به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر ترموود فرآیندی است که در طی آن چوب برش خورده با تجهیزات خاصی در یک زمان حدودآ ۷۲-۴۸ ساعته فرآروری شده و تولید میگردد.
تاریخچه ساخت ترموود
کشورهای اسکاندیناوی به دلیل دارا بودن منابع بسیار زیاد چوب و جنگل در طی قرون متمادی کاربردهایی فراوانی برای استفاده از انواع چوب ایجاد کرده بودند.کشورهای منطقه اسکاندیناوی بعنوان مرکز اصلی وایکینگها با تجربهای که در ساخت کشتی داشتند آرام وپیوسته به این نتیجه رسیدند که چوبهایی که به شکل تقریبآ نیم سوز هستند دارای استحام و دوام بالایی در ساخت کشتی هستند.
این استحکام و دوام شامل مقاومت در برابر حشرات جونده مانند موریانه و کپک زدگی و ماندگاری بیشتر در برابر نمک موجود در آب دریا میشد.
تا سال ۱۹۳۰ تحقیقات زیادی به صورت آزمایشگاهی بر روی نیم سوز کردن چوب شروع شد و نتیجه آن ساخت ترموود در سال ۲۰۰۰ میلادی به شکل کلربردی, سیع وصنعتی بود که در جهان به چوبهای تیمار شده یا تیمار حرارتی چوب معروف گشت.
انواع ترموود چیست؟
ترموووود بر اساس دو گونه درختی در مجموع تعریف میشوند که شامل:
۱- نرم چوبها:
۲- سخت چوبها:
سخت چوبها راست بافت هستند و سختی بسیار بالایی دارند واز لحاظ دانسیته وچگالی و وزن بالاتر از نرم چوبها قرار دارند و بیشتر از درختان پهن برگ هستند. کاربرد آنها نیز متفاوتتر از نرم چوبها هستند.معروفترین گونه آنها نیز درخت زبان گنجشک و بلوط و گردو هستند.
روش ساخت ترموود
در تولید ترموود سه مرحله اصلی وجود دارد که به ترتیب توضیح میدهیم.
۱- در مرحله اول الوار خام چوب وارد دستگاه ترموود شده و در خلآ و بدون وجود اکسیژن جهت جلوگیری از آتش سوزی عملیات ساخت آغاز شده و چوب آرام حرارت میبیند تا به ۱۰۰ درجه سانتی گراد برسد. در این مرحله تمامی چربی چوب از بین رفته و دمای داخلی دستگاه کاهش پیدا میکند.
۲- دوباره حرارت را بالا می برن تا به ۱۸۰ درجه سانتی گراد برسد و در این مرحله به وسیله بخار آب و برای جلوگیری از ترک خوردگی الوارهای داخل محفظه را مجددآ کاهش میدهند تا به صد درجه برسد. در این مرحله تمامی زنجیرههای قندی داخل چوب از بین میرود و رطوبت چوب به صفر میرسد.
۳- در مرحله آخر چوب را تا ۲۰۰ درجه حرارت میدهند و بسته به این که چه نوع ترموودی ساخته شود
(THERMO-S THERMO-D) دما را حدود ۱۰ ساعت بر روی ۲۱۰ درجه یا ۲۰۰ درجه ثابت نگه میدارند تا مغز چوب هم ترمو شده و سپس در زمان کاهش دما به وسیله بخار آب رطوبت چوب را بین ۶ تا ۸ درصد حفظ میکنند.
ترمووود بر اساس میزان حرارت وارد شده بر آن به دو نوع تقسیم میشود:
1- THERMO-S
2- THERMO-D
THERMO-S دمای وارد شده بر چوب بین ۱۸۵ درجه سانتی گراد تا دویست درجه میباشد و در ۲۰۰ درجه به مدت ۱۰ ساعت میماند و بعد ترموود خارج شده از دستگاه به THERMO-S معروف میشود .S مخفف STABLE به معنای ثبات و پایداری میباشد.
در THERMO-D حرف D به معنای دوام بالا و از لغت DURABLE میباشد.در این نوع ترموووود به مدت ده ساعت در داخل دستگاه ترمووود در حرارت بالای ۲۰۰ درجه سانتیگراد تا ۲۲۰ درجه مانده و سپس خارج میشود.این نوع ترموود دارای دوام بالاتری میباشد و کاربرد بیشتری و عمومیتری دارد. و در محیطهای بیرونی از این نوع چوب ترمو استفاده میشود.
جهت دریافت مشاورههای کارشناسی و برآورد رایگان پروژههای خود با شرکت ترمووود بست چوب, قدیمی ترین واردکننده انواع ترموود فنلاندی و نمایندگی فعال شرکتهای معتبر در فنلاند و استونی تماس بگیرید.
۰۹۱۲۲۹۸۷۳۴۲
۰۹۹۰۳۷۳۲۳۸۰
این مطلب یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد