به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دکتر حمیدرضا خانکه در دیدار نوروزی جمعی از کارکنان، اعضای هیات علمی و مدیران با هیات رئیسه دانشگاه که در سالن اجتماعات احمدی روشن برگزار شد، سال گذشته را سال سختی برای مردم کشورمان و مردم دنیا دانست، چرا که مردم در رنج بیماری و فشار اقتصادی بودند ولی گذشت، خوشبختانه انتخابات داشتیم و بعد از آن تیم دکتر رئیسی با روحیه انقلابی، ایجاد تحول، تامین عدالت و اشتغال در کشور آمد.
وی افزود: تیم جدید تلاش خوبی کردند و انرژی خوبی از خود گذاشتند و اتفاقات خوبی هم افتاد و پیش آگهی آن هم، این است که اتفاقات خوب هم در آینده رقم خواهد خورد.
خانکه افزود: در دانشگاه هم اتفاقات خوبی طی سالها افتاده، دانشگاه وارد سی امین سال فعالیت خود می شود، این دانشگاه با فلسفه مرجعیت توانبخشی، سلامت اجتماعی و سلامت روان تاسیس شده و در این حوزه ها خدمات بسیاری انجام شده و همانطور که اخیرا به مقام عالی وزارت گفتم، بهبود خدمات و بهبود استانداردهای توانبخشی و حتی ادبیات توانبخشی در کشور، متاثر از فعالیت های این دانشگاه است.
وی تصریح کرد: فعالیت های دانشگاه در زمینه تولید شواهد علمی و تربیت نیروی انسانی متخصص و فارغ التحصیلانی که در کشور فعالیت می کنند، و در کنار سازمان بهزیستی و جمعیت هلال احمر، سهمی در سیاستگذاری حوزه توانبخشی و سلامت اجتماعی داشته است، اما بنظر می آید که باید کارهای جدیدی را در برنامه های خود داشته باشد.
رئیس دانشگاه علوم توانبخشی گفت: سال جاری باید سال تحول باشد، مقام معظم رهبری هر سال نامگذاری برای سال جدید دارند و براساس آن، جریانی در کشور آغاز می شود، امسال نیز سال تمرکز بر فعالیت های دانش بنیان، تولید و اشتغالزایی است.
وی افزود: وقتی می گوییم دانش بنیان، یعنی هرچه تولید می شود مبتنی بر دانش بومی باشد، که این دانش بومی حمایتش بکند، در مرحله دوم باید این دانش ایجاد تولید بکند و در نهایت، این دانش باید اشتغال ایجاد کند. ما بیش از هرچیز نیاز به اشتغال جوانهایمان داریم، اما اشتغالی که مبتنی بر تولید، مبنی بر دانش فنی باشد و برای کشور ایجاد ثروت و سرمایه بکند، بنابراین براساس نامگذاری مقام معظم رهبری و سخنان رئیس جمهوری، تلاش مسئولان کشور بر این موضوع تمرکز دارد که امسال، سال تحول و حرکت باشد.
خانکه تاکید کرد: دانشگاه ما نیز باید تحول در حوزه های مختلف ایجاد کند و هر چند که در هر حوزه تاکنون فعالیت های خوبی انجام شده، اما کافی نیست. ما در حوزه درمان، نیاز داریم که تحولات چشمگیر در مراکز درمانی تابعه داشته باشیم.
وی نگاه به مراکز درمانی وابسته به دانشگاه را صرفا ایجاد درآمد ندانست و گفت، بلکه ما یک مرکز آموزشی و پژوهشی هستیم ، و بنظر می آید که ما باید از ظرفیت های موجود استفاده کنیم تا کمی از هزینه های مراکز جبران بشود و خدمات خوبی ارائه بشود.
رئیس دانشگاه علوم توانبخشی افزود: در حوزه آموزش، دارای ۲۲ دپارتمان اصلی و یک دپارتمان مجازی هستیم و در دو سال کرونا، برغم آنکه دانشجویان آمده اند، آموزش ها را دریافت کرده و فارغ التحصیل شده اند، اما مانند سایر دانشگاه ها رکودی در آموزش حاکم بوده، مراکز ما زیاد پذیرا نبودند، انتظار داریم که معاونت آموزشی با کمک همه گروه های آموزشی، حمایت کنند تا دانشجویان زودتر فارغ التحصیل بشوند و عقب ماندگی آموزشی جبران بشود و اگر مهارت بالینی دریافت نکردند، شرایط مهیا شود تا دریافت کنند.
