به گزارش خبرگزاری مهر، "محمد الحافظ ولد اسماعیل" وزیرمشاور در امورخارجی و مسئول اتحادیه مغرب عربی جمهوری اسلامی موریتانی که برای حضور در اجلاس حقوق بشر و تنوع فرهنگ ها به تهران سفر کرده است با "منوچهر متکی" وزیر امورخارجه کشورمان دیدار و گفتگو کرد.
متکی در این دیدار با اعلام اینکه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی موریتانی دارای مشترکات زیادی هستند گفت: دو ملت مسلمان و صلح دوست ایران و موریتانی علاقه مند به داشتن روابطی مبتنی بر منافع متقابل هستند که امیدواریم با گشایش سفارت خانه های دو کشور خواسته آنان تامین گردد.
وزیر امورخارجه کشورمان در این دیدار با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران محدودیتی برای روابط خود با موریتانی قائل نیست، توانمندی های جمهوری اسلامی ایران در بخش های مختلف اقتصادی خصوصا در صنعت نفت و گاز، اکتشاف نفت، اتومبیل سازی، ساخت ماشین آلات کشاورزی، دارو و بهداشت و درمان را تشریح و اعلام آمادگی نمود تا تجربیات کشورمان در این بخش ها در اختیار موریتانی قرار گیرد.
متکی پیشنهاد کرد : برای تعیین زمینه های همکاری میان دو کشور هیئتی اقتصادی بین دو کشور تبادل گردد.
محمد الحافظ ولد اسماعیل با ابراز خوشحالی از حضور در تهران و اجلاس حقوق بشر و تنوع فرهنگ ها، لزوم تعمیق مناسبات موریتانی با کشورمان را مورد تاکید قرار داد و با اعلام این نکته که ما خواهان بازگشت روابط به وضعیت سابق هستیم، افزود: موریتانی آمادگی کامل دارد تا از تجربیات ایران در ز مینه های مختلف صنعتی، کشاورزی استفاده نماید.
وی از سرمایه گذاران ایرانی دعوت کرد تا در موریتانی سرمایه گذاری نموده و در پروژه های مختلف اقتصادی آن کشور مشارکت نمایند.
امروز همچنین " سیوم مس فینگ" وزیر امورخارجه اتیوپی که برای شرکت در اجلاس حقوق بشر و تنوع فرهنگی به تهران سفر کرده است، با متکی وزیرامورخارجه کشورمان دیدار و گفتگو کرد.
متکی در این دیدار با تشکر از سخنرانی وزیرامورخارجه اتیوپی در این اجلاس، به حضور بیش از50 وزیر و 100 هیئت از کشورهای مختلف در این اجلاس اشاره کرد و گفت: در خصوص روابط دو جانبه مناسب است روش های اجرایی دنبال گردد تا اینکه موافقتنامه های جدیدی به امضا برسد.
متکی افزود: ما آمادگی داریم که زمینه خرید نفت توسط اتیوپی فراهم آوریم. در زمینه کشاورزی و صنعت آمادگی همکاری با اتیوپی را داریم . جمهوری اسلامی ایران امکانات خوبی برای اجرای پروژه های مختلف دارد . ما می توانیم همکاری های توسعه ای را در چارچوب ارائه خدمات فنی و مهندسی و اجرای پروژه ها در اختیار اتیوپی بگذاریم. ضمن اینکه در زمینه احداث نیروگاه برق، سد سازی و ساختمان از مقامات توانایی بسیار بالایی برخورداریم که امکان همکاری بیشتر میان دو کشور را در این زمینه ها فراهم می آورد.
سیوم مس فینگ با مهم خواندن برگزاری اجلاس حقوق بشر و تنوع فرهنگ ها در تهران، ایجاد یک مرکز دائم برای این اجلاس را ضروری خواند و افزود: این مرکز باید صدای کشورهای در حال توسعه را به گوش جهانیان برساند.
وزیرامورخارجه اتیوپی از گسترش همکاری های اقتصادی میان آن کشور و جمهوری اسلامی استقبال نمود و خواهان مشارکت کشورمان برای سرمایه گذاری در بخش کشاورزی آن کشور گردید.
سیوم مس فینگ اعزام هیئتی برای مذاکره پیرامون خرید نفت از ایران را مورد تاکید قرار دارد.