سید علی فاطمی، در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به بسته بودن فهرست دارویی کشور در دوره قبلی مدیریت سازمان غذا و دارو، افزود: این موضوع باعث شد اقلام دارویی این فهرست دچار کمبود شود و در نتیجه این وضعیت به قاچاق دارو دامن زد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا لازم است همه داروهایی که در دنیا تولید میشود در فهرست دارویی کشور وارد شود یا خیر، تاکید کرد: ضرورتی ندارد همه داروهایی که در دنیا تولید میشود، وارد فهرست دارویی کشور شود. این اقدام، بار مالی زیادی به نظام سلامت کشور تحمیل میکند.
فاطمی در عین حال، مسائل اقتصادی را در باز شدن فهرست دارویی کشور دخیل دانست و گفت: تعداد زیادی از مردم و بیماران توان خرید داروهای گران قیمت را ندارند و از همین رو، کمیته تدوین فهرست دارویی ایران، ضرورتی نمیبیند همه داروهایی که در دنیا تولید میشود، وارد فهرست دارویی کشور شود.
وی در واکنش به وضعیت آن دسته از بیماران خاص و صعبالعلاج که نیازمند داروهایی هستند که در فهرست دارویی کشور نیست، گفت: دسترسی این بیماران به داروهای خارج از فهرست دارویی کشور، از طریق تهیه داروهای تک نسخهای پیش بینی شده که این مهم نیز بر عهده جمعیت هلال احمر است.
فاطمی ادامه داد: البته دسترسی به داروهای تک نسخهای، هزینه زیادی برای بیماران دارد. لذا، این وظیفه سازمان غذا و دارو است که بسنجد داروهای تک نسخهای وارد فهرست دارویی کشور شود که هزینه بیماران برای این دسته از بیماران کاهش یابد.
نایب رئیس انجمن داروسازان ایران تاکید کرد: دود بسته ماندن فهرست دارویی کشور به چشم بیماران میرود، زیرا همه مردم توانایی تهیه داروهای گران قیمت را ندارند و این مطالبهای است که نهادهای مردم نهاد و انجمنهای علمی پزشکی، باید از سازمان غذا و دارو پیگیر باشند و فشار بیاورند که داروهایی که اعضای این انجمنها استفاده میکنند، وارد فهرست دارویی کشور شود.