اردبیل - مدیرکل تبلیغات اسلامی اردبیل با تاکید بر همکاری دستگاه‌های اجرایی در فعالیت‌های فرهنگی گفت: توسعه فرهنگ دینی جامعه منوط به همکاری تمامی ادارات به ویژه شهرداری و شورای شهر است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام قاسم جعفرزاده پیش از ظهر چهارشنبه در نشست مشترک با شهردار و اعضای شورای شهر اردبیل در سخنانی، مبنای عقلانیت الهی را در ایجاد امید خیر و منفعت و ایمن بودن از شر و ضرر به مردم عنوان و اظهار کرد: هدف از این جلسه ایجاد ارتباط مستمر بین مجموعه شهرداری و شورای شهر با تبلیغات اسلامی است که مسائل فرهنگی را با همکاری همدیگر در جامعه بسط و گسترش دهیم.

وی بر ضرورت تغییر نگرش نسبت به فرهنگ دینی در شهرداری تاکید کرد و گفت: تغییر نگاه نسبت به فرهنگ دینی از ضروریات در شهرداری و شورای شهر و در مقابل تغییر نگاه به خدمات اجتماعی از طرف متولیان فرهنگی از جمله تبلیغات اسلامی ضروری است تا بتوان در فعالیت‌های امور فرهنگی و اجتماعی توازن ایجاد کرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل، شهرداری را عامل مهم در سند تحول جامعه کلان شهرها عنوان کرد و افزود: سرنوشت شهر در امور اجتماعی و پیشرفت و آبادانی به دست شهرداری است و باید در اجرای مسئولیت‌ها و عمل به تعهدات خود مصمم باشند.

حجت الاسلام جعفرزاده خاطرنشان کرد: اگر انقلاب اسلامی به گوش جهانیان رسیده، به برکت خون شهدا و جان فشانی جوانان هشت سال دفاع مقدس بوده که وجبی از خاک ایران اسلامی را به بیگانگان نداد و این رشادت مبتنی بر فرهنگ شیعه است و اکنون مسئولین نظام باید بر این امر واقف باشند که جایگاه و مسئولیتی که دارند چندین شهید در این راه تقدیم شده تا جامعه بر پایه فرهنگ دینی اداره شود.

وی توجه شایسته به مناسبات دینی و فرهنگی را در فضای شهر ضروری دانست و اظهار کرد: گرامی داشت مناسبت‌های نباید تنها به نصب بنر و بیلبورد منحصر شود و باید تغییر بنیادین در نگاه به عرصه فرهنگ دینی صورت گیرد چون دشمن شبانه روز در صدد ضربه زدن به هویت دینی و انقلابی است که در رأس این هجمه‌ها مسئولین و متولیان امور جامعه قرار دارد و باید با شور و نشاط بخشی به برنامه‌ها و مناسبات فرهنگی و دینی فضای جامعه را به سمت امیدبخشی سوق داد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل ضمن تشکر از مجموعه شهرداری اردبیل در برگزاری مراسم‌های بزرگ در احیای آئین‌های مذهبی و فرهنگی، عنوان کرد: شهرداری و شورای شهر اردبیل با برگزاری مراسم استقبال از ماه رمضان و تجلیل از نخبگان قرآنی، استقبال از ماه محرم، همایش مداحان و شعرای آئینی در دهه فجر، تأمین ملزومات عزاداری تاسوعا و عاشورا، حمایت و پشتیبانی از مراسم‌هایی که در راستای تجلیل از نخبگان فرهنگی از جمله مداح شهیر کشوری مرحوم مؤذن زاده اردبیلی و همچنین حاج تمدنی و برپایی موکب و ایستگاه‌های صلواتی، از برنامه‌های شایسته شهرداری در ایام و مناسبات ملی و مذهبی است که همه ساله با گستردگی بی نظیری برگزار می‌شود.

