به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، این ستاد اعلام کرد تا پایان اسفند ۱۴۰۰ در مجموع هزار و ۱۱۱ گواهینانومقیاس به محصولات و تجهیزات ساخت داخل اعطا شده است. «مواد اولیه» بیشترین سهم را در میان حوزههای صنعتی محصولات دارای گواهی نانومقیاس دارد.
براساس آخرین بهروزرسانی انجام شده در این پایگاه، حوزه «مواد اولیه» با ۳۰ درصد بیشترین سهم را در میان حوزههای صنعتی دارای گواهی نانومقیاس دارد. پس از آن، «عمران و ساختمان» با ۱۳ درصد، «خدمات و ملزومات صنعتی» با ۱۰ درصد، «دارو بهداشت و سلامت» با ۱۰ درصد و «کالای خانگی» با ۸ درصد قرار دارند.
تا پایان سال ۱۴۰۰، ۳۲۴ شرکت در حوزه فناوری نانو فعالیت داشتهاند که این شرکتها ۸۸۵ محصول نانو و ۲۲۶ تجهیز نانو را تولید و به بازار عرضه کردهاند. در مجموع فناوری نانو در بیش از ۱۵ حوزه صنعتی وارد شده که محصولات این صنایع تاکنون به ۴۵ کشور جهان صادر شده است.
آمار کل محصولات دارای گواهی نانومقیاس از سال ۱۳۸۷ تاکنون روند رو به افزایش داشته است و در این میان محصولات نانومقیاس سهم بیشتری نسبت به تجهیزات نانومقیاس دارد. تا پیش از سال ۱۳۹۴، تعداد تجهیزات نانومقیاس بیشتر از محصولات نانومقیاس در کشور بود که از این سال، محصولات نانویی گوی سبقت را از تجهیزات نانومقیاس ربوده و با شیب قابل توجهی پیشی گرفت.
ستاد توسعه فناوری نانو در راستای ایجاد شفافیت بازار محصولات نانو و به تبع آن ارتقای کیفی این محصولات و افزایش اعتماد مصرفکنندگان و نهایتا توسعه بازار مواد و محصولات نانو به محصولات حوزه فناوری نانو تاییدیه نانومقیاس اعطا میکند. این فرآیند از طریق واحد ارزیابی موسسه خدمات فناوری تا بازار (کریدور) انجام میشود.
نمودار گواهی نانومقیاس به محصولات نانو
گواهینامه نانومقیاس با اعتبار یکساله صادر شده و قابل تمدید است. همچنین در طول مدت اعتبار جهت اطمینان از ثبات مقیاس و خواص محصول تولیدکننده، بازرسیهای دورهای از شرکت انجام میشود.
حوزه های محصولات دارای نانومقیاس