آمل- سخنگوی کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس شورای اسلامی، از اختصاص ردیف اعتباری حدود چهار هزار میلیارد تومانی در قانون مصوب مجلس برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان درسال ۱۴۰۱ خبر داد.

رضا حاجی‌پور در گفتگو با خبرنگارمهر در آمل گفت: این اعتبار در قالب کمک‌های بلاعوض و تسهیلات کم بهره برای شرکت‌های دانش بنیان و حمایت از نخبگان و صاحبان ایده‌های شرکت‌های فناور در نظر گرفته شده است.

وی افزود: این قانون که در تاریخ مجلس شورای اسلامی ایران در حمایت از شرکت‌های دانش بنیان سابقه نداشته است، به عنوان چتر حمایتی از مخترعان جوان و دانشمندان و فعالان در زمینه‌های دانش‌های نوظهور دانش بنیان خواهد بود.

حاجی پور که نماینده مردم شهرستان آمل در مجلس شورای اسلامی نیز هست، پیش بینی ردیف اعتباری مستقل ومصوب برای شرکت‌های دانش بنیان را در سال جدید که با عنوان سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری کردند، ارزشمند و گامی بسیار مهم در راستای تحقق شعار سال دانست.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه در سال‌های قبل فعالان شرکت‌های دانش بنیان به علت عدم حمایت‌های ملی برای ایده و اختراعات فناورانه شأن با مشکلات زیادی مواجه بودند، تصریح کرد، با مصوبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی، حمایت از شرکت‌های دانش بنیان به صورت قانونی، نظاممند و هدفمند خواهد شد و اقدامی مهم برای کاهش مشکلات شرکت‌های دانش بنیان و دانشمندان درجهت اخذ مجوزها و هم دریافت تسهیلات حمایتی خواهد شد.

نماینده مردم شهرستان آمل درمجلس شورای اسلامی، خودکفایی کشور در تولیدات جدید با فناوری شرکت‌های دانش بنیان، جلوگیری از خروج نخبگان و دانشمندان جوان به کشورهای دیگر، کارآفرینی و نیز رونق اقتصادی در کشور را از دیگر مزیت‌های مهم قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان با مصوبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی بیان کرد.

حاجی‌پور اضافه کرد: دولت و به خصوص معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تعریف سازوکارهای لازم در بخش حمایت و تسهیل و تسریع در صدور مجوز شرکت‌های دانش بنیان و پرداخت تسهیلات مورد نیاز متناسب با طرح‌های توجیهی آنها، در صورت لزوم زمین‌های مازاد و بلااستفاده ای را که در مناطق مختلف کشور در اختیار دارند، برای بهره بری بیشتر به فعالان شرکت‌های دانش بنیان واگذار نماید.

گام مهم مجلس برای تحقق شعار ۱۴۰۱

نماینده مردم شهرستان آمل در مجلس شورای اسلامی همچنین دربخش دیگری به نامگذاری سال ۱۴۰۱ از سوی مقام معظم رهبری اشاره کرد وگفت: انتخاب شعار سال از سوی مقام معظم رهبری و شعارهایی که در چند سال اخیر انتخاب کردند به اهمیت تولید، کمیت، رشد تولید و جهش اقتصادی در تولید پی می‌بریم.

حاجی پور، با تاکید بر اینکه دانش بنیان بودن، اشتغال آفرین بودن از ویژگی‌های تولید مطلوب است گفت: ترکیب عوامل تولید در رشد تولید از مؤلفه‌های اقتصاد در کشور ما است و امری مهم است چرا که ما در کشورمان با مازاد نیروی کار و جوان تحصیل کرده روبرو هستیم.

وی با تاکید بر اینکه جهش در تولید باید همراه با جهش در نیروی کار باشد ادامه داد: پویایی، پایدار بودن تولید، افزایش توان رقابت حضور قدرتمند در بازارها همراه با ارزش افزوده بیشتر به نوعی که با تولید کیفی همراه و مبتنی بر دانش محور باشد دو ویژگی تولید است که تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی باید به آن توجه داشته باشند.

نماینده مردم آمل درمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس یازدهم برای حمایت از تولید از ابتدای سال ۱۴۰۰ مسائل مهمی را در دستور کار خود قرار داد ادامه داد: در بودجه سال ۱۴۰۱ نیز منابع خوبی شامل در حمایت از شرکت‌های دانش بنیان اختصاص داده شده است.

کشور با درآمدهای غیرنفتی اداره می‌شود

حاجی پور دربخش دیگری درپاسخ به این پرسش خبرنگار مهر که سال ۱۴۰۱ از نظر بهبود وضعیت معیشتی برای مردم پیش خواهد رفت، گفت: متأسفانه درچند سال اخیر به علت فشارهای زیاد اقتصادی ناشی از تحریم‌های ظالمانه و درآمدهای کم دولت از فروش نفت که پولی هم وارد کشور نمی‌شد، مردم در وضعیت فشار شدید اقتصادی قرار داشتند.

وی اضافه کرد: البته دولت همه برنامه‌ها و اقدام‌های جاری و عمرانی کشور را با توجه به درآمدهای کم صادرات نفتی، حول محور درآمدهای غیرنفتی بسته و دراین مسیر نیز مجلس هم در حمایت از دولت همراهی داشته است.

نماینده مردم آمل درمجلس شورای اسلامی همچنین دربخش دیگری با اشاره به اینکه دولت درهمین مدت وبرای جبران برخی کسری‌ها پیشنهادهایی را به مجلس ارائه می‌کرد، افزود: دربرخی مواقع انصافاً نمایندگان مجلس جلوی برخی از لوایح دولت که واقعاً تصویب آن به ضرر مردم بوده ایستادگی کرده ورای مخالفت دادند.