اسکندر مؤمنی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه در ۴۰ سال گذشته به اندازه کافی به موضوع پیشگیری از اعتیاد پرداخته نشده است، گفت: در ۴۰ سال گذشته در حوزه مقابله در زمینه اعتیاد و توزیع مواد مخدر تلاشهای خوبی در کشور انجام شده اما در حوزه پیشگیری به اندازه حوزه مقابله تلاش نکردهایم و عقبماندگی داریم.
وی ادامه داد: برای همین هم طرح «یاریگران زندگی» را اجرا کردیم تا در این طرح به صورت عینی هم مقابله داشته باشیم و هم با کمک خانوادهها، نهادهای فرهنگی، گروههای تأثیرگذار و … تلاش کنیم تا در جوانان قدرت «نه گفتن» را ایجاد کنیم.
باید تلاش کنیم افراد به سمت اعتیاد نروند
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: تمام تلاش ما باید بر این باشد تا افراد به سمت اعتیاد نروند که مراحل بعدی مانند جمعآوری و درمان معتادان را هم کاهش دهیم.
به گفته مؤمنی، وزارتخانههای ورزش و جوانان و آموزش و پرورش باید در خصوص پیشگیری از اعتیاد تلاش کنند.
اعتیاد در بانوان کمی افزایش داشته است
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه در سال گذشته اعتیاد بانوان افزایش داشته است یا خیر؟ گفت: کمی افزایش اعتیاد بانوان را داشتهایم اما همچنان کمتر از یک درصد معتادان کشور بانوان هستند.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: در مقایسه با آمارهای جهانی و کشورهای منطقه، ایران زنان معتاد کمتری دارد.
تلاشهای جمهوری اسلامی در مبارزه با مواد مخدر کم نشده است
مؤمنی گفت: زنان معتاد متجاهر در اولویت ما هستند، دو مرکز برای نگهداری و درمانشان راهاندازی شده و به زودی هم یک مرکز دیگر برای درمان آنها راهاندازی میشود.
وی اظهار کرد: علیرغم اینکه تحریمهای ظالمانه را متحمل میشویم و در شرایط کرونایی هم هستیم به اذعان سازمان ملل تلاش جمهوری اسلامی در راه مبارزه با مواد مخدر کم نشده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: نیازی به تقدیر و تشکر زبانی نداریم و سازمانهای بینالمللی به ایران کمک کنند تا جوانان خودشان از شر مواد مخدر در امان باشند.