌توان تجربه کرد.

مسیر دسترسی: بعد از عبور از آزادراه تهران قزوین و نرسیده به میدان مینودر و طی مسافتی حدود ۴ ساعت به قلعه الموت می‌رسید.

قلعه لمبسر

الموت محور طبیعت زیبا در قزوین است. حال برای دیدن یکی از زیباترین قلعه‌های قزوین در میان کوه‌های سربه فلک کشیده باید به سراغ رازمیان رفت.

قلعه لمبسر در شمال شرقی روستای رازمیان در بخش رودبار شهرستان از توابع شهرستان قزوین قرارگرفته است، این قلعه یکی از عظیم‌ترین و وسیع‌ترین قلعه‌های ایران است که به‌عنوان یک دژ نظامی تمام‌عیار و خارق‌العاده، در خدمت اسماعیلیان بوده است.

قلعه در بالای کوهی وسیع و مسطح واقع‌شده و پرتگاه‌های مخوفی آن را دربر گرفته‌اند. این قلعه از شمال تا جنوب ۱۵۰ متر شیب دارد و اطاق‌ها، ساختمان‌ها و آب‌انبارهایی به شکل مکعب مستطیل دارد.

مسیر دسترسی: فاصلهٔ قلعهٔ لمبسر از قزوین حدود ۶۳ کیلومتر است. برای دسترسی به این دژ بعد از خروج از قزوین وارد جادهٔ سرسبز و زیبای الموت شوید. در دوراهی معلم کلایه - علی‌آباد، مسیر معلم کلایه و سپس قلعه الموت را پیش بگیرید. قلعهٔ تاریخی لمبسر در ۲ کیلومتری روستای رازمیان قرار دارد.

پل معلق آوج

آوج یکی از مظلوم ترین مناطق بکر قزوین است. منطقه‌ای که به واسطه دور بودن از مرکز استان بکر و دست نخورده باقی مانده است.

یکی از زیبایی‌های این منطقه توریستی پل معلق آن است.

پل معلق آوج دومین پل معلق ایران است که در سال ۱۳۹۸ در شهرستان آوج مورد بهره برداری قرار گرفت. شهرستان آوج در جنوب غربی استان قزوین قرار دارد. شهر آوج تابستان‌های بسیار خنک و زمستان‌های سرد و پربرفی دارد. درازای پل معلق آوج ۱۷۰ متر است و برفراز دره‌ای به نام شاه دره قرار گرفته است.

شاه دره آوج دره‌ای با صخره‌های بلند و غیرقابل دسترسی است که وجود این پل تماشای آن را برای همگان آسان ساخته است. پهنای پل معلق آوج یک و نیم متر، و بلندی آن از سطح زمین ۱۰۵ متر است. پل آوج پلی کابلی است و قدرت تحمل ۲۰ تن وزن را دارد.

شهرستان آوج در ۱۱۰ کیلومتری جاده قزوین به همدان، و در منطقه‌ای کوهستانی قرار گرفته است. شاید نام خرقان به گوش شما خورده باشد. این منطقه در زمانی دور به خرقان یا قارقان معروف بوده است. شهرستان آوج یا خرقان پیشین دارای تاریخچه‌ای طولانی و پربار در زمان دولت مادها، ایلخانیان و صفویان است.

پل معلق آوج فقط یکی از دیدنی‌های این شهر تاریخی است و آوج دیدنی‌های دیگری هم دارد که در سفر به این نقطه تاریحی باید آنها را هم ببینید.

این پل به نام‌های پل معلق قزوین، پل کابلی قزوین و پل کابلی آوج هم خوانده می‌شود. ۹ ماه برای ساخت پل آوج وقت صرف شده و این پل اکنون به یکی از جاذبه‌های گردشگری این نقطه از کشورمان تبدیل شده است.

امروز قزوین به یکی از ۲۰ شهر مقصد گردشگری تبدیل‌شده است، مسئولان با هماهنگی‌های صورت گرفته شرایط لازم برای حضور گردشگران در این استان را فراهم کرده‌اند، با سفرهای یک یا چندروزه به قزوین می‌توانید علاوه بر آثار طبیعی با حضور در بناهای تاریخی سفر در تاریخ را نیز تجربه کنید.