حجت الاسلام جعفرزاده به اجرای پویش «ماه امید» همزمان با سراسر کشور در استان اردبیل خبر داد و گفت: امید و انگیزه راه نجات بشریت در برهه‌های مختلف زندگی است و اکنون دشمن با روش‌های مختلف در صدد ایجاد ناامیدی در مردم و تلاش برای تزلزل در بنیان انقلاب است و در این میان با تاکید مقام معظم رهبری ماه رمضان امسال با شعار «ماه امید»، همگان در اجرای برنامه‌های امید بخش و تزریق انگیزه و شوق زندگی در مردم تلاش می‌کنیم تا دشمنان را در رسیدن به نقشه شوم خود ناکام گذاریم.

وی بر فضا سازی تبلیغی در شهر با موضوع «ماه امید» تاکید کرد و گفت: بایستی جملات مرتبط با امید و انگیزه و تلاش برای پیشرفت جامعه، توسط شهرداری طراحی و در میادین شهر نصب شود و علاوه بر این اجرای دقیق مسئولیت‌ها و ارتباط مستمر با مردم و رسیدگی به مشکلات آنان می‌تواند امیدواری را در جامعه افزایش دهد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی اردبیل گفت: اداره کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل به دنبال آرم نیست بلکه به دنبال آرمان است تا برنامه‌های فرهنگی با وحدت نظر در تحقق تمدن اسلامی اجرا شود و در این راستا همکاری و همفکری مجموعه شهرداری بیش از سایر ادارات می‌تواند در رفع آسیب‌های اجتماعی و رسیدن به اهداف فرهنگی مؤثر و راهگشا باشد.

حجت الاسلام جعفرزاده به تفاهم نامه فی مابین تبلیغات اسلامی و شهرداری اشاره کرد و یادآور شد: این تفاهم نامه در ۱۲ بند در قالب بهره گیری از ظرفیت‌های محیطی شهرداری در توسعه تبلیغات فرهنگی و دینی در سطح شهر، بهره گیری از ظرفیت تبلیغی اداره کل به منظور ارتقای مشارکت عمومی مردم در برنامه‌های خدمات شهری، استفاده از شیوه نوین تبلیغی، مشارکت در تهیه پیوست فرهنگی توسط نخبگان فرهنگی، استفاده از ظرفیت فضای مجازی، حمایت مالی شهرداری از برنامه‌های فرهنگی و تأمین زیرساخت‌های لازم برای اجرای برنامه‌ها علی الخصوص در مناطق کم برخوردار تنظیم شده است.

وی مشارکت در تحقق بیانیه گام دوم با محوریت جهاد تبیین را از دیگر موارد مورد تاکید در همکاری تبلیغات اسلامی با شهرداری عنوان کرد و گفت: مشارکت در برنامه‌های فرهنگی ویژه بانوان، تهیه نقشه فرهنگی شهر به منظور توزیع عادلانه فعالیت‌های فرهنگی در مناطق مختلف اردبیل، تهیه و اجرای تقویم فرهنگی سالانه مستمر و کلان، مشارکت در برنامه‌های فرهنگی بر حسب ضروری و موردی از دیگر موارد تفاهم نامه فی مابین تبلیغات اسلامی و شهرداری است که امیدواری با همکاری هم این موارد اجرایی شود.

در ادامه جواد انصاری، رئیس شورای شهر اردبیل به مسئولیت نظارتی و خدماتی شورا در استان اشاره و بیان کرد: شورای شهر ناظر فعالیت‌های مجموعه شهرداری و همواره در خدمت مردم بوده و همواره در تقویت هویت دینی و ملی و جایگاه حسینی شهر دارالارشاد اردبیل تلاش کرده و آماده همکاری با تبلیغات اسلامی استان می‌باشد.

انصاری از اختصاص ۲۷۰ میلیارد ریال اعتبار فرهنگی به مجموعه شهرداری خبر داد و افزود: امسال امیدواریم با افزایش ۲ برابری اعتبار فرهنگی، با انعقاد توافقنامه فی مابین سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری و معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی این اعتبار به فعالیت‌های فرهنگی و دینی اختصاص یابد.

