محققان در یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید پدهای پزشکی با خاصیت ضد میکروبی چندبرابری با فناوری نانو شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، شرکتی دانش بنیان با هدف ارتقای راندمان پدهای پزشکی در جذب خون، ایجاد خاصیت ضدمیکروبی، استحکام و جذب رطوبت اقدام به تولید پدهای پنبه‌ای حاوی درختسان (دندریمر) کرد تا از بروز مشکلات میکروبی و عفونی برای بیماران پیشگیری کند.

پانسمان با هدف تسهیل بهبودی زخم، پیشگیری از عفونت، جلوگیری از خونریزی و حفظ رطوبت زخم و حفاظت از ناحیه آسیب دیده در برابر صدمات مکانیکی مانند ضربه یا خراش، انجام و در این فرآیند مواد شوینده و ضدعفونی‌کننده، به همراه چسب زخم، پنبه و گاز استریل و پد، استفاده می شود.

پد لایه‌هایی از پنبه و گاز و یا پارچه‌ای دیگر است که قدرت جذب ترشحات را دارد و اغلب در معرض عوامل بیماری‌زا و میکروبی است. از این رو استفاده از یک وسیله جایگزین که مشکلات میکروبی و عفونی برای مصرف کنندگان ایجاد نکند، یکی از ضرورت‌های حوزه پزشکی است.

بر همین اساس یک شرکت دانش بنیان با همکاری ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اصلاح ساختار این پدها با استفاده از درختسان‌ها (Dendrimer)، که نوعی مولکول نانومقیاس و دارای ساختار متقارن، همگن و کروی سه بعدی هستند، راندمان پدهای پزشکی در جذب خون، ایجاد خاصیت ضدمیکروبی، استحکام و جذب رطوبت را افزایش داد.

دندریمرها دسـته‌ای از پلیمرهای پـرشاخه بوده که دارای تعداد زیادی گروه جانبـی هستند. پلی پـروپیلن ایمین و پلـی آمیدوآمین دو دندریمر پرکاربرد و دارای گروه انتهایی آمین هستند. این دندریمرها در محیط اسیدی پروتون جذب می کنند و بدین ترتیب، خواصی نظیر ضد میکروبی را از خود نشان می‌دهند.

با استفاده از این مولکول‌ها، خاصیت جذب پدهای پزشکی، متشکل از گازهای استریل، پنبه‌ها و باندها افزایش یافته و خاصیت آنتی باکتریال را به همراه دارد. پدهای های پنبه‌ای تولیدی این شرکت با به کارگیری این مولکول‌ها، بازده بالاتری در جذب خون را فراهم کرده است.

این محصول در جذب خون در عمل‌های جراحی و پوشاندن انواع زخم‌ها به منظور جذب خون و محافظت در برابر عفونت کاربرد دارد.