به گزارش خبرگزاری مهر، پدرام قودجانی با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته دنیا وجود شماره واحد امدادی یکی از الزامات در سیستم مدیریت حوادث و شرایط اضطرار است، گفت: ایجاد این خدمت ضمن جلوگیری از بلاتکلیفی شهروندان در تماس با دستگاههای امدادی و خدماترسان، سبب اطلاع سریع حوادث، اعزام همزمان تیمهای امدادی مورد نیاز، ارائه خدمات فوریتی به شهروندان در کوتاهترین زمان ممکن (زمان طلایی) و در نهایت سرعت بخشی به نجات جان و مال شهروندان میشود.
وی افزود: موضوع راهاندازی مرکز اعزام مشترک و شماره تماس واحد امدادی (SOS) سوم آذرماه سال گذشته در نخستین جلسه ستاد مدیریت بحران کلانشهر تهران در دولت سیزدهم با حضور وزیر کشور مصوب و به سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران مأموریت داده شد تا با مشارکت سازمانها و دستگاههای ذیربط نسبت به راهاندازی این شبکه اقدام کند. شهردار تهران نیز این موضوع را یکی از کلان پروژههای شهر تهران تعیین کرده است.
رئیس مرکز عملیات اضطراری سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به تأثیر مثبت این اقدام بر کیفیت خدمت رسانی به شهروندان، عنوان کرد: این طرح به صورت پایلوت در شهر تهران اجرا و پس از رفع موانع و چالشهای اصلی و تسهیل فرآیند اجرا، قابل توسعه و بهرهبرداری در سراسر کشور خواهد بود.
وی تصریح کرد: مدت زمان تقریبی اجرای این طرح در صورت انجام حمایتهای لازم دو سال خواهد بود که شش ماه از این زمان به بررسی تجارب داخلی و بینالمللی، بررسی و یکسانسازی رویه اقدام دستگاهها و انجام مطالعات لازم اختصاص خواهد یافت. به همین منظور برابر برنامهریزیهای صورت گرفته مطالعات اولیه این کلان پروژه با مشارکت مرکز مطالعات شهرداری تهران، نمایندگان ذیربط دستگاههای امدادی و خدماترسان و متخصصین و اساتید دانشگاه در قالب هیئت اندیشهورز در هفته پایانی فروردین ماه برگزار و با توجه به گستردگی اقدامات مورد نیاز جلسات به صورت هفتگی تداوم خواهد داشت.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با تحقق و اجرایی سازی این خدمت گام مؤثری در جهت تسهیل فرآیند امداد رسانی و خدمت به شهروندان برداشته شود.