نمایندگان مجلس شورای اسلامی مشوق‌هایی برای طرح‌های سرمایه گذاری متعلق به ایثارگران و شرکت‌هایی که بیش از پنجاه درصد سهام آنها متعلق به ایثارگران است، پیش بینی کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان در جلسه علنی امروز (دوشنبه ۲۹ فروردین ماه) مجلس شورای اسلامی با کلیات لایحه اصلاح تبصره (۱) بند (ب) ماده (۵۲) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) با ۱۷۶ رأی موافق، ۳۶ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۰ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

در ماده واحده این لایحه آمده است: در انتهای تبصره (۱) بند (ب) ماده (۵۲) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) عبارت «و همچنین پانزده درصد از منابع مذکور به طرح‌های مربوط به افراد ایثارگر اختصاص می‌یابد.» به شرح زیر اصلاح می‌شود:

«و همچنین پانزده درصد از منابع مذکور به طرح‌های سرمایه گذاری متعلق به ایثارگران و شرکتهایی که بیش از پنجاه درصد سهام آنها متعلق به ایثارگران می‌باشد مشروط به اینکه سهم ایثارگران تا پایان دوره بازپرداخت تسهیلات کمتر از پنجاه درصد نشود، اختصاص می‌یابد.» درصورت مشارکت افراد ایثارگر با اشخاص غیر ایثارگر به صورت حقیقی، فقط سهم ایثارگران مشمول استفاده از این منابع است.

در تبصره (۱) بند (ب) ماده (۵۲) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) آمده است: پنج درصد (۵%) از منابع این ماده با سیاستگذاری شورای عالی اشتغال و با معرفی کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی و سایر دستگاه‌های اجرایی مرتبط جهت پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی و کمک به توسعه کسب و کارهای خرد، کوچک و متوسط تخصیص می‌یابد و بانک‌های عامل مکلفند علاوه بر منابع مذکور، حداکثر تا یک برابر آن را از محل منابع داخلی پرداخت کنند. بانک عامل مجاز است با اخذ تعهد محضری پرداخت مبلغ نقدی هدفمندی یارانه‌ها را به‌عنوان ضمانت بپذیرد و همچنین پانزده درصد (۱۵%) از منابع مذکور به طرح‌های مربوط به افراد ایثارگر اختصاص می‌یابد.

ماده ۵۲ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت به شرح زیر است:

صندوق توسعه ملی موظف است از منابع ورودی به صندوق توسعه ملی در هر سال: الف) ده درصد (۱۰%) را جهت پرداخت تسهیلات به بخش‌های خصوصی و تعاونی و بنگاه‌های اقتصادی متعلق به مؤسسات عمومی غیردولتی به طرح‌های دارای توجیه فنی، زیست محیطی و مالی و اهلیت متقاضی به صورت پرداخت و بازپرداخت ریالی در بخش آب، کشاورزی، صنایع تبدیلی و تکمیلی، منابع طبیعی و محیط زیست و صادرات محصولات کشاورزی در بانک‌های دولتی و خصوصی داخلی سپرده گذاری کند. سود سپرده گذاری و اقساط وصولی مجدداً جهت پرداخت تسهیلات طرح‌های موضوع این بند اختصاص می‌یابد. تبدیل ارز به ریال موضوع این بند زیر نظر بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران صورت می‌گیرد.

ب) ده درصد (۱۰%) را جهت پرداخت تسهیلات به بخش‌های خصوصی و تعاونی و بنگاه‌های اقتصادی متعلق به مؤسسات عمومی غیردولتی به طرح‌های دارای توجیه فنی، زیست محیطی و مالی و اهلیت متقاضی به صورت پرداخت و بازپرداخت ریالی در بخش صنعت، معدن، گردشگری و صادرات کالاهای صنعتی و معدنی به استثنای بخش ساخت مسکن در بانک‌های دولتی و خصوصی داخلی سپرده گذاری کند. سود سپرده گذاری و اقساط وصولی مجدداً جهت پرداخت تسهیلات طرح‌های موضوع این بند اختصاص می‌یابد. تبدیل ارز به ریال موضوع این بند زیر نظر بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران صورت می‌گیرد.

احمد امیرآبادی فراهانی درباره این لایحه، گفت: صندوق توسعه ملی منعی برای ارائه تسهیلات به کارآفرینان ندارد و آنها طبق قانون با مراجعه به بانک‌ها از این تسهیلات استفاده می‌کنند. در قانون ۱۵ درصد تسهیلات به کمیته امداد، بهزیستی و ایثارگران تعلق دارد، درباره ایثارگران فقط به افراد اشاره شده است در حالی که برخی ایثارگران شرکت‌های تعاونی دارند که بر اساس این قانون نمی‌توانستند از تسهیلات استفاده کنند.

وی بیان کرد: این مصوبه به ایثارگران کمک می‌کند تا از این تسهیلات به صورت حقیقی و حقوقی استفاده کنند، همچنین صرفاً برای شرکت‌هایی است که ایثارگران پایین‌تر از ۵۰ درصد در آن سهم دارند تا این شبهه به وجود نیاید که قرار است به نام ایثارگران و به کام دیگران شود.