به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان نظام صنفی رایانهای کشور از آمادگی برای پیاده سازی نظام ممیزی و رتبهبندی مراکز داده در راستای توسعه سطح خدمات به بانکها، صنایع و شرکتهای مشمول اصل ۴۴ با هدف شناسنامهدار کردن و ارتقا کیفی خدمات دیتاسنتر با همکاری سازمان فناوری اطلاعات ایران، خبر داد.
مراکز داده یا همان دیتاسنترها یکی از زیرساختهای مهم توسعه کشور در بستر فناوری اطلاعات و ارتباطات است و در بیان اهمیت آن، همین بس که در تقویم جهانی روزی به نام «روز جهانی مراکز داده» ثبت شده و هدف از این نامگذاری، شناساندن مراکز داده به عنوان کارخانههای داده در جهان است.
صنعت مراکز داده و ارائه خدمات مرتبط با آن، نه تنها در توسعه کشورها نقش بسیار مهمی دارد، بلکه خود نیز بستری برای اشتغالزایی و بهرهوری اقتصادی است؛ از همین رو سازمان نظام صنفی رایانهای کشور در تلاش است با تبیین جایگاه این صنعت، به رشد و توسعه بستر ارائه خدمات این حوزه کمک کند.
بهرام زاهدی دبیر کمیته مرکزی نظام ممیزی و رتبهبندی مراکز داده در سازمان نظام صنفی رایانهای کشور در این باره گفت: با توجه به اهمیت و ضرورت برنامهریزی در حوزه مراکز داده، سازمان نظام صنفی رایانهای با اتکا به توان فنی و اجرایی خود و به صورت کاملاً استاندارد، نظاممند و منطبق با قوانین جاری کشور، از حدود سه سال قبل پروژهای ملی با مساعدت و همیاری مستقیم سازمان فناوری اطلاعات ایران به عنوان مجری، مصوبه ۲۴۷ را کلید زد تا بتواند در اکوسیستم فناوری اطلاعات و ارتباطات، یک نظام اجرایی منسجم و معتبر برای رتبهبندی مراکز داده داشته باشد.
وی با اشاره به ویژگیهای فنی نظام طراحی شده توسط سازمان نصر افزود: بر اساس مدل مفهومی طراحی شده، این نظام علاوه بر اینکه کاملاً با استانداردهای جهانی «ایزو» منطبق است، معیارها و استانداردهای اصلی و مهم مراکز داده در جهان را متناسب با شرایط کشور، داخلیسازی کرده و با در نظر گرفتن تمامی وظایف، مسئولیتها، ذینفعان و همچنین تضاد منافع احتمالی، الگویی موفق را در داخل کشور پیادهسازی کرده است.
زاهدی با بیان اینکه در سال گذشته و در آغاز کار یک فراخوان موردی برای مراکز آموزشی و مدرسان مورد نیاز منتشر شد، گفت: مراحل ارزیابی مقدماتی این فراخوان طی شده و دبیرخانه نظام ممیزی و رتبه بندی، در حال انجام ارزیابیهای میدانی برای نهاییسازی احراز صلاحیت آنها است و تلاش میکنیم این کار در بهار ۱۴۰۱ تکمیل شود.
وی توضیح داد: بر اساس برنامهریزی انجام شده، فراخوان عام برای احراز صلاحیت مراکز آموزشی و مدرسان نیز جزو برنامههای نظام ممیزی و رتبهبندی مراکز داده در ۶ ماه اول سال جاری اعلام میشود. همچنین دبیرخانه نظام ممیزی و رتبهبندی مراکز داده با توجه به برنامههای توسعهای در سال جاری، فراخوان عام (بدون محدودیت زمانی) برای احراز صلاحیت ممیزان جدید را منتشر خواهد کرد.
دبیر کمیته مرکزی نظام ممیزی و رتبهبندی مراکز داده در سازمان نظام صنفی رایانهای کشور افزود: تلاش میکنیم با افزایش توان فنی این حوزه و با استفاده از توانمندیهای مراکز آموزش تخصصی و مدرسان مربوطه در کشور به خصوص سازمان نصر، گستره ارائه خدمات این نظام تخصصی را توسعه داده و صنعت مراکز داده کشور را از نظر کیفی به سطح بالاتری برای ارائه خدمات ممیزی ارتقا بخشیم.
زاهدی تصریح کرد: در سال جاری و در راستای توسعه شبکه ملی اطلاعات، نظام ممیزی و رتبهبندی مراکز داده با همیاری و مساعدت سازمان فناوری اطلاعات و حمایت و پشتیبانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، رتبهبندی سایر مراکز داده موجود در کشور مانند مراکز داده شرکتهای مشمول اصل ۴۴، مراکز داده بانکها و همچنین مراکز داده شرکتهای صنعتی و سایر صنایع را در برنامه خواهیم داشت. به زودی نیز فعالیتها و اقدامات جدیدی برای شاغلان و فعالان مجموعه صنعت مراکز داده، اطلاعرسانی میشود.
وی گفت: با توجه به زحمات فراوانی که مرحومه مهندس «آزاده داننده» در سه سال گذشته برای پیریزی و طراحی ساختار نظام ممیزی و رتبه بندی مراکز داده و عملیاتیسازی آن در کشور انجام دادند با پیشنهاد سازمان نصر و تصویب کارگروه راهبری نظام ممیزی و رتبه بندی مراکز داده، عنوان این طرح به «نظام ممیزی و رتبه بندی مراکز داده-طرح آزاده» تغییر یافت تا نام و یاد ایشان همواره در طول روند اجرایی این طرح زنده و ماندگار باقی بماند.