به گزارش خبرنگار مهر، مهران زینلیان بعد از ظهر دوشنبه در آئین کلنگ زنی نیروگاه شماره دو خورشیدی شرق اصفهان اظهار داشت: در استان اصفهان با توجه به خصوصیات این استان و کمبود منابع آبی رویکرد توسعه متوازن است.
وی افزود: باید در شرق اصفهان صنایع بومی و دانش بنیان توسعه پیدا کند که یکی از آنها نیروگاههای خورشیدی است، با کمال میل زمین برای نیروگاه خورشیدی اختصاص پیدا میکند.
معاون عمرانی استانداری اصفهان اضافه کرد: تمام مناطق که قابل واگذاری است انجام خواهد شد و نه تنها ۱۰ مگاوات اضافه کنیم بلکه تمام ۹۰۰ مگاوات که مدنظر بلندمدت است در اصفهان ایجاد شود.
زینلیان ادامه داد: اصفهان میانگین بالای روزهای خورشیدی و دمای بالا دارد و استفاده بالایی از برق دارد و اگر این نیروگاههای خورشیدی در اصفهان ایجاد شود فاصله تولید و مصرف کم میشود.
پتانسیل بالای اصفهان در انرژی خورشیدی
فریدالدین معصومی فعال حوزه نیروگاههای خورشیدی اظهار داشت: برنامه ما تولید ۹۰۰ مگاوات نیروگاه تا ۱۴۰۴ است که در بخشی از کشور ایجاد شود که میزان تابش آن قابل توجه است که این حالت در منطقه اصفهان، شمال فارس، جنوب یزد بالای پنج هزار مگاوات تابش در روز داریم که دو برابر کشوری است.
وی افزود: پروژه دوم جرقویه پنجمین پروژه ماست که در آن ۲۰ مگاوات نیروگاه به ۱۰ مگاوات قبل افزوده خواهد شد که مقرر است با تأمین زمین ۶ الی ۸ ماهه آماده شود تا در پیک استفاده در دسترس باشد.
لزوم نگاه بلندمدت انرژی
همچنین پیمانکار این نیروگاه خورشیدی اظهار داشت: یکی از ارکان مهم توسعه منطقهای و ملی و بخش حاکمیتی نگاه بلند و توجه به زیرساخت است.
وی افزود: حوزه انرژی در برق و آب در دو دهه آینده چالش اصلی خاورمیانه خواهد بود و در کشوری که ۳۰۰ روز آفتابی دارد و پتانسیل انرژی خورشیدی دارد طبیعی است این توجه شود.
حسینی ادامه داد: برنامه امسال ما ایجاد ۱۰۰ مگاوات نیروگاه است که عمده آن برای صنایع اصفهان از جمله فولاد، ذوب آهن و سیمان استفاده میشود، همچنین افق چهار ساله ۱۴۰۴ الزامی و ممکن است.
در حاشیه این برنامه مراسم کلنگ زنی دومین نیروگاه انرژی خورشیدی جرقویه انجام شد.