خبرگزاری مهر، گروه استانها- سیده سمیه رعد: جهادگر در لغت به معنای کسی است که در راه اعتقادات و باورهای خود و برای کسب رضایت الهی بدون هیچ چشمداشتی کار میکند. خدمت بی چشمداشت ضمیری پاک میخواهد و روحی بزرگ آن هم در دنیایی که با چرتکه انداختن محبت میکنند.
انسانهای خدوم با طبع بلند و صبور و مهربان که آگاهانه به دل مشکلات میروند در کشور ما کم نیستند. کافیست نگاهی به بحرانها بیندازید تا رد پای جهادگرانی را که در سیل، زلزله، طوفان و در نقاط صعب العبوری که شاید به سختی بتوان آنها را در نقشه یافت، ببینید. خدمتگزاران بی مزد و مواجبی که دیده نمیشوند اما کاری میکنند کارستان.
حقوقهای نجومی نمیگیرند و ردیف دولتی ندارند اما قلبشان یارای دیدن اشک کودکان و نگرانی کهنسالان را ندارد و با هر سختی که شده خود را به صحنه خطر میرسانند و خدمت میکنند تا رنجی در قلب محرومی باقی نماند و بسیاری از اوقات نیز جور بی مسئولیتی مسئولان را میکشند.
کار جهادی یکی از تأکیدات همیشگی مقام معظم رهبری به جوانان این مرز و بوم است. ایشان در سخنانی خطاب به گروههای جهادی و بسیج سازندگی میفرمایند: «جهاد خدمترسانی پیش از سود رساندن به گیرنده خدمت، به خود خدمترسان سود میرساند. دل کندن از بهرههای شخصی برای بهره رساندن به دیگران، دل را روشنی و ذهن و اندیشه را ارتقا و اراده را قوت می بخشد و فراتر از همه، رضای الهی را جلب میکند. این را با قول و عمل خود به کسانی که هنوز قدم در وادی خدمترسانی نگذاشتهاند، نشان دهید.»
ایشان همچنین بر لزوم بهره گیری از ظرفیت دستگاههای اجرایی توسط گروههای جهادی تاکید و تصریح دارند: «به ارتباط گروههای جهادی با یکدیگر و ارتباط آنها با دستگاههای قادر بر پشتیبانی بپردازید؛ بیآنکه دچار ارتباطهای اداری مرسوم و دست و پاگیر شوید» که این نکته مسئولیت سنگینی را متوجه جهادگران و مسئولان میکند که پا به پای هم برای رفع محرومیت در کشور و نیل به آرمانهای انقلاب مستضعفین گام بردارند.
توزیع ۲۱ هزار بسته معیشتی در قالب رزمایش جهاد نوروزی
سرهنگ احمد ابراهیمی، رئیس سازمان بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان با اشاره به اقدامات این سازمان در ایام نوروز گفت: بیش از ۲۱ هزار بسته معیشتی در قالب رزمایش جهادی نوروزی در سطح استان گیلان توزیع شده است.
وی تصریح کرد: دو هزار و ۷۰۰ پایگاه مقاومت بسیج با کمک گروههای جهادی و خیرین بستههای معیشتی را بین نیازمندان شناسایی شده در هر محله توزیع کردند.
جهادگران گرما و سرما و تعطیلی ندارند. آنها در هر شرایطی از استراحت و تفریح خود میزنند تا بلکه بتوانند گوشهای از مشکلات را رفع و رنجی از دل محرومان و نیازمندان بزدایند. گروههای جهادی استان گیلان نیز همانند سایر جهادگران کشور ایام نوروز ۱۴۰۱ به دل مناطق محروم و بعضاً صعب العبور رفتند تا هم به ندای رهبر و مقتدای خود لبیک گویند و هم با عمل به تکالیف دینی و انسانی خود یاریگر نیازمندان باشند.