وی گفت: ما به رشته های بین رشته ای نیاز داریم، نیاز به افزایش ظرفیت دانشجو و نیاز به حضور بیشتر اساتید در مراکز درمانی و نیاز به ارتباط بیشتر اعضای هیات علمی با دانشجویان داریم.
خانکه ابراز امیدواری کرد که اساتید بتوانند دانشجویان را به سمت فعالیت های پژوهشی سوق بدهند تا منجر به فناوری شود، گروه های آموزشی با مراکز تحقیقاتی ارتباط بیشتری برقرار کنند، و ما ان شاء الله بتوانیم در کنار آموزش و پژوهش، تحولی هم در حوزه دانش بنیان که فرمایش مقام معظم رهبری است، داشته باشیم.
وی افزود: از امروز دفتر تحول در دانشگاه فعال شده است که به دستور وزیر، کار خود را برای ایجاد تحول در بخش های مختلف دنبال کند. ارتباط بیشتر با دانشجویان و اساتید، ارتقای کیفیت آموزشی و سعی کنیم پایان نامه ها و تحقیقات دانشجویی ما به سمت نیازهای مردم حرکت کند و با حضور در مراکز درمانی، نقاط ضعف و قوت را هم شناسایی کرده و شاهد ارتقا در مراکز باشیم.
رئیس دانشگاه علوم توانبخشی به عملکرد حوزه پژوهش اشاره کرد و گفت: معاونت پژوهشی برنامه خوبی دارد، امسال بنا به فرمایش مقام معظم رهبری، سال پژوهش است و پژوهش باید متفاوت کار کند، حوزه فناوری ورود پیدا کند و دانش بنیان را توسط اساتید گسترش بدهیم، اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی ما باید به فناوری ورود پیدا کنند.
وی افزود: در حوزه تجهیزات توانبخشی، مردم واقعا گرفتارند و جامعه ای که بیش از ۱۰ درصد آن سالمندند و بیش از ۳۰ درصد نیازمند خدمات توانبخشی و معلول دارد، برای رفع نیازهای اولیه خود مشکل دارد و نیاز به تجهیزاتی دارد که باید یا با الگوی خارجی تولید بشود و یا ما متناسب با بوم خودمان تولید کنیم. بنابراین در حوزه پژوهش هم باید شاهد تحول باشیم .
خانکه گفت: انتظار ما و دستور وزیر بهداشت، تاسیس پژوهشکده هاست. قصد داریم پژوهشکده های «سلامت اجتماعی» و «سیاستگذاری توانبخشی» را امسال راه بیاندازیم . دانشگاه باید مرجعیت خود را در سیاستگذاری توانبخشی، سیاستگذاری در سلامت اجتماعی و سلامت روان داشته باشد و وقتی این اتفاق می افتد که پژوهشکده ها و گروه های آموزشی در کنار هم کار کنند، تولید شواهد کنند و این شواهد بدست ذینفعان برسد و آنان استفاده کنند.
وی با اشاره به حوزه دانشجویی گفت: باید تلاش شود تا مشارکت بیشتر دانشجویان جلب شود، انتظار است که این حوزه با حوزه های آموزش و پژوهش ارتباط بیشتری برقرار کند و اساتید ارتباط بیشتری با دانشجویان داشته و به خوابگاه ها سر بزنند. دانشجویان مانند بچه های ما هستند و بد نیست که به وضعیت آنان در خوابگاه ها نیز توجه داشته باشیم.
رئیس دانشگاه علوم توانبخشی افزود: ضمن آنکه دانشجویان دو سال کرونا را در دانشگاه حضور نداشتند، مشکلات و نگرانی هایی دارند، و لازم است که ما در کنارشان باشیم و کمک شان کنیم و در زمینه اشتغال به آنان کمک کنیم و زمان بیشتری را با آنان صرف کنیم. همکاران ما در حوزه ستادی نیز ان شاء الله پذیرای دانشجویان باشند، دانشجویان باید مهارت های اجتماعی را در دانشگاه بیاموزند، چون آینده سازان این کشور هستند.
خانکه افزود: حوزه توسعه دانشگاه نیز در سال گذشته با کمبود منابع مواجه بود و نتوانستیم خیلی از برنامه ها را اجرا کنیم، باید همکاران این حوزه تلاش کنند تا پروژه های عمرانی جلو برود، توسعه نیروی انسانی و در زمینه جذب هیات علمی، انتظار می رود هیات علمی جوان و پر انرژی، معتقد و انقلابی وارد دانشگاه بشود تا بتوانند گروه های ما را حرکت بدهند.