خبرگزاری مهر - گروه استانها: در میان ایام سال مصرف شیرینی طبق آداب و رسوم هر شهر در عید به اوج خود میرسد، به گونهای که اوج کار قنادان در طول سال در عید نوروز باستانی رونق دیگری دارد.
هر منطقه آداب و رسوم خاص خود و حتی شیرینیهای خاص خود را دارد و در تویسرکان شیرینی خانگی (محلی) و شیرینی بازاری در بین مردم هر کدام محبوبیت خود را دارد و میتوان از شیرینی خانگی با نامهای پادرازی، خلفهای، شکری، نارگیلی، زنجبیلی و برنجی نام برد که طبق سلیقه با تزئینات خاص به فروش میرسد. البته التهابات و افزایش قیمت مواد اولیه در این صنف تأثیرات زیادی گذاشته است ازجمله گرانی شکر، روغن و آرد و افزایش قیمت عوامل غیرمستقیم مانند دستمزد وبیمه کارگران، اجاره بها مغازه یا کارگاه، آب، برق، کارتن شیرینی و گاز تأثیر زیادی بر روی قیمت شیرینی گذاشته است.
همشهری تویسرکانی در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: هرساله باتوجه به آداب و رسوم و زیادی مهمان مقدار زیادی شیرینی خریداری میکردیم اما متأسفانه گذشته از شیوع ویروس کرونا به دلیل گرانی شیرینی مقدار کمی خریداری میکنیم اما باز هم خرید شیرینی تویسرکان برایمان اولویت است.
وی با بیان اینکه همواره شیرینی جات تویسرکان را به شیرینیهای دیگر ترجیح میدهیم، عنوان کرد: امیدوارم روزی برسد که سوغات تویسرکان در سطح کشور مطرح و عده زیادی از آنها خریداری و سوغات دهند.
شیرینیهای تویسرکان آنطور که باید و شاید به مسافران معرفی نمیشوند
یکی از مسافران نیز در در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: خوشبختانه کیفیت خانگی و بازاری تویسرکان خوب است، شیرینیهایی که توسط خانمها پخته میشوند و سوغاتیهای خوشمزه ای هم هستند؛ اما متأسفانه آنطور که باید و شاید به مخاطبان و مسافران معرفی نمیشوند؛ ما نیز به واسطه یکی از اقوام که در این شهرستان زندگی میکند، با این شیرینیها آشنا و از آنها خریداری میکنیم.
۱۳۵ واحد رسته قنادی و شیرینی فروشی در تویسرکان فعالیت دارند
رئیس صنف قنادان و شیرینی فروشان تویسرکان نیز به خبرنگار مهر گفت: ۱۳۵ واحد رسته قنادی و شیرینی فروشی در این شهرستان فعالیت دارند که اغلب به پخت شیرینی، نقل و نبات، بستنی، کلوچه، شیرمال و محصولات شکری مشغول هستند.
مهدی ربیعی با بیان اینکه در قیمت شیرینی، نقل ونبات، کلوچه، شیرینی و بستنی ثبات وجود ندارد، ادامه داد: این روند، به دلیل این است که قیمت مواد اولیه مخصوصاً شکر و آرد دچار نوسان بوده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه با این موضوع هر هفته نظارت قیمت وجود دارد و تمام قنادان شهرستان موظف به داشتن قیمت هم سطح است.
رئیس صنف قنادان و شیرینی فروشان تویسرکان با بیان اینکه اتحادیه طبق هزینههای آب، برق، گاز، شکر، آرد و مواد دیگه یک قیمت را پیشنهاد میدهیم و بعد از تاییدیه توسط مراجع ذی صلاح با اعضا ابلاغ میکنیم؛ افزود: قیمتها در شهرستانها نسبت به شهرستانهای هم جوار و مرکز استان مطابقت میشود، ولی با توجه به نظریه مراجع ذی صلاح شهرستان به اتحادیه ابلاغ میشود.
ربیعی با تاکید بر اینکه کلیه واحدهای صنفی آرد خود را از سامانه مجاز خریداری میکنند، افزود: در این مدت، تعداد ۳۸۷ حلب روغن مایع و ۵۰ کارتن روغن صاف بین قنادان شهرستان توزیع شده است و این سهمیه دولتی به کسانی تعلق خواهد گرفت که در سامانه تجارت ثبت شود؛ همچنین مغازههای که کارگر بیمهای دارند و کارگاه آنها فعال است در اولویت خواهند بود.
رئیس صنف قنادان تویسرکان با تصریح بر اینکه اساس کار اتحادیه قنادان تویسرکان بر مبنای نظارت بر کیفیت و مسائل بهداشتی و البته قیمت و تکریم برخورد با ارباب رجوع بنا شده است، اضافه کرد: اگر واحدهای صنفی از این اصول سرپیچی کند، برابر قانون از طریق اتحادیه و مراجع ذی صلاح برخورد خواهد شد.
ربیعی متذکر شد: کلیه واحدهای صنفی باید ثبت در سامانه تجارت بوده و آرد مصرفی خود را از طریق سامانه معرفی شده خریداری کنند.
وی افزود: با توجه به نزدیک بودن ماه مبارک رمضان طبق روال گذشته نرخ زولبیا و بامیه چند روز زودتر به صورت بنر به واحدهای صنفی ابلاغ و در دید مشتری قرار میگیرد و با متخلفان برخورد جدی صورت خواهد گرفت.
ربیعی تاکید کرد: مردم باید برای تهیه و خرید انواع محصولات شیرینی از قنادیهای معتبر و آری پروانه خرید کنند.
شیرینیهای مختلف و البته خوشمزه تویسرکان یادگاریهای شیرین برای گردشگران و بهانههایی برای ورود همدان به گردشگری غذا هستند.
اما این مسیر نیازمند برنامه ریزی های هدفمند همراه با برند سازی، توجه به بسته بندی، معرفی هر چه مناسبتر این سوغات و البته بازاریابی است تا بتوان اقتصاد تویسرکان را به سمت گردشگران سوق داد و در دل این صنعت سفید، گردشگری غذا را همراه با انواع شیرینی، نقل و البته ترشی و مرباهای متنوع این شهرستان سرسبز رونق بخشید.