آغاز شناسایی مناطق محروم از اسفند ماه
مسئول قرارگاه جهادی شهید رضی شرق گیلان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از دهم اسفند ماه کار شناسایی منطقه محروم مورد نظر خود را آغاز کردیم، گفت: مدرسه فرسودهای در یکی از روستاهای لاهیجان وجود داشت که از امکاناتی نظیر ساختمان محکم و سرویس بهداشتی محروم بود. بنا شد که در ایام نوروز این مدرسه را برای دانش آموزان این منطقه بازسازی و تعمیر کنیم.
معین جعفرنیا با اشاره به اینکه از روز چهارم فروردین کار مرمت این مدرسه را آغاز کردیم تصریح کرد: با استفاده از کمک خیران و همچنین بسیج دانشجویی استان کارهای عمرانی و همچنین فرهنگی و بهداشتی را در این منطقه انجام دادیم.
وی ادامه داد: در طول ایام تعطیلات، کل مدرسه را رنگ آمیزی کردیم و دیوار چینی سرویس بهداشتی نیز تقریباً کامل شده است و نیمکتها را نیز برای رفاه حال بیشتر دانش آموزان مرمت کردیم.
جعفرنیا با اشاره به سایر اقدامات انجام شده در این مدرسه بیان کرد: علاوه بر انجام اقدامات عمرانی، تاپ و سرسره نیز برای این مدرسه آماده شده تا محیط شادتری برای علم آموزان فراهم شود.
این جهادگر به برنامههای این گروه جهادی برای ماه مبارک رمضان نیز اشاره و بیان کرد: پخت و توزیع غذا بین نیازمندان و توزیع بستههای معیشتی به ویژه در ایام ولادت امام حسن مجتبی (ع) در دستور کار قرار دارد.
فعالیت گروههای جهادی تنها به کارهای عمرانی محدود نمیشود
مسئول قرارگاه جهادی شهید روستا نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه حدود ۱۵ سال است که در مناطق محروم فعالیت میکند، اظهار کرد: در طی این سالها گروههای جهادی و امدادی را به نقاط مختلف استان و حتی خارج از استان برای یاری رساندن به نیازمندان اعزام کردیم.
میثم شبرنگ با اشاره به اینکه فعالیتهای این گروه جهادی تنها به کارهای عمرانی محدود نمیشود و در سایر حوزهها نیز خدمت رسانی میکنند، بیان کرد: جهادگران ما در حوزه فرهنگی و اشتغالزایی نیز فعال هستند.
وی با بیان اینکه پس از دو سال وقفه ایجاد شده ناشی از شیوع کرونا برای حضور فیزیکی در مناطق محروم، به صورت محدود به برخی مناطق اعزام شدیم افزود: جهادگران نا در نوروز امسال با حضور در مناطق و روستاهای محروم شهرستان تالش به خانوارهای نیازمند خدمات دهی کردند.
شبرنگ تصریح کرد: در پی تحقیقات و بررسیهای انجام شده به خانوادهای برخوردیم که ۵ نفر در یک اتاق دو در سه زندگی میکردند و سقف منزل آنها نیز بر اثر باد و باران تخریب شده بود لذا با همت جهادگران توانستیم یک اتاق به همراه آشپزخانه و حمام را برای آنها مهیا کنیم.
این جهادگر افزود: کار تعویض سربندی منزل مذکور نیز انجام شده و مصالح نیز خریداری کردیم تا در ادامه ساختمان را برای این خانواده تکمیل و تجهیز کنیم.
۹۰ درصد اعضای قرارگاه جهادی شهید روستا دانشجو هستند
مسئول قرارگاه جهادی شهید روستا با بیان اینکه ۹۰ درصد افراد این گروه جهادی از دانشجویان هستند، بیان کرد: تا جایی که در توان ما باشد نیازمندی افراد را برطرف میکنیم و در صورت لزوم پیگیریهایی از سوی مسئولان نیز خواهیم داشت تا معضلات بیشتر راحت تر حل شود.
وی با بیان اینکه مدت دو سال است که در مناطق محروم شهرستان تالش حضور دارند، بیان کرد: با توجه به حجم نیازمندی مردم محروم ساکن در این مناطق همچنان به فعالیت و خدمات رسانی خود ادامه میدهیم.