شهرام احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ماهی قرمز در شرایط سخت قادر به زندگی است و خود را با شرایط جدید سازگار میکنند، اظهار کرد: این ماهیها طیف وسیع دما، PH و شوری آب را تحمل میکنند و در برابر غلظت پایین اکسیژن و آلودگی آب مقاوم هستند.
وی با اشاره به اینکه این ماهیها گونههای غیر بومی هستند، عنوان کرد: با رها سازی این ماهیها در رودخانهها و تالابها اکوسیستم استان برهم میخورد.
مدیر کل محیط زیست چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه این ماهیها با مصرف اکسیژن و غذای موجود در رودخانهها موجب از بین رفتن گونههای بومی میشوند، تصریح کرد: ماهی قرمز میتواند عوامل بیماری زا همچون انگل و قارچ را به محیط زیست انتقال دهد.
احمدی ادامه داد: این ماهیها همه چیز خوار هستند و گاهی اوقات تخم ماهیهای بومی، مواد آلی موجود در آب و گیاهان آبزی را میخورند.
وی افزود: شهروندان میتوانند ماهیهای قرمز خود را در آبهایی همچون استخرهای کشاورزی و حوضها که به رودخانهها متصل نیستند رها سازی کنند.
مدیر کل محیط زیست چهارمحال و بختیاری با اشاره به رسم رها سازی سبزه در رودخانهها و تالابها، گفت: این رها سازی میتواند بیماریهای مختلفی را وارد اکوسیستم کند بنا بر این مردم باید از این کار جدا خودداری کنند.
احمدی به حضور شرکتهای تولید «ورمی کمپوست» در مناطق مختلف استان در روز طبیعت اشاره کرد و ادامه داد: این شرکتها سبزهها را جمع آوری میکنند تا با این کار علاوه بر جلوگیری از ورود خسارت به محیط زیست، کود مورد نیاز کارگاههای تولیدی قارچ استان را نیز تولید کنند.