مساجد کانون تحول جامع در ابعاد مختلف هستند

سلامت صفری، عضو شورای شهر اردبیل نیز در ادامه با ابراز خرسندی از توجه و اهتمام دولت به مسائل فرهنگی، تصریح کرد: برگزاری مراسم فرهنگی، مسابقات کتاب خوانی، حمایت از تشکل‌های فعال فرهنگی و قرآنی، تجلیل از نخبگان و برپایی ایستگاه‌های صلواتی از فعالیت‌های فرهنگی مؤثر در فضاسازی تبلیغی و دینی در جامعه است که شورای شهر با همکاری تبلیغات اسلامی انجام دهد.

در ادامه سید هاشمی از دیگر اعضای شورای شهر اردبیل در سخنانی به پیچیدگی مسائل فرهنگی در جامعه اشاره کرد و گفت: فرهنگ پایه و اساس پیشرفت جامعه است و افراد با روحیات مختلف در ارتقای فرهنگی جامعه نقش دارند و در این میان متولیان امر فرهنگی باید نقش مردم را هدایت کرده و مسیر شایسته ای در ارتقای فرهنگی ایجاد کنند.

وی مساجد را کانون تحول جامعه در ابعاد مختلف عنوان کرد و گفت: مساجد تنها نباید به اقامه نماز و امور عباد منحصر شوند بلکه مبدا امور اجتماعی در ابعاد مختلف باید از مساجد آغاز شود و در این راه می‌توان در راستای امید بخشی به مردم، جلسات مشاوره و روان درمانی با حضور روانشناسان متخصص در مساجد برگزار شود تا مساجد منبع امید و انگیزه بخشی به مرد باشد.

سید هاشمی بر ضرورت انتخاب مساجد فعال شهر اردبیل به صورت پایلوت برای اجرای طرح تحول اجتماعی تاکید کرد و گفت: در این راستا باید کلاس‌های مهارت اجتماعی و آداب معاشرت برای فرزندان و اولیا در مساجد هدف برگزار شود چرا که هیچ مکانی غیر از مسجد نمی‌تواند در پیشبرد اهداف فرهنگی مؤثر باشد چون هم به تبلیغات محیطی و هم تبلیغات چهره به چهره مجهز است.

بازدهی مؤثر اعتبار فرهنگی در مجموعه تبلیغات اسلامی اردبیل

در این جلسه حجت الاسلام سید محسن محسنی، معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی اردبیل از بازدهی مؤثر اعتبار فرهنگی در مجموعه تبلیغات اسلامی اردبیل خبر داد و گفت: اعتبارات فرهنگی اگر در حد قابل قبول به تبلیغات اسلامی اختصاص یابد بازدهی چندین برابر را به همراه خواهد داشت و نتیجه مؤثری در جامعه عاید خواهد شد.

وی بر ضرورت استفاده از ظرفیت عظیم هیئت‌های مذهبی، روحانیون، مداحان و تشکل‌های دینی در فعالیت‌های فرهنگی تاکید کرد و گفت: تبلیغات اسلامی از ظرفیت بزرگ مردمی و مجموعه‌های دینی و فرهنگی برخوردار است که شورای شهر باید در این ظرفیت فرهنگی را در نظر داشته و در مسائل فرهنگی مورد توجه قرار دهند.

محمود صفری، شهردار اردبیل با تشکر از مجموعه تبلیغات اسلامی در برگزاری جلسه مشترک و بیان مسائل و مشکلات فرهنگی شهر، از آمادگی کامل شهرداری در همکاری فی مابین خبر داد و گفت: سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اردبیل با کارکنان انقلابی و متعهد همواره آماده همکاری در ایام و مناسبت‌های مختلف با تبلیغات اسلامی است تا علاوه بر برنامه‌های مناسبتی در اجرای برنامه‌های کلان و مستمر تعامل و همفکری کنند.