رئیس جهاد دانشگاهی گفت: متخصصان و مهندسان جهاد دانشگاهی آمادگی تولید قطارهای پرسرعت بین‌شهری را دارند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جهاد دانشگاهی،
دکتر حمیدرضا طیبی رئیس جهاددانشگاهی در حاشیه بازدید وزیر کشور از پروژه قطار ملی بابیان اینکه یکی از فلسفه‌های اصلی تشکیل جهاددانشگاهی تولید فناوری‌های مورد نیاز کشور از طریق انجام تحقیقات کاربردی و پیگیری تجاری‌سازی آنها به شما می‌رود گفت: در همین رابطه فعالیت‌هایمان را در زمینه‌هایی فنی مهندسی، پزشکی، کشاورزی و علوم انسانی و اجتماعی ساماندهی کردیم و سعی کردیم در هر کدام از آنها چندین فعالیت شاخص داشته باشیم.

رئیس جهاددانشگاهی با بیان اینکه اقدامات در زمینه پزشکی را با «درمان ناباروری با اتکا به سلول‌های بنیادی» آغاز کردیم که این موضوع، اقدامی بی‌نظیر در مقیاس جهانی به‌حساب می‌آید گفت: دامنه فعالیت جهاددانشگاهی در حوزه پزشکی را گسترش داده‌ایم؛ در حال حاضر، به مسائلی مانند ژن‌درمانی و ویروس درمانی توجه کرده‌ایم. همچنین توجه به درمان بیماری‌های صعب‌العلاج که موضوعی نو در علم پزشکی به‌حساب می‌آید، در دستور کار این نهاد قرارگرفته است.

وی بابیان اینکه در حوزه فنی مهندسی نیزبا توجه به اینکه یک کشور نفت‌خیز به شمار می‌رویم یکی از زمینه‌های فعالیت را صنعت نفت قراردادیم افزود: در این صنعت فناوری‌های بسیار خوبی را تولید کردیم که ازجمله آنها می‌توان به دکل‌ها و مته‌ها های حفاری اشاره کرد.

رئیس جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه از دیگر زمینه‌های خوب فعالیت ما ترکیبی از برق و مکانیک بود عنوان کرد: با توجه به اینکه صنعت ریلی، مترو و قطار شهری و بین‌شهری به‌سرعت در کشورمان درحال‌توسعه بود تصمیم گرفتم بر روی پیشرفته‌ترین بخش این صنعت ( سیستم رانش) که می‌دانستیم دیگران نمی‌توانند به آن ورود کنند ، فعالیتمان را آغاز کردیم.

طیبی بابیان اینکه با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حد پایلوت فعالیتمان را در این بخش آغاز کردیم ادامه داد: در زمان تصویب برنامه ششم با پیشنهاد جهاددانشگاهی در زمینه تولید قطار ملی با ۸۵ درصد بومی‌سازی و ساخت آب‌شیرین‌کن‌ها با ۷۰ درصد تولید داخلی موادی را در این برنامه به تصویب مجلس شورای اسلامی رساندیم که خوشبختانه با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و حمایت جهاددانشگاهی و تأمین منابع این پروژه تعریف شد.

رئیس جهاددانشگاهی بابیان اینکه در این پروژه یک رام قطار هفت واگنه مترو ساخته شد گفت: بدنه قطار توسط واگن سازی تهران، سیستم رانش توسط جهاددانشگاهی و سایر بخش‌ها توسط دیگر شرکت‌های ایرانی ساخته شد و حداکثر طی ۱۸ ماه توانستیم آن را به بهره‌برداری برسانیم که هم‌اکنون در حال انجام تست‌ها و استانداردهای حرکت آن هستیم که به دلیل کمبود امکانات تست‌ها کمی طولانی تر شده است و امیدواریم در خرادماه آماده مسافر گیری شود.

وی بابیان اینکه خوشبختانه امروز تولید قطار ملی مورد تائید وزیر محترم کشور قرار گرفت ادامه داد: کشور ما در شرایطی قرار دارد که در بعضی زمینه‌ها که اقتصادی است باید خودکفا شود و جهاددانشگاهی تعداد زیادی از فناوری‌ها را انتخاب کرده است و تعداد بسیاری از آنها به نتیجه رسیده و تعدادی نیز در حال نتیجه گرفتن است که امیدوارم امسال هم سه تا چهار پروژه بزرگ دیگر را شروع کنیم.

طیبی بابیان اینکه یکی از پروژه‌هایی که علاقه‌مند هستیم آنها را انجام دهیم قطارهای پرسرعت بین‌شهری است تا فاصله بین شهرها با سرعت بیشتری طی شود گفت: سرعت عمومی این قطارها در جهان ۳۰۰ کیلومتر در ساعت است و ما این توانایی راداریم که حداکثر ظرف مدت ۱۸ ماه بتوانیم یک رام قطار سه واگنه را با سرعت ۳۰۰ کیلومتر در ساعت بسازیم، البته ریل‌های کشورمان توان ۲۰۰ کیلومتر سرعت رادارند که می‌توان پروژه را با همین سرعت آغاز کرد.

وی بابیان اینکه مجموعه جهاددانشگاهی می‌خواهد بگوید که توان انجام کارهای بزرگ در کشور وجود دارد و این نهاد به سهم خود توانسته است فناوری‌هایی را تولید کند که جز دانش روز دنیا به شمار می‌روند و موردنیاز کشورمان هستند گفت: اگر حمایت‌ها وجود داشته باشد حداکثر طی دو برنامه پنج‌ساله در کشور می‌توانیم به همه اهداف و نیازها دست‌یابیم که در این صورت جوانان این کشور همه صاحب شغل آبرومند و متناسب با شأن و منزلت خواهند شد و حتی آن‌هایی که مدرک‌های غیر مرتبط دارند نیز با آموزش مهارتی می‌توانند شغل موردنظر را پیدا کنند، اما به شرطی که از ظرفیت داخلی استفاده شود و کار را نیز به کاردان‌ها سپرده شود.

به گزارش مهر، وزیر کشور در این بازدید ضمن شرکت در تست سرعت قطار مترو ملی، فرایند داخلی سازی، امنیت، کسب استاندارها و زمان مسافر گیری و استفاده و تولید انبوه این قطار را جویا شد.