به گزارش خبرنگار مهر، محمود اربابی در ابتدای این نشست با بیان اینکه سینما جایگاهی مهم در عرصه فرهنگ دارد، گفت: "یازدهمین سال جشن خانه سینما در حال برگزاری است و هم اکنون سینما به جایی رسیده که می توان نام تکامل یافته را به آن نسبت داد."
وی ادامه داد: "نکته مهمتر این است که اگر تمامی موفقیت های سینما چه در داخل و خارج و حواشی و اطراف سینما را کنار هم قرار دهیم آن روز جشن خانه سینمای ایران به بهترین حالت برگزار خواهد شد."
مدیر کل ارزشیابی و نظارت در خصوص تشکیل فدراسیون تهیه کنندگان سینمای ایران گفت: "عرصه سینما را نمی توان با دیدگاه ما کنترل کرد؛ بحث ایجاد تعامل و نزدیکی کسانی که درگیر سینما هستند در دستور کار ما قرار دارد. اما این دلیل نمی شود که ما در این امر دخالت نزدیک کنیم. دوستان تهیه کننده در عرصه فرهنگ و هنر کار می کنند و در این عرصه دیدگاه و شخصیت دارند و از منظر اداره کل نمی توان وارد بحث شد."
وی ادامه داد: "ما به سمت این موضوع رفته ایم که تمام تشکل ها و نهادهای درگیر که می توانند این موضوع را به سرانجامی برسانند در این امر نظرات و دیدگاههای خود را ارائه کنند تا این موضوع به شکل منطقی حل و فصل شود."
اربابی درباره آغاز بحث تهیه کنندگی تصریح کرد: "ما از ابتدا با ابتکار خودم این کمیته ساماندهی را تشکیل دادیم. در این کمیته نمایندگان تشکل های تهیه کنندگی و نمایندگانی که با سینما درگیر بودند حضور داشتند. نتیجه این بحث ها رسیدن به فدراسیونی بود که با تمام صنوف تهیه کنندگی تشکیل می شود."
وی درباره اختلاف نظرهای پیش آمده گفت: "این مسئله بدون تعامل طرفین درگیر برطرف نمی شود، باید در این مسئله حداکثر اتفاق نظر وجود داشته باشد. سلایق تهیه کنندگان بسیار مختلف است. درگیری پیش آمده مشکل صنوف تهیه کنندگان است. اداره کل تا جایی که توانست در این مسئله دخالت کرد تا موضوع برطرف شود."
اربابی درباره شورای صنفی نمایش گفت: "فارغ از بحث هایی که در فضای مطبوعاتی انجام می شود، مطالب و بحث های متعددی نوشته و گفته شده، من احساس می کنم باید حوصله داشته باشیم تا حرف مطبوعات را بشنویم. وظیفه اداره کل بررسی وضعیت سینمای کشور است و شورای صنفی یکی از مواردی است که اداره کل موضوع آن را دنبال می کند."
وی درباره این شورا گفت: "شورای صنفی امری تفویض شده به خانه سینماست و در واقع تشکیل شورای صنفی از مدت ها قبل بر عهده اداره کل ارزشیابی و نظارت بوده است. شورای صنفی شورایی است که مسائل اکران فیلم ها را بررسی می کند و نظرات این شورا با تائید اداره کل ارزشیابی نهایی می شود."
اربابی درباره تشکیل شورای صنفی در هفته گذشته در محل اداره کل ارزشیابی و نظارت گفت: "بر اساس بند اول آئین نامه و مشکلاتی که برای خانه سینما پیش آمده بود و مربوط به برگزاری جشن خانه سینماست، با اعلام مدیر عامل خانه سینما که شرایط خانه سینما را برای برگزاری این شورا مناسب ندانسته بود جلسه در اداره کل برگزار شد."
مدیر کل اداره ارزشیابی و نظارت با اشاره به آئین نامه عملکرد شورای صنفی افزود: "آئین نامه سال گذشته با دو تغییر عمده قرار بود در سال جدید اجرا شود. ما شکل آئین نامه را سال به سال تغییر می دهیم، به دلیل اینکه آئین نامه به روز باشد و ما بتوانیم آن را آسیب شناسی و رفع مشکل کنیم."
اربابی درباره تغییرات آئین نامه گفت: "یکی از پیشنهادات ما برای آئین نامه این بود که گروههای سینمایی از 18 سالن به 16 سالن تغییر کنند و به جای چهار فرهنگسرا از پنج فرهنگسرا استفاده شود. دومین تغییر سرگروه کردن سینما فرهنگ بود که هر دو این پیشنهادها با نظر کارشناسان و اهالی سینما وارد آئین نامه نشد و ما به شورای صنفی ابلاغ کردیم در سال جدید همان آئین نامه سال 85 اجرا شود."
وی درباره تبلیغات ماهواره ای آثار سینمای ایران گفت: "من هنوز از نامه دفتر بازرسی نهاد ریاست جمهوری اطلاعی ندارم، اما در تاریخ 28 شهریورماه سال گذشته به دفاتر سینمایی ابلاغ کردیم در صورت تبلیغ آثارشان در شبکه های ماهواره ای غیرقانونی با آنها برخورد قانونی خواهیم کرد. از جمله تمهیداتی که در نظر گرفته ایم، قطع کردن کمک های یارانه ای و تعلیق فعالیت های دفتر و لغو پروانه تهیه کنندگی دفاتر است."
وی با اشاره به توقف اکران فیلم "سنتوری" گفت: "توضیحاتی که جناب وزیر ارشاد برای جلوگیری از اکران این فیلم داده بودند، بسیار قانع کننده است و تمام این اتفاقات به شکل قانونی اتفاق افتاده است."
اربابی درباره تفاوت نظر وزیر ارشاد با نظر اداره کل ارزشیابی و نظارت تصریح کرد: "من وظیفه خود را انجام می دهم و مافوقم نیز وظیفه خودش را و این اقتدار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را نشان می دهد. "سنتوری" فیلم کارگردانی بسیار معتبر است، اما به دلایلی که یکی از آنها حفظ و مراقبت از سینماست فعلا اکران آن به تعویق افتاده است. این نشان دهنده مصلحت و دقت نظر بوده است."
اربابی با اشاره به مشکلات پیش آمده برای فیلم نقاب هم گفت: "این فیلم مانند تمامی فیلم ها مراحل قانونی خود را طی کرد و به نمایش عمومی درآمد، اما نسخه دیگری از این اثر به صورت غیرقانونی وارد بازار شد که برای این فیلم مشکلاتی را پیش آورد."
وی همچنین با اشاره به اکران نشدن فیلم سینمایی "به رنگ ارغوان" تصریح کرد: "توافقی بین یک سازمان و نهاد با اداره کل ارزشیابی و نظارت انجام شده که این مربوط به آن سازمان مذکور می شود. من خودم فیلم را هنوز ندیده ام، مشکل "به رنگ ارغوان" یک مسئله قانونی است که از طریق نهادی دنبال شده و هر وقت از آن نهاد خارج شد ما می توانیم آن را دنبال کنیم."
اربابی با اشاره به اکران فیلم های فرهنگی گفت: "از بدو ورودم به ارشاد سعی در ایجاد فرصتی کردم تا فیلم های فرهنگی که کارگردان ها و تهیه کنندگان با نقطه نظرات خودشان آنها را تولید می کنند به نمایش درآورم. طرح اکران فرهنگی برای این بود که آقای ایکس نگوید من فیلم ساختم اما شرایط نمایش برای آن ایجاد نشده است. اما این نکته را باید در نظر گرفت که اساسا سینماداری یک کار اقتصادی است و کمتر سینماداری حاضر می شود فیلم مخاطب خاص را اکران کند."
وی در پایان به آئین نامه شورای صنفی اشاره کرد و گفت: "ما در آئین نامه شورای صنفی پیشنهاداتی را لحاظ کردیم و وقتی به نتیجه رسیدیم فرآیند اکران فیلم ها به سرانجامی معقول می رسد و مشکلات اکران فیلم های فرهنگی نیز برطرف می